榕易燒泰式串燒專門店

榕易燒泰式串燒專門店 (Closed)

榕易燒泰式串燒專門店 (Closed)
bearcreammama
泰式燒烤
bearcreammama
2019-10-06
Follow
星期五晚唔想煮飯,出街食,行到九龍城一間新開嘅餐廳,遠遠行經嗰陣已聞到一股好香嘅燒烤味道,所以情不自禁就行入哩間餐廳,入到餐廳內環境舒適,陣陣誘人的食物香味更加濃厚,撲鼻而來⋯⋯由於唔係好肚餓嘅關係,所以就隨便嗌左幾樣嘢食,有燒雞皮、墨魚丸,燒全翼,燒雞中翼,燒雞泡魚。價錢合理,一定會再幫襯。Read More
+ 1
DLB
泰仔
DLB
2019-10-03
Follow
每次落九龍城通常都會食泰國菜,今次亦都唔例外。 「榕易燒」主力食串燒, 一行入餐廳就聞到好強烈嘅燒烤味, 加上自己都好肚餓,口水直流。睇咗一陣就決定咗叫印度薄餅、章魚小丸子、燒翠玉瓜、燒雞髀菇、燒菠蘿、一口牛肉、同埋燒紫薯。印度薄餅配咖喱汁,咖喱汁唔太辣易入口。章魚小丸子好似同泰式燒烤唔關事,但係呢度個章魚小丸子好好味,如果多小小章魚就更好!燒物樣樣都好出色, 由其係燒菠蘿, 菠蘿夠多汁,唔會燒到好乾身! 價錢合理,下次會再幫襯!Read More
+ 3
yummyyummyfood123
性價比高,服務一流
yummyyummyfood123
2019-10-02
Follow
平時係九龍城食泰國野就多食串燒真係第一次店員服務超好,好nice❤️👍🏿又關心我地吾岩食同味道吾好D串燒都算平,有d $1x有一串☺️串燒佢燒得吾太熱氣,同埋吾太乾👍🏿👍🏿翠瓜仲保 我可以再揀多間a嗎?持住好多水份!❤️燒雞翼都幾入味!正!👍🏿👍🏿落d香料都吾算太重口味,食完吾會太口乾!個肥牛炒烏冬都幾好食!有驚喜!推介👍🏿👍🏿下次會再食,下次試下海鮮先!👍🏿👍🏿海鮮都吾算太貴!👍🏿👍🏿👍🏿地方都坐得舒服、寬敞!😍可能平日關係,餐廳吾算太嘈同多人😍岩哂傾計!😍Read More
+ 2
雷氏家族
性價比極高嘅串燒
雷氏家族
2019-09-28
Follow
今日夜晚同左成班好姊妹一齊食晚餐去咗九龍城一間分開嘅超高級水準嘅刺身串燒餐廳🍴超級抵食!而且品質超高!我哋成班女仔食到抱住個肚走都仲想繼續食😍呢間絕對係我食過咁多間串燒便性價比最高同埋最好食嘅!而且服務質素好好店主都好帥喔哈哈😛Read More
+ 6
Ratings
yorkichow
意想唔到,值得再去
yorkichow
2019-09-27
Follow
真心推介♥️平時食燒烤同串燒多,出邊嗰啲都係多數燒完落啲粉既,但今次同朋友試試呢種泰式燒烤,係勁勁勁好食!冇諗過古法燒鱸魚係可以開岀黎d肉係勁滑囉,一定必須要叫!d海鮮燒完好仲保留到爽口😍😍🤤🤤我地試哂聖子,生蠔,帶子,魷魚,扇貝,係真係會再繼續再食,甚至連厚切鹽燒牛舌,之後問過係慢煮3個鐘先燒,其實我唔食牛舌,見個fd好話正,都忍唔住食左件,連最普通既肥牛金菇都好足味道!係值得一去再去!Read More
咖喱軟殼蟹
古法燒鱸魚
肥牛金菇
Chingching11
新驚喜!🤩新泰式串燒店 見有好多款式決定衝入去試一試
Chingching11
2019-09-27
Follow
