窩夫與蝦子餅曾經光顧過荃灣路德圍的樓下冰室,印象深刻,最近在熊貓酒店附近發現它的分店,便進去開餐。分店的裝修很懷舊,座位比路德圍總店闊落。瑞士雞髀($28)是必吃之選,雞髀大大隻,上色很均勻,自家製瑞士汁的味道很有層次,不只得甜味,還有香草香料的味道,稍嫌雞髀肉不夠嫩滑。新鮮菠蘿冰原價22元,跟主食可享半價優惠,用的是新鮮菠蘿,坊間少有,味道比較天然,不會很甜,有豐富的纖維。窩夫點了特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋跟厚切牛乳炒蛋治($50),再加8元追加豬膶。蛋治中間的炒蛋超厚,一人吃半份已經很滿足。番茄濃湯較杰身,酸甜度控制得宜,窩夫選了螺絲粉,軟硬適中,炒蛋也很滑,追加的豬膶很大塊,處理得不錯。蝦子餅點了鮮濃茄牛肉燴意粉($50),非一般的快餐茄汁,牛肉的份量很多。

分店的裝修很懷舊,座位比路德圍總店闊落。
瑞士雞髀

新鮮菠蘿冰

厚切牛乳炒蛋治

蛋治中間的炒蛋超厚,一人吃半份已經很滿足。
番茄濃湯螺絲粉追加豬膶

鮮濃茄牛肉燴意粉

2019-04-08
$80 (Dinner)
瑞士雞髀
新鮮菠蘿冰
厚切牛乳炒蛋治
番茄濃湯螺絲粉追加豬膶
鮮濃茄牛肉燴意粉
2019-04-12 19 views
同朋友見到呢間樓下冰室個主題好港式就想入去試下D裝飾都用左舊式既招牌,增添左唔少懷舊香港既味道~仲有個24HRS既路牌,好搞笑XD見到呢度有寫住出名2樣野:蕃茄湯同瑞士雞髀不過我同朋友share食,佢唔食蕃茄湯所以叫左豬骨濃湯米線,加牛肉,配牛乳炒蛋同牛油厚多士,凍檸茶就咁睇個湯底都睇得出係濃濃既豬骨味,飲落更多唔洗講令我覺得冇得試下呢度出名既地表最強蕃茄湯底 ,好可惜下次要再同其他朋友試下先得!雖然冇試到蕃茄湯,但我地都有叫到招牌瑞士雞髀~見到佢咁深色就知佢好入味啦~肉質都好滑,果然冇講錯係招牌菜之一!我地仲叫左碟自家製叉燒滑蛋飯,個名好吸引,自家野食應該都係會唔同D,特別D顏色望落好色彩,大大碟飯,叉燒多而且唔肥又滑中間既蛋都有啲厚度!好足料唔怪得係餐廳入面都見到幾個人食佢啦仲有店入面D姐姐員工都好友善,有笑容,仲會同客人有互動,識講笑,呢樣好值得欣賞的!
同朋友見到呢間樓下冰室個主題好港式就想入去試下

D裝飾都用左舊式既招牌,增添左唔少懷舊香港既味道~
仲有個24HRS既路牌,好搞笑XD
見到呢度有寫住出名2樣野:蕃茄湯同瑞士雞髀
不過我同朋友share食,佢唔食蕃茄湯

就咁睇個湯底都睇得出係濃濃既豬骨味,飲落更多唔洗講
令我覺得冇得試下呢度出名既地表最強蕃茄湯底 ,好可惜
下次要再同其他朋友試下先得!
雖然冇試到蕃茄湯,但我地都有叫到招牌瑞士雞髀~
見到佢咁深色就知佢好入味啦~肉質都好滑
,果然冇講錯係招牌菜之一!

顏色望落好色彩,大大碟飯,叉燒多而且唔肥又滑
中間既蛋都有啲厚度!好足料

唔怪得係餐廳入面都見到幾個人食佢啦

2019-04-10
2019-04-11 25 views
樓下冰室兩間分店都係荃灣,兩間水準都好好,價廉物美!今次我係想介紹近大窩口附近嘅一間。今日叫嘅嘢食唔多,有芝士蕃茄肉醬薯角,佢嘅芝士好夠,肉醬都好香,薯角脆口,食落好好味。食d咁熱氣嘅野,當然要飲下野。我呢就叫左一杯凍阿華田脆脆,味道好好架,華田味夠濃,加上有啲脆脆喺面,口感懷舊得黎又有一點新意。而我個人最欣賞嘅係佢地瑞士汁雞肶,一望到個雞肶就知好味,望落光滑多汁,香氣撲鼻。雞肶非常入味,肉質鮮嫩,真係令人想食完一隻又一隻!樓下冰室除左食物好味之外,員工服務態度都好好,佢地會關心各個食客嘅需要。所以,我推介大家都來試下喱間咁有人情味,食物價廉物美嘅餐廳!

