2021-08-20 2367 views
呢間小店都幾隔涉上咗報導之後就越來越多人支持其實佢未出名時,已經食過小店隔局,位置唔大平日下午2時去人流唔多會聽到樓面姐姐同熟客傾吓偈,呢啲人情味唔係好多地方有名物餃子得3款由於鍾意爽嘢,於是點了雲耳椰菜肉餃($39)知佢大大隻,點7隻夠了由於即叫即煮,所以就算唔係繁忙時間都要等吓湯是熱辣辣野葛菜生魚豬骨湯等咗7-8分鐘一上桌,即刻飲返啖住家湯先湯有明顯野葛菜嘅甜味,完全冇魚腥味好飲餃子7隻,隻隻都好巨型大過隻匙羹非常誇張佢唔係sell皮薄,但皮唔厚,係好適中,好軟熟而且皮好滑,會滑入口咁加上海量嘅餡,唔會覺得皮厚餡就不用多說,真材實料充足嘅豬肉,唔會食到筋仲有爽口嘅椰菜同雲耳比例不錯,每口都吃到椰菜同雲耳最後連湯都飲晒雖然位置唔算方便,但餃子高質值得特登走去食
呢間小店都幾隔涉
上咗報導之後就越來越多人支持
其實佢未出名時,已經食過

小店隔局,位置唔大
平日下午2時去人流唔多
會聽到樓面姐姐同熟客傾吓偈,呢啲人情味唔係好多地方有

名物餃子得3款

由於鍾意爽嘢,於是點了雲耳椰菜肉餃($39)
知佢大大隻,點7隻夠了

由於即叫即煮,所以就算唔係繁忙時間都要等吓
湯是熱辣辣野葛菜生魚豬骨湯

等咗7-8分鐘
一上桌,即刻飲返啖住家湯先
湯有明顯野葛菜嘅甜味,完全冇魚腥味
好飲

餃子7隻,隻隻都好巨型
大過隻匙羹
非常誇張
雲耳椰菜肉餃

佢唔係sell皮薄,但皮唔厚,係好適中,好軟熟
而且皮好滑,會滑入口咁
加上海量嘅餡,唔會覺得皮厚

餡就不用多說,真材實料
充足嘅豬肉,唔會食到筋

仲有爽口嘅椰菜同雲耳
比例不錯,每口都吃到椰菜同雲耳

最後連湯都飲晒
雖然位置唔算方便,但餃子高質
值得特登走去食
2021-08-19
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
雲耳椰菜肉餃
📍好味餃子店💛(舊名為美味餃子店)-長沙灣嘅人氣餃子店🤪有良知仲要煎餃湯餃都咁正😆位置比較偏但都keep住多人排同好多外賣單🤯-🥟韭菜煎餃10隻 $43🤤煎餃賣相靚 外皮半煎炸好香脆 嫌油膩可以點下醋🥲餡唔多 對於韭菜控嚟講差咁啲🥟雲耳椰菜肉湯餃 10隻 $44 (💕#黃豆飛佛 )🤤粒粒都爆多餡!! 雲耳好爽口 口感好正 豬肉調味啱啱好 🤤個湯係野葛菜生魚豬骨湯 無味精🥲椰菜味唔太出-怕唔夠飽仲額外加左個麵(+$9) 點知2個人食啲餃都已經6-7成飽🤣-⏳等候時間:~20-30分(星期六8pm左右 前面有2-3枱客)-💆🏻‍♀️環境:舖頭比較細 座位較少 坐得有啲迫 廚房係舖面所以油煙較大 但衛生無問題
📍好味餃子店💛(舊名為美味餃子店)
長沙灣嘅人氣餃子店🤪
有良知仲要煎餃湯餃都咁正😆
位置比較偏但都keep住多人排同好多外賣單🤯
香煎韭菜餃