好耐都冇出門覓食 然後就相約朋友去出名多好嘢食嘅九龍城覓食 見到間新開嘅泰式串燒款式大家決定入去試一試!😍一坐低就即刻叫咗個古法烤魚,蒜蓉蒸蟶子,蒜蓉燒生蠔,酥炸鴨舌,燒帶子,燒牛脷,燒原隻魷魚,咖喱軟殼蟹配薄餅等等,食到好飽滿足先講下佢個烤魚 老闆話我知係佢自己調配😋一放入口酸酸甜甜又香又多汁又滑仲好新鮮,一定要再返去再食其餘串燒火候燒得啱啱好,燒牛脷同魷魚食落原汁原味味道好出,其餘海鮮都鮮甜彈牙,連我咁奄尖腥悶都滿足到 好值得推介!Read More
saicake719
親民聚腳宵夜好地方
saicake719
Follow
琴晚決定去試吓喺九龍城新開嘅泰式串燒鋪,我本身都好鐘意食泰國野 一年飛幾次泰國 思鄉病發 食下泰菜止癮先最令我深刻嘅古法燒鱸魚 超誇張 勁滑條魚 每日新鮮運到 一定必須要叫 重點支持其次就係厚切鹽燒牛舌 聽老闆講 係慢煮3個鐘 再燒,少啲功夫都唔得蒜蓉燒 生蠔 扇貝 帶子 新鮮 蒜蓉醬調校得好好食 重有生菜包 我唔識點樣形容總之就好好食我仲叫左個椰青飲 清甜 好想即刻飛去泰國呀😌鋪頭唔算大 40幾個座位左右 勝在有人情味不過時間愈晏就愈多人 去食既朋友要注意啦Read More
古法燒鱸魚
厚切鹽燒牛舌
生菜包
Pam cho
非一般泰式串燒
Pam cho
Follow
八個女仔,來到新開的榕易燒泰式餐廳!約左7:30但是🤦🏼‍♀️遲到😂好肚餓耶。人齊啦!開始左點右點點,八件女嘈到一個點😂開始等食更係自拍🤳和大合照玩住等食啦🤤終於一碟一碟咁送上來,好有驚喜呢🙂特別古法烤魚,咖哩薄餅,鹽燒牛脷,蒜蓉蘇格蘭蟶子,正到呢👍直得一題👉🏼老闆年青有為👈🏼仲幾靚仔架😄我地足足吃了很多碟小菜,串燒!好吃到停不了口呢🤤🤤🤤而且食物價錢常算合理!真心推介去試下啦👍👍👍Read More
+ 8
ありがとうございます😊パーフェクト💯💯💯💯💯素晴らしい!
Lok Tin 三眼仔
年青人加油💪🏻💪🏻
Lok Tin 三眼仔
2019-09-25
Follow
今晚去左一間好有passion 地方食反,是幾位大約三十歲以上年靑人(對於我來講)開,地方細細,簡潔,簡單,表現出他們的不做作,用真誠打動每一位食客,其中一位是從事飲食界十幾年。簡直可以用年青有為來形容。這家餐廳主打是串燒,但除左串燒亦加插其他食物,絕對大眾化👍⋯⋯食串燒,我首選一定是牛舌,這款食物,聽落好似好簡單,但同時亦考驗廚師功架!這間串燒,絕對稱得上用心去經營!牛舌厚度適中,聴店長說,原來用80度慢煮二小時後才燒,二十元一串,有二大舊,但功夫就用了一倍價錢,這些咪叫良心企業。而另一碟燒🍆子,亦是考功夫時候,過火,皮會濃,失去水份。食之中帶有苦味,但在這裏是絕對找不到破綻。有的是香,蒜蓉,嫩,新鮮的味覺👍👍👍⋯⋯無得抵! 燒魚,又是另一傑作,肚入面有香茅,黃薑就已足夠,帶出了鮮味,時間剛剛好。多汁,嫩口,不需要加任何醬汁. 店長教我們試下點魚皮上的盬,有另一種味道。咁就系有另一種鮮味,帶有少許咸味,在鮮味之中混合,又另一種味道又提升了😉😉⋯⋯燒蝦,放在枱上已湧入我味蕾,嗅到,真的嗅到蝦肉味!火喉適中。最後加上一杯咸檸七,特別是檸檬是全弄碎,飲入之中有少許檸檬碎,好醒神,唔該,再來一串串燒😉😉Read More
ありがとうございます😊
Satoru531
有驚喜泰式串燒
Satoru531
2019-09-25
Follow