芝士蕃茄肉醬薯角

凍阿華田脆脆

瑞士汁雞肶

芝士蕃茄肉醬薯角
凍阿華田脆脆
瑞士汁雞肶
2019-04-10 42 views
今日同個住荃灣的friend見下面 就佢係佢屋企附近見裝修幾靚幾有feel 一於試下 點知食物有驚喜喎三點幾teatime 朋友lunch都未食 所以佢就叫左個招牌滑蛋叉燒飯勁大碟 蛋好滑 豉油勁香 極速KO成碟!我就叫左招牌瑞士汁雞脾 勁大隻 見到顏色好濃好深色已經知肯定勁入味 肉質好嫩滑 啖啖肉!牛乳厚蛋治 目測有成三四吋厚 起碼用左四五隻蛋炒成 但又keep住滑溜喎 正!另外個火腿奄列配蒜蓉多士又係有驚喜四厚片蒜香多士脆卜卜夠香口 配埋滑蛋火腿奄列 好味飲品就一人一杯阿華田脆脆 勁邪惡勁濃郁!整體係好有水準有驚喜的貼地茶記啊喂!
今日同個住荃灣的friend見下面 就佢係佢屋企附近
見裝修幾靚幾有feel 一於試下 點知食物有驚喜喎

勁大碟 蛋好滑 豉油勁香 極速KO成碟!
我就叫左招牌瑞士汁雞脾
牛乳厚蛋治 目測有成三四吋厚
起碼用左四五隻蛋炒成 但又keep住滑溜喎 正!
另外個火腿奄列配蒜蓉多士又係有驚喜

四厚片蒜香多士脆卜卜夠香口 配埋滑蛋火腿奄列 好味
飲品就一人一杯阿華田脆脆 勁邪惡勁濃郁!

整體係好有水準有驚喜的貼地茶記啊喂!
2019-04-10
  • 瑞士汁雞脾
  • 蒜香多士
  • 叉燒滑蛋飯
2019-04-10 23 views
樓下果然係瑞士雞同蕃茄湯專門店,真係好令人驚喜,仲要好抵食,冇叫飯,多叫小食同叫晒野飲,都係$80/人埋單。閒日夜晚唔算多人,都唔使等位就入到。店內裝修懷舊,店員姐姐又好好傾,好有70年代人情味!雞脾真係好好食,肉質嫩滑又有咬口,雞皮每一分都沾滿瑞士汁。我一睇其實有啲失望,見到係平時BBQ既丸咁樣,亦唔係我expect既炸豆腐,但食落都正,原來係豆腐丸😂 入面仲有芝士爆出黎,擺盤都幾靚,唔錯。粒粒綠豆半溶半粒,但係會食到冇啲飽左,如果要享受更多美食就留下肚喇 😎蕃茄通粉三併有超級墨魚丸(真係彈牙),芝士菠菜(連滑蛋一齊粉,食蛋都拉絲),同叉燒,三樣都好正。個湯更加冇得彈,冇味精味,食到既反而係鮮茄味,最後都飲晒啲湯!醬同肉碎夠多同香!但略嫌意粉唔夠硬身,如果硬少少就perfect!我下次會俾多次機會呢個意粉😂

閒日夜晚唔算多人,都唔使等位就入到。

店內裝修懷舊,店員姐姐又好好傾,好有70年代人情味!

