2019-05-04
2019年5月2日星期四近排工作非常繁忙,為咗慰勞吓辛苦嘅自己同埋老婆。訂咗一間朋友介紹嘅火鍋店。火鍋店近佐敦地鐵站位置方便。訂咗夜晚七點鐘,座位都幾寛敞。做嘢咁辛苦梗係揀咗和牛套餐。呢個時候一定要豪一豪湯底就揀咗一個鴛鴦鍋馬來沙嗲風味同埋蕃茄薯仔䐁骨濃湯。除咗之後佢哋都有幾多其他嘅打邊爐嘢食。可以話應有盡有。外觀都唔錯比一般嘅放題火鍋更加優勝。乾淨企理。店員不時添加新鮮嘅蔬菜嘢飲嘅種類都唔少。雖然冇啤酒不過有下枯草方便食火鍋嘅下下火。仲有我最愛嘅cc lemon 呢兩個湯底我就比較喜歡沙嗲湯底,非常好味火鍋食材亦都非常高質素。火鍋食材影真有驚喜,差唔多試晒所有嘅野,黑椒牛丸墨魚丸包心貢丸芝心獅子狗。個人最鍾意嘅係呢度嘅魚皮餃同埋韭菜餃。配沙嗲湯底非常好味我同老婆打算試晒所有嘅牛肉睇吓有咩分別。第一樣是嘅牛肩胛。味道唔錯冇雪味。值得稱讚第二樣是豚肉。味道唔錯下一款食嘅係價錢208一位嘅牛小排。牛肉味香濃。同和牛比唔會入口即溶,但牛肉味最為強烈最後一樣是嘅可以話係呢一間餐廳嘅主打。日本和牛。入口即溶。牛肉味雖然冇美國牛小排啊咁強烈,但係入口即溶已經值回票價。強烈推介一定要試呢個食飽飽再整
訂咗夜晚七點鐘,座位都幾寛敞。
做嘢咁辛苦梗係揀咗和牛套餐。呢個時候一定要豪一豪
湯底就揀咗一個鴛鴦鍋馬來沙嗲風味同埋蕃茄薯仔䐁骨濃湯。
呢兩個湯底我就比較喜歡沙嗲湯底,非常好味
第二樣是豚肉。味道唔錯
強烈推介一定要試呢個
食飽飽再整返一個甜品。Häagen-Dazs 雪糕!呢一間火鍋店非常之好唔係求其俾啲雪糕糯米糍或者牛奶公司雪糕俾你。
有四款味道嘅雪糕俾你選擇。
人均消費300頭食到和牛同埋豐富嘅火鍋。再加埋甜品。值回票價性價比高