🥟韭菜煎餃10隻 $43
🤤煎餃賣相靚 外皮半煎炸好香脆 嫌油膩可以點下醋
🥲餡唔多 對於韭菜控嚟講差咁啲
椰菜雲耳肉湯餃

🥟雲耳椰菜肉湯餃 10隻 $44 (💕#黃豆飛佛 )
🤤粒粒都爆多餡!! 雲耳好爽口 口感好正 豬肉調味啱啱好
🤤個湯係野葛菜生魚豬骨湯 無味精
🥲椰菜味唔太出
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
香煎韭菜餃
椰菜雲耳肉湯餃
2021-05-31 750 views
呢間係一間剩係賣3款餡料嘅餃子店,證明店家對自己嘅手藝好有信心,咁味道又如何呢?------------------------------雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃 ($40/7隻)每隻餃子都超巨型脹卜卜咁😮,皮薄透身之餘冇漏餡,內餡都有新鮮嘅豬肉,香嫩鬆化冇臭豬味,肉汁飽滿😍,帶少少鹹味。雲耳椰菜新鮮爽脆增加口感;白菜爽甜吊味,兩者份量都好飽滿,食曬7隻已經好飽。佢哋嘅湯底係自家煲嘅野葛菜生魚湯,魚味濃郁清潤😋,冇乜腥味,飲落暖胃舒服,係屋企住家湯嘅感覺💞,清淡唔油膩,同餃子非常搭配。------------------------------煎韮菜肉餃 ($39/7隻)煎餃子係半煎炸嘅形式,每隻表面都黃金焦脆,但包得比較扁平,餡量相對湯餃少好多😐。餃子皮嘅口感同味道有啲似小編平時食開焗過嘅墨西哥烤餅,好香嘅焦燶同麵粉味,脆同煙韌嘅平衡好好,而且隻隻都爆汁,散發豬肉油脂香😈,自家制嘅辣菜蒲微微帶鹹好惹味,就係辣油多咗啲。可惜餃子有包得唔實漏汁嘅情況,小編都食到韮菜味但就唔算好香口,而且食到最尾覺得些微油膩,下次應該剩係嗌湯餃。------------------------------
雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃 ($40/7隻)

煎韮菜肉餃 ($39/7隻)

整體評分:7.7/10
小編回頭率:7/10
雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃
煎韮菜肉餃 (7隻)
雲耳椰菜肉餃拼白菜肉餃
煎韮菜肉餃 (7隻)
2021-04-23 1169 views
餃子嚟講真係數一數二鍾意嘅舖頭一嚟湯底飲得出真材實料嘅然後佢餃子又係脹卜卜好大隻最鍾意就係🌟雲耳椰菜湯餃 (10隻$44)🌟如果煎餃嘅話 我覺得白菜同韭菜會比較夾識辣嘅朋友一定要試佢嘅辣菜圃好香口 又唔會太鹹👍出面好多都冇咁多菜圃 好多辣椒油大家要小心上癮 食下食下或者半罐阿🤪‼️大家要留意啦‼️原先美味餃子店有兩間分店但係政見唔同 已經正式分咗家而家長沙灣呢間改咗名做好味餃子店啦要支持下良心小店阿💯
餃子嚟講真係數一數二鍾意嘅舖頭

而家長沙灣呢間改咗名做好味餃子店啦
要支持下良心小店阿💯
雲耳椰菜餃子
  • 雲耳椰菜肉餃
-{黃店💛長沙灣足料餃子🥟}又係kiki and may介紹過嘅其中一間😙今次嗌左煎餃同湯餃食😌🤤煎雲耳椰菜肉餃配韮菜肉餃🤤 ($45)塊皮剪得好脆!不過有啲油😖個餡啲料切得幾碎😛而韮菜餃感覺冇咁多豬肉 韮菜勁多而且好香😋好抵食😍👖褲評: 7.6/10🤤雲耳椰菜肉餃🤤 ($45)依個係10隻 配野葛菜湯 好好飲 幾清甜😙個餃好脹如湯餃更足料🥰豬肉唔太肥都夠香 菜都好新鮮 皮嘅厚薄度啱啱好😆👖褲評: 8.3/10湯餃必嗌!又有湯仲多料過煎嘅~食完好夠飽😂老闆都好有禮貌😛絕對會回訪☺️認住係長沙灣嗰間吖💛性價比: 9/10服務: 8/10環境: 6.8/10🚩好味餃子店🚩地址: 長沙灣元州街497號地舖
{黃店💛長沙灣足料餃子🥟}