招牌瑞士雞髀

雞脾真係好好食,肉質嫩滑又有咬口,雞皮每一分都沾滿瑞士汁。

炸海鮮芝士豆腐

熱菜蜜
綠椰冰
三併蕃茄濃湯通粉
2019-04-09 13 views
教會係大窩口,完左聚會。就鍾意來荃薈商場-樓下冰室食野!樓下冰室懷念裝修,七八十年代風格,卡位座位坐得舒服。餐牌好多款式選擇😍有下午茶餐、有主食、特色野飲⋯出名招牌瑞士雞脾,大件多肉,口感好滑,非常入味!老公最愛!而我就鍾意另一款招牌瑞士雞翼,細件容易入口,雞翼吸收晒瑞士汁,入口好嫩滑!主菜方面,我揀左台式肉燥豬扒飯。哩個份量足料,豬扒大塊,肉燥好多,仲有肉鬆💕老公就點左西冷牛扒拼腸仔秘制香蔥豉油汁飯,份量豐富,牛扒唔會韌!最後叫左兩杯華田脆脆❤️正啊!夠甜又夠凍!茶餐廳價錢,大眾化,抵食之選!
教會係大窩口,完左聚會。就鍾意來荃薈商場-樓下冰室食野!
樓下冰室懷念裝修,七八十年代風格,卡位座位坐得舒服。
最後叫左兩杯華田脆脆❤️正啊!夠甜又夠凍!
茶餐廳價錢,大眾化,抵食之選!
是日放工💻,難得老公🍋一早來接放工🚗,一於先到公司附近吃一點再回家吧😇。同事說離公司不遠有一家冰室❄,他們的瑞士汁雞脾不錯🧐,一聽到有雞脾🐤,人妻🐷馬上兩眼發光了🤩!店內以舊式招牌為裝飾💡,甚具本土特色👍。🔹招牌瑞士雞脾🐤 HK$28嫩滑雞脾肉吸收了醬汁💦,加上上菜時的溫度🌡,果然是經過長時間的煮製🔥。🔹瑞士雞翼 (3隻)🐥 HK$33忍不住再安哥了一客雞翼😋,甜甜的醬汁完全被雞肉鎖起🔐,入口讓人回味無窮💕。🔹麻辣脆雞粒🐔 HK$38炸漿不會過厚😉,外層非常酥脆💖,不過新鮮炸起溫度頗高🥵,吃時千萬要小心💢。🔹焗芝士西蘭花🥦 HK$36香濃的芝士再配上鮮甜的蔬菜🧀,既健康又滋味🥰。🔹特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋🥣 HK$50可於過10款的配料中再任選一款✨,湯底以大量番茄煮製🍅,入口清甜🤤,啖啖都有著番茄蓉😳,果然是真材實料喔👍~🔹華田脆脆🥤 HK$22老公🍋冰室中的必點項目🌟,香滑的口感與灑於表面的脆粒🍫,形成了強烈的對比💞。🔹檸檬可樂🍹 HK$22而人妻🐷當然還是走懷舊路線了😌,畢竟點點的酸味有助消化嘛😁。💭總結近年冰室已經慢慢式微🥺,難得找到一家不錯的🎉,當然要好好珍惜💝,這個星期一

店內以舊式招牌為裝飾💡,甚具本土特色👍。

🔹招牌瑞士雞脾🐤 HK$28

🔹瑞士雞翼 (3隻)🐥 HK$33
瑞士雞翼 (3隻)

🔹麻辣脆雞粒🐔 HK$38

🔹焗芝士西蘭花🥦 HK$36
香濃的芝士再配上鮮甜的蔬菜🧀,既健康又滋味🥰。

🔹特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋🥣 HK$50

🔹華田脆脆🥤 HK$22
華田脆脆

🔹檸檬可樂🍹 HK$22
檸檬可樂

💭總結
近年冰室已經慢慢式微🥺,難得找到一家不錯的🎉,當然要好好珍惜💝,這個星期一於跟同事們再來午餐吧🌞!
2019-04-08
$100 (Dinner)
招牌瑞士雞脾
瑞士雞翼 (3隻)
2019-04-09 25 views
今日要去仁濟醫院,就同個朋友喺附近醫咗自己個肚先上去,經過悅來酒店對面有間叫樓下冰室,就入去食個下午茶先🤪未睇餐牌先欣賞一下餐廳既裝修,十分精緻又懷舊,好似回到過去咁午時套餐都有多款選擇下午茶時間更抵食我地比碗蠔仔肉碎泡飯吸引住,就決定叫一個食正常茶餐廳凍奶茶,夠茶味👍🏻蠔仔肉碎泡飯,都幾大碗好足料,香口,抵食見佢寫招牌菜,就叫一個食瑞士雞骴配薯角,瑞士汁超濃,雞骴肉好嫰滑,入哂味,抵佢叫招牌菜薯角夠脆又熱辣辣炸雞亦配沙律