早幾日同朋友去九龍城揾食,發現左一間新既泰式串燒店!!見到裝修得幾簡約望落又舒服就走入去試下,估唔到又幾有驚喜😛環境幾舒服🔸古法燒鰂魚 $108應該係用厚厚既鹽包住原條魚去燒既,所以燒出黎魚皮面頭係有鹽,要撕走塊皮食入面既魚肉。估唔到咁樣燒完既魚肉仲係好嫩滑,加上魚入面係有塞左香料,成條魚都帶有淡淡香料味,幾正。再沾埋店員介紹用黎點海鮮既泰式辣汁,啲鮮味更加出晒黎!連本來無特別鐘意食魚既朋友都話正,依個有驚喜!!🤣🤣🔸蒜蓉燒生蠔 $28/隻我本身都鐘意食蠔,而依度既蠔都幾鮮甜,不錯👍🏻🔸蒜蓉燒蘇格蘭蟶子 $38/隻蟶子都同樣好鮮甜!!加上佢落左啲孜然粉同蒜蓉係面,一齊食更帶出佢既鮮~🔸燒日式一口和牛 $48和牛幾嫩,一啲都唔韌,又唔會燒到過熟,加上點埋店員推薦用黎點肉類既酸子汁同碟旁既少少炸蒜,滋味😋.果晚試既串燒普遍質素都實在幾高!!同埋可能新開張,店員亦都好熱心去推介啲正野俾我地。依餐特別深刻同有驚喜係燒鰂魚,好彩店員推薦我地否則應該唔會試🤣🤣餐廳乾淨企理又唔會好大油煙味,幾好坐,下次再黎同朋友飲下野食串燒吹水都係個不錯既選擇☺️Read More
+ 4
古法燒鰂魚
Candicelyq
泰式串燒:)
Candicelyq
2019-09-23
Follow
最近都在九龍塘附近覓食,路過串燒店,進來試試,果然又一次出乎意料的好吃😋從價錢上來看,其實已經很吸引了!今天跟自己約會,那當然得點自己最愛的食物🍜超級讚👍薯仔超級甜,一口一個,腸仔也很讚,外蘇里嫩,金針菇肥牛也是很絕。肥牛的肉汁浸入金針菇裡面,金針菇的鮮掩蓋了肥牛的膩,兩者搭配,簡直是人間美味!大家都說九龍城好多好吃的,這兩天算是見識了!麻辣叉燒烏冬,這個作為主食也是不錯的,不過,店家告訴我,這還不是特色,串燒才是經典。下次點菜時,要先問清楚再下手!最愛的菠蘿🍍,飯後吃一些新鮮的甜冰鎮菠蘿,簡直是整個人都變得清爽美好了。哈哈😄每次吃飯,最愛清爽口感的食物,作為結束🔚這樣就不會膩,也不會有罪惡感!至少吃了很多新鮮健康食材!Read More
+ 6
cyps
會再來的串燒店
cyps
2019-09-22
Follow
九龍城打鼓嶺道新開咗一間泰國菜餐廳店主打泰式串燒 今日經過就入去嚐一嚐入到去店內有別於平時去開嘅泰國菜餐廳 裝修簡約 有一排排嘅木船作點綴 店內冇好大陣油煙味 抽風系統做得唔錯款式方面 海鮮類同埋串燒肉類嘅選擇都算多另外都有其他泰式嘅主食例如炒金邊粉炒通菜泰式生菜包等等可以選擇 今次我哋幾個唔算話太肚餓所以主要都係叫海鮮類黎食 我哋分別叫左古法燒鯽魚 $108呢款泰式燒鯽魚有驚喜 香茅 檸檬葉 薑等泰式香料塞入魚肚內再用大量海鹽蓋面去煮 一打開魚皮已經有好香嘅香茅檸檬葉味 魚肉肉質鮮嫩多汁 而且食落有少少嘅青檸味道 酸酸甜甜 同我喺泰國食嘅味道一樣 好正宗蒜蓉燒扇貝 2隻 $48一上菜已經聞到好香嘅蒜蓉味 時間掌握得唔錯 燒得啱啱好唔會太熟太乾身 食落鮮甜厚身 蒜蓉分量好足蒜蓉燒生蠔$28@生蠔肥美飽滿 鮮甜冇沙 再加埋蒜蓉一齊食 非常惹味蒜蓉燒蘇格蘭蟶子 $38@蘇格蘭蟶子肥美 食落冇沙又鮮甜 外面加左孜然粉 蒜蓉 蔥等等 鮮味再提升 另外店員推介泰式辣汁點海鮮 酸酸甜甜有少少辣辣地 有泰式風味燒日式一口和牛 $48呢款日式一口和牛燒得唔錯 燒到五成熟左右 食落唔韌 而且油香十足 好香牛味 在點埋店員介紹嘅酸子汁 有驚喜!厚切鹽燒牛舌 $20呢款牛舌性價比好高 牛舌厚度十足 口感一流 唔會好硬同乾身 整體嚟講 價錢親民而且環境舒適 會再來過Read More
古法燒鯽魚