🤤煎雲耳椰菜肉餃配韮菜肉餃🤤 ($45)

👖褲評: 7.6/10

🤤雲耳椰菜肉餃🤤 ($45)

👖褲評: 8.3/10

地址: 長沙灣元州街497號地舖

煎雲耳椰菜肉餃配韮菜肉餃
煎雲耳椰菜肉餃配韮菜肉餃
  • 煎餃
因為距離公司稍遠,襯住今日時間鬆動,lunch time 即刻衝過嚟,竟然唔洗等位,順利入坐,食物就等左15分鐘至上枱。我胃口細,當然唔揀麵食,主攻餃子!餃子size稍大,餃子皮、肉、菜的比例非常好。韮菜肉餃(煎餃):外皮不會厚,煎得香脆,內裡juicy,韮菜香味濃郁,而且入口不會有油膩感。雲耳椰菜肉餃(湯餃):雲耳份量不少,口感爽脆,而湯底係真材實料的野葛菜生魚豬骨湯,不含味精,每次都會飲到一滴不留,不需要再額外order飲品。辣菜甫:對食辣的朋友而言,簡直係「靈魂」,又香又辣,配煎餃或湯餃,都係咁好食!

韮菜肉餃(煎餃)
雲耳椰菜肉餃(湯餃)
2021-04-13
$50 (Lunch)
韮菜肉餃(煎餃)
雲耳椰菜肉餃(湯餃)
2021-04-06 567 views
一日一黃店-長沙灣高質抵食餃子店 呢間唔止湯好飲 餃子仲要偏大隻 嚟咗四次呢區 終於食到 好彩冇令我失望.呢日大概9點 做左關店前最後一位客戶叫左10隻水餃 (可以雙拼)$45⭐️雲耳椰菜肉餃 ⭐️白菜肉餃一上台 係滿滿既一碗餃子👍🏻餃子大細 比平時既大好多🥰望落透透地 可以見到入面餡料👍🏻咬開皮薄 而且冇穿皮 明顯餡料多 👍🏻而且椰菜 雲耳都切到細細粒👍🏻整體皮同餡料黏合都好好完全唔會一咬就散.食餃子湯底都係重點⭐️野葛菜生魚豬骨湯😋幾清甜 有陣陣魚香味 冇魚腥味 好飲我飲哂.黎左4次呢區 次次都食唔到 一係星期日 一係太夜 一係公眾假期 今次食完幾高質 是日水平可以打贏好多餃子店 仲要收工前都有呢個質素 有驚喜 冇令我失望.#hkfunfoodrecord窮游香港#hkfunfoodrecord_長沙灣#hkfunfoodrecord黃店.啱啱轉咗名 而家叫好味餃子店想知點解轉可以睇吓新聞.#美味餃子店 (長沙灣) #好味餃子店地址:長沙灣元州街497號地舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:3.5/5服務:3.5/5抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #
呢日大概9點 做左關店前最後一位客戶
味道:4.5/5
環境:3.5/5
服務:3.5/5
抵食:4/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #長沙灣美食 #一日一黃店 #餃子
2021-04-02 276 views
👍🏻雲耳椰菜豬肉餃 ($44/10隻)餃子大大粒勁足料🤪皮唔算薄,包得好實淨,咬開都唔會散餡既比例岩岩好,豬肉味好濃得黎又keep到雲耳椰菜既口感,正呀👍🏻👍🏻👍🏻湯底係野葛菜煲生魚豬骨湯,濃郁無味精又唔腥,好飲到成碗飲哂😋😋!味道:10/10性價比:10/10-👍🏻白菜豬肉餃 ($44/10隻)一樣係好飽滿脹卜卜🤤白菜餡清甜,食到豬肉香味,比起椰菜餃清淡少少,感覺健康d添🤣味道:10/10性價比:10/10-👍🏻👍🏻秘製豆豉辣菜脯咸咸地又夠辣,配埋豆豉勁惹味🤪一啖餃子一啖菜甫簡直一流😋👍🏻味道:10/10-📍#美味餃子店長沙灣元州街497號地舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處 #深水埗打卡 #長沙灣 #長沙灣美食 #長沙灣好去處 #長沙灣打卡 #餃子
👍🏻雲耳椰菜豬肉餃 ($44/10隻)
餃子大大粒勁足料🤪皮唔算薄,包得好實淨,咬開都唔會散
性價比:10/10