午時套餐都有多款選擇

下午茶時間更抵食

我地比碗蠔仔肉碎泡飯吸引住,就決定叫一個食

正常茶餐廳凍奶茶,夠茶味👍🏻

蠔仔肉碎泡飯,都幾大碗
好足料,香口,抵食

見佢寫招牌菜,就叫一個食
薯角夠脆又熱辣辣

炸雞亦配沙律
$60 (Tea)
2019-04-08 90 views
近年冰室興起但好食既真係唔多而呢間樓下冰室就係少數好食既一間首先當然要先叫個招牌既瑞士雞脾先啦其實有飯既,不過今次我揀左跟沙律同多士好大隻既瑞士雞脾唔好睇D肉白白地咁就以為唔入味但隻瑞士雞脾其實好入味最緊要係個瑞士汁好有層次唔會得個咸字更加食得出係用左唔同既香料去整多士又香又脆不過如果再多D牛油會更正薯仔沙律份量都幾多,同埋D蘋果等等既生果好爽好新鮮滑蛋叉燒飯份量好足,完全夠兩個正常食量既人食滑蛋少少生生地,正食落口好滑溜,順喉而下半肥瘦叉燒口感一流而且吸晒豉油汁既香汁簡直一絕焗芝士西蘭花不過不失啦如果係生焗或西蘭花焯少一陣會更好話梅柑桔蜜柑桔味都幾香華田脆脆華田粉落得好足脆脆夠晒香口,而且份量超多,抵飲另外不得不提既係呢到既服務真係超好各位姐姐對客人都好似朋友咁見到隔離台有個小朋友個姐姐仲私人醒左粒糖比佢點解冰室會咁令人懷念?有時唔係因為D食物而係就係因為呢份人情味
近年冰室興起
但好食既真係唔多
而呢間樓下冰室就係少數好食既一間

首先當然要先叫個招牌既瑞士雞脾先啦
其實有飯既,不過今次我揀左跟沙律同多士
好大隻既瑞士雞脾
唔好睇D肉白白地咁就以為唔入味
但隻瑞士雞脾其實好入味
最緊要係個瑞士汁好有層次
唔會得個咸字
更加食得出係用左唔同既香料去整
多士又香又脆
不過如果再多D牛油會更正
薯仔沙律份量都幾多,同埋D蘋果等等既生果好爽好新鮮
滑蛋叉燒飯
份量好足,完全夠兩個正常食量既人食
滑蛋少少生生地,正
食落口好滑溜,順喉而下

半肥瘦叉燒口感一流
話梅柑桔蜜
柑桔味都幾香
華田脆脆
華田粉落得好足
脆脆夠晒香口,而且份量超多,抵飲
另外不得不提既係
呢到既服務真係超好
各位姐姐對客人都好似朋友咁
見到隔離台有個小朋友
個姐姐仲私人醒左粒糖比佢
點解冰室會咁令人懷念?
有時唔係因為D食物
而係就係因為呢份人情味
2019-04-02
$90 (Dinner)
  • 華田脆脆
  • 瑞士雞脾
2019-04-06 29 views
樓下冰室想黎朝聖好耐啦 但次次經過都好多人 今次去開荃灣另一邊無意中發現佢既分店唔多人喎 終於比我試到🤤 招牌瑞士雞髀+蕃茄濃湯通配牛乳炒蛋 $50瑞士汁雞髀真心正😍😍 瑞士汁夠香甜惹味 雞肉又滑又入味 絕對唔乾柴 果然冇令我失望! 蕃茄湯味道算濃郁 少少杰身 仲有少少蕃茄蓉 配埋冇紋通粉都唔錯😋 炒蛋襯佢未沈底試左兩啖唔算特別香滑重蛋味金牌咖哩牛腩飯 $48喺出面已經聞到陣陣香氣 唔係蕃茄味 反而係咖哩味 入黎亦都見好多人食緊呢個 仲多過食蕃茄通既人 咁就跟下風啦😌 咖哩的確香濃微辣 牛腩一口size有成十粒 係足料既 全部偏瘦 唔算太韌 淋多少少就更好 整體未算好有驚喜~紅豆奶茶冰/華田脆爆 +$10味道都冇想像中咁特別 兩杯都係比較淡焗芝士肉醬薯角 $36正常薯角+正常冇乜肉感既肉醬=正常味

