因為距離公司稍遠,襯住今日時間鬆動,lunch time 即刻衝過嚟,竟然唔洗等位,順利入坐,食物就等左15分鐘至上枱。我胃口細,當然唔揀麵食,主攻餃子!餃子size稍大,餃子皮、肉、菜的比例非常好。韮菜肉餃(煎餃):外皮不會厚,煎得香脆,內裡juicy,韮菜香味濃郁,而且入口不會有油膩感。雲耳椰菜肉餃(湯餃):雲耳份量不少,口感爽脆,而湯底係真材實料的野葛菜生魚豬骨湯,不含味精,每次都會飲到一滴不留,不需要再額外order飲品。辣菜甫:對食辣的朋友而言,簡直係「靈魂」,又香又辣,配煎餃或湯餃,都係咁好食!

韮菜肉餃(煎餃)
雲耳椰菜肉餃(湯餃)
2021-04-13
$50 (Lunch)
韮菜肉餃(煎餃)
雲耳椰菜肉餃(湯餃)