👍🏻白菜豬肉餃 ($44/10隻)
性價比:10/10

👍🏻👍🏻秘製豆豉辣菜脯
咸咸地又夠辣,配埋豆豉勁惹味🤪
一啖餃子一啖菜甫簡直一流😋👍🏻

📍#美味餃子店
長沙灣元州街497號地舖

2021-03-30
$44 (Lunch)
  • 雲耳椰菜豬肉餃
💛好味餃子店·呢間我哋之前食過一次㗎喇 我覺得佢個魚湯真係好好味 所以再嚟食😍不過我覺得佢個煎餃偏油少少 所以我哋今次就全部嗌左湯餃😌·雲耳椰菜肉餃 l 白菜肉餃 10隻$44 7隻$39韭菜肉餃 10隻$43 7隻$38我真係幾鍾意佢哋個魚湯 佢個魚湯係好濃魚味得黎完全唔會腥 係真係可以飲晒成碗🤤🤤餃子嘅話我自己最鍾意雲耳椰菜肉餃 因為我覺得佢最有口感 個韭菜都唔錯 個白菜我自己就冇咁鍾意啦 因為我覺得佢個味冇咁夾🤔之後佢係粒粒餃子個皮都好薄 而且個餡超多 食落超級滿足🥰🥰之後佢個辣菜脯好惹味 好夾啲餃子🥟·#rbyeat#rby港式#rby💛#rby長沙灣·📍長沙灣元州街497號地舖
💛好味餃子店

#rby💛
#rby長沙灣
📍長沙灣元州街497號地舖
2021-03-09 282 views
樸素而地道的小店.利用最平民的食材做出最滋味的食物..😎 簡單的菜單食出健康精美的人生..😍▪️韭菜餃子🥟(湯)細碗7隻$38 粒粒真材實料脹卜卜的餃子🥟全部都是每天全人手手工製作.粒粒皆辛苦🙂大顆大顆的餃子🥟內裏包著亮麗鮮艷的韭菜和豬肉..😚看起來香軟紮實.聞起來香汁四溢.吃起來全是充滿韭菜那股刺鼻的辛香味清香又鮮美..😍一口接一顆的..好吃得根本停不下來🤤🤤(重點一提:不沾醬更好吃🤫)

▪️韭菜餃子🥟(湯)細碗7隻$38
2021-03-03 251 views
I have heard from my friend that this Dumplings restaurant is so great at Dumplings. The price is very local and the environment is full of Hong Kong styleI love to order 白菜肉餃 when I was small. It has lightly Cabbage taste. 白菜肉餃 7隻韭菜肉餃 7隻韭菜肉餃 is rich of chives taste!! Menu

白菜肉餃 7隻

韭菜肉餃 7隻

Menu
2021-02-21 267 views
一去到間鋪頭見到招牌係寫左好味餃子店但見到menu都係美味餃子店一場黎到就試左湯餃同煎餃湯餃係雲耳椰菜肉餃湯餃係相對煎餃大隻味道OK煎餃係韮菜餃有別於其他鋪頭煎餃佢係用餃子皮夾住饀似小型夾餅皮煎得好脆強烈推薦另外仲叫左杯豆漿甜,好甜..但豆味ok濃
一去到間鋪頭見到招牌係寫左好味餃子店