招牌瑞士雞髀+蕃茄濃湯通配牛乳炒蛋 $50

金牌咖哩牛腩飯 $48

紅豆奶茶冰/華田脆爆 +$10
味道都冇想像中咁特別 兩杯都係比較淡

焗芝士肉醬薯角 $36
正常薯角+正常冇乜肉感既肉醬=正常味
2019-04-06 26 views
這晚又因為工作而要到荃灣, 一場來到這邊,就想想附近有什麼地方平日想去但又沒時間去的,就來這裡。平日的晚上,人客也真不少,看樣子都是區內街坊客。先來一杯菠蘿冰才算, 甜度適中,杯內也有些菠蘿肉。熱賣項目是招牌瑞士雞脾, 雞脾本身夠大隻,瑞士汁非常香濃。店方推介一味蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋,通粉只是普通貨色,但湯頭是以蕃茄即叫即滾的,上枱時還是熱辣辣的, 湯內有些蕃茄肉,酸味是較重,而牛乳炒蛋也是嫩滑的,不錯。
先來一杯菠蘿冰才算, 甜度適中,杯內也有些菠蘿肉。
熱賣項目是招牌瑞士雞脾, 雞脾本身夠大隻,瑞士汁非常香濃。
2019-04-05 16 views
星期三又周圍同媽媽搵野食 今晚去左成日都好多人嘅樓下冰室 不過我地早去 唔洗等 但全場爆滿好鐘意佢啲裝潢 好有味道去得樓下冰室 當然要叫佢地最出名嘅蕃茄通啦我重加左鮮牛肉同埋吉列豬扒 勁豐富蕃茄湯底味道好濃 帶點酸 好醒胃 中間嘅滑蛋好好食 蛋味好濃吉列豬扒即叫即炸 好香脆 豬扒肉質鬆軟媽媽㨂左胡椒雞米線 逐碗煮架喎 要等15分鐘好香嘅胡椒味帶點辣 好足料 有支竹同咸酸菜雞肉好嫩滑 而且好多 食到尾連湯都飲埋重加左瑞士雞翼 勁入味 一次過食左兩隻最尾飲埋佢地嘅特飲 華田爆脆 完全係回憶嘅味道
星期三又周圍同媽媽搵野食

雞肉好嫩滑 而且好多 食到尾連湯都飲埋

重加左瑞士雞翼 勁入味 一次過食左兩隻

最尾飲埋佢地嘅特飲 華田爆脆 完全係回憶嘅味道
2019-04-04 166 views
之前荃灣番工,路德圍間樓下冰室曾經係我地飯堂之一. 轉工後少出左呢頭,但偶爾諗番起佢個蕃茄通同瑞士雞脾都會流哂口水難得今日約左住大窩口附近fd, 緊係要介紹佢黎呢間冰室,順便自己重拾一下回憶今次去係新開分店,一黎近我fd d, 而且人流路德圍個間咁爆.好快make decisions, 蕃茄滑蛋通加左$8加滑牛肉,配吉烈豬排. 另外唔少得緊係呢度名物 瑞士雞脾蕃茄通湯底酸酸甜甜,加左堆炒滑蛋,就咁連通粉簡單已好食.吉烈豬排新鮮炸好,大大一片,炸粉唔算太厚,外層香脆,不錯. 瑞士雞脾一如記憶中香濃夠入味,肉質如果再滑d 就更perfect. 個人覺得呢度瑞士雞脾/雞翼係黎到必叫朋友order 左個炒意粉,份量唔少大大碟. 比起炒意粉,其實叫燴意粉更適合,佢唔會好乾身,每條都被蕃茄汁包裹,加上香腸火腿雞肉等配料,係一個唔錯惹味之選. 不過個人就覺得佢調味略偏重左點,較為咸. 都係欣賞蕃茄通多d我地share 左個芝士肉醬薯條,牽絲芝士加上濃郁肉醬,不錯飲品我地分別order 左個紅豆奶茶,一個紅綠椰冰,前者係奶茶加紅豆,後者係紅綠豆加椰汁冰,更喜歡椰冰.紅綠豆煮得剛好,軟腍但又唔會起沙,配

蕃茄通湯底酸酸甜甜,加左堆炒滑蛋,就咁連通粉簡單已好食.

吉烈豬排新鮮炸好,大大一片,炸粉唔算太厚,外層香脆,不錯.