似小型夾餅
皮煎得好脆

強烈推薦
另外仲叫左杯豆漿
甜,好甜..但豆味ok濃
長沙灣美味餃子店, 呢間先係黃! 唔好去錯太子, 佢個門牌已經轉左名做「好味餃子店」不過openrice暫時都未改名🤣🤣🤣呢間比較傳統冇咩裝修, 有三種餃子🥟分別有招牌嘅雲耳椰菜肉餃、韭菜餃、白菜餃可以配麵食/剩餃, 可揀湯/煎仲可以雙拼, 個人最推介湯雲耳椰菜, 記得試佢自家製嘅辣菜脯,💰48有得買埋個醬🤣, 女仔食細碗7隻其實都夠食😋💕✨雲耳椰菜肉餃 + 白菜餃 💰45 (大) 10隻💫評分: 8.7/10📝湯底用咗招牌野葛菜生魚豬骨湯🥬🐠🦴健康無味精, 餃子超大隻, 入面嘅椰菜爽口, 食落清新而白菜就普通啲同比較清淡🤣✨煎韭菜肉餃🌱 💰43 (大) 10隻💫評分: 7.5/10📝兩面煎到金黃色, 皮脆卜卜好香口惹味, 不過偏油🥲咬落去會有啲爆汁🤩美味餃子店📍長沙灣元州街497號地舖(長沙灣🚇C2出口行8分鐘就到)💫評分: 8.2/10💬飲埋豆漿💰8 就perfect, 餃子餡料超豐富同足料, 點辣菜脯食正, 2個女仔share10隻煎10隻煮好夠飽😋抵食🥰#美味餃子店 #好味餃子店 #長沙灣黃店 #黃色經濟圈 #黃店 #黃店地圖 #香港人加油 #懲罰黃店 #長沙灣美食 #餃子店

✨雲耳椰菜肉餃 + 白菜餃 💰45 (大) 10隻
💫評分: 8.7/10
雲耳椰菜肉餃 + 白菜餃

✨煎韭菜肉餃🌱 💰43 (大) 10隻
💫評分: 7.5/10
煎韭菜肉餃

美味餃子店
📍長沙灣元州街497號地舖
(長沙灣🚇C2出口行8分鐘就到)

💫評分: 8.2/10

#美味餃子店 #好味餃子店 #長沙灣黃店 #黃色經濟圈 #黃店 #黃店地圖 #香港人加油 #懲罰黃店 #長沙灣美食 #餃子店 #黃店餃子店 #餃子店黃店 #餃子 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkfood #dumplinghk
雲耳椰菜肉餃 + 白菜餃
煎韭菜肉餃
2020-12-16 511 views
一想食餃子就會去美味餃子店!經常都嚟幫襯嘅良心小店!餃子三隻味道都試過晒,個人覺得雲耳椰菜最值得試!白菜就比較清淡 如果你喜歡濃味就一定要試韭菜餡嘅!湯餃個魚湯簡直一流!次次食都會飲晒成碗,包你食過返尋味,又唔會腥,而且無味精味,超正!餃子嘅餡料超豐富超多,女仔食細碗嘅都未必食得晒🤩 煎餃都好好食!個略嫌有少少油得滯 不過真係好香口 而且唔會乾晒塘唯一要挑剔嘅就係坐位有啲迫,不過依家限坐兩人問題都解決咗了!
一想食餃子就會去美味餃子店!

2020-11-20
$50 (Lunch)
  • 煎韭菜餃
2020-12-11 438 views
三種餃子分別有雲耳椰菜肉餃、韭菜餃、白菜餃三款配麵食或者剩餃,可選湯或煎。.雲耳椰菜肉餃 😋😋😋😋魚湯賣晒,得番豬骨湯,可惜可惜,餃子大大隻,餃子內椰菜爽口,好味!.煎韭菜餃😋😋😋😋😋好豐富嘅韭菜,要食三口先食完成隻餃子,多多菜少少肉,味道好夾,加上煎,更香口,配上自家製嘅辣菜脯,一流!🌶🌶🌶
三種餃子
雲耳椰菜肉餃 😋😋😋😋