飲品我地分別order 左個紅豆奶茶,一個紅綠椰冰,前者係奶茶加紅豆,後者係紅綠豆加椰汁冰,更喜歡椰冰.紅綠豆煮得剛好,軟腍但又唔會起沙,配上椰冰好清爽. 建議叫少甜少冰,因為叫左少甜,個人覺得甜度先算ok.

order 左成枱,食得飽飽大滿足,每人都係一百. 實在係比唔少西餐廳cafe 好味抵食多
  • 蕃茄通
  • 瑞士汁雞脾
2019-04-03 16 views
今晚就同屋企人近近地喺荃薈食,呢頭有間樓下冰室,不嬲都有食開,平日都好好生意,不過D人食得好快,唔洗點等嘅。呢度裝修比較有特色,好似D懷舊冰室,好多霓虹燈招牌。坐到卡位,都算舒適。menu選擇多,好多都係招牌,例如蕃茄湯通、瑞士雞翼、雞脾等等,都好正,價錢又唔貴。老實講見隔離枱嘅滑蛋叉燒幾正,但我最終都係食番我最鐘意嘅蕃茄湯通。蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋+招牌瑞士雞脾呢個餐好豐富,蕃茄濃湯真係濃郁,茄味好出,唔會好杰撻撻,又唔會好似水咁,啱啱好。酸酸地,好開胃,多數食下食下就飲埋D湯。炒蛋滑溜,而雞脾亦都好正,好入味,而且唔會話好鞋,仲好大隻添,輕輕用刀一切就開跟住點左份咖喱牛腩飯,飯量多,咖喱香,唔會辣,撈飯一流。牛腩都ok,腍身。屋企人就食埋西多士,呢度係醬多,另上糖漿,獨立包裝,比較衛生。西多香脆,花生醬都算平均,味道唔錯呢。飲品點左華田脆脆,勁滿足!

蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋+招牌瑞士雞脾

飲品點左華田脆脆,勁滿足!

2019-04-02
2019-04-03 10 views
作為番茄蛋superfans,依間樓下冰室已經想去好耐,可惜佢兩間分店都位於荃灣,作為九龍區人嘅我依家先的起心肝去。但食完之後覺得好值得,真係食過最好食番茄湯之一!招牌滑蛋番茄湯佢哋嘅招牌番茄湯真係好濃郁 係天然蕃茄湯唔會太稀唔會太稠之餘 仲有大量蕃茄肉蕃茄肉真係食極都仲有 酸酸甜甜好開胃另外每碗番茄湯都配有牛乳炒蛋炒蛋滑得黎 份量仲要唔少 真係幾足料本身佢係配普通通粉 但我覺得改轉螺絲粉仲好食螺絲粉掛湯力一流 可以吸更多番茄湯底 雖然食到好飽 但好食到清晒成碗湯底招牌瑞士雞髀滑蛋番茄湯餐我揀咗配招牌瑞士雞髀,你嘅其中一個目的都係衝着佢而來。果然一上枱就聞到濃濃嘅瑞士汁味,瑞士雞髀厚肉得黎,入哂滷水汁同瑞士汁嘅味,佢哋嘅瑞士汁偏甜,個醬汁好啱我口味,不過嗰日食嘅雞髀就唔係特別嫩滑,如果改善埋就更好。一個番茄湯配上雞髀都只係$50,真係好抵食又飽肚。厚蛋三文治另外仲叫多咗個厚蛋三文治,呢個係同行朋友話係必食,點都要叫黎試吓。果然嚟到絕無欺場,蛋嘅份量真係好多,蛋多到同三文治嘅比例係二比一,而且仲係好嫩滑,重點係價錢好貼地,好食得來又抵食!叉燒滑蛋飯另外仲叫多咗個叉燒滑蛋飯,不過相比起其他

招牌滑蛋番茄湯

本身佢係配普通通粉 但我覺得改轉螺絲粉仲好食
螺絲粉掛湯力一流 可以吸更多番茄湯底

雖然食到好飽 但好食到清晒成碗湯底

招牌瑞士雞髀

一個番茄湯配上雞髀都只係$50,真係好抵食又飽肚。

厚蛋三文治

叉燒滑蛋飯

另外仲叫多咗個叉燒滑蛋飯,不過相比起其他個三樣,呢個就比較平平無奇,一場嚟到梗係食番茄湯啦!

兩個人食到好似放題咁都只係$90一個人,真係好抵好抵食!