榕易燒泰式串燒專門店

榕易燒泰式串燒專門店 (Closed)

榕易燒泰式串燒專門店 (Closed)
YungChingMan
好得
YungChingMan
2020-04-19
1K views
Follow
好得!第一,唔貴,affordable嘅價錢,份量大第二,啲嘢即叫即燒,即叫即炸,所以食落去幾香口第三,啲嘢食整得幾精心,睇得岀廚房條友食過下夜粥睇圖(´▽`)其實我好鐘意呢個焗雜菇。唔知加咗啲咩,香過平時食嗰啲燒金菇。一般係得牛油同蒜,所以會無咩味。但呢個加多咗支然?好濃味,我好like另外食咗雞翼餃子,層皮又熱又脆,可能係啱啱炸起。我哋都覺得好好食。仲要咗個咖喱角。幾surprising,幾廿蚊,份量多,又係即叫即炸,好掂(´▽`)Read More
焗金菇
Clione16
野獸泰餐
Clione16
2020-03-30
Follow
椒鹽鴨舌$40太久沒吃這東西了 看名字也好像不錯一上枱必須襯熱這種烹調法真的別一番風味而在下還是比較喜歡台式的滷水鴨舌懶係健康辣辣木耳 $32好大的一碟看到已經爆開心在下很愛的椰青$35看到服務員開椰青的一刻嗯好可憐的椰青啊而且內心開始擔心他終有一天會傷到自己唯有多點幾點讓他多練習練習 😅原條燒茄子$32這也是在下喜歡之一絲絲的茄肉特濃的蒜香味配上幾粒蔥燒白鱔$38和香茅雞全翼$15汁燒的味道不會很濃剛好不會把鱔和雞翅的原味覆蓋只是。。香茅味呢?咸檸7$18這裡沒有+冰 正合在下心意很久沒嘗到這種味有趣又味美什菇辣煮蜆 $78這款可用野獸般的出品來形容賣相糙粗但如野獸的內心如此美妙豐富味蕾的每一口他是炒得這麼出色Read More
chungngalai
串串&泰式店
chungngalai
2020-03-24
Follow
日日在家 突然唔想食飯想食串燒 食肉過過癮 今次去到榕易燒 一坐底就點了好多野食電視播放著港產電影解悶 5-8分鐘後,食物漸漸到了施華力腸一大碗 已切粒方便你食,不過個人中意原條上~芝麻雞翼個人最鍾意食雞翼尖位,尖尖炸得香脆豬頸肉,牛舌 面上有肉的油脂,味道夠 唔會過咸多春魚,炸雞軟骨配上沙律醬 粒粒大粒又夠熱,即叫即做炸燒賣 配上椒鹽 都幾好味,加上七味粉就更好食炸春卷 雖然有點油但是炸得香脆春卷裏餡料了較多燒菠蘿唔算大件 不過都有汁 厚身菠蘿 明顯係新鮮菠蘿切粒其實除了串燒,仲有不少泰國小食,生菜包&金邊粉之類喱到勝在坐位舒服,環境乾淨,跟朋友吹水食串串都係唔錯的店鋪Read More
+ 2
施華力腸
芝麻雞翼
炸雞軟骨配上沙律醬
泰式生菜包
Foodiewatermelon
出色地道串燒小店!
Foodiewatermelon
2020-03-17
Follow
收工又去九龍城搵食,今次食串燒!串燒半打包括豬雞牛各2串,2個人食岩岩好,可以試晒咁多款肉,3款入面本人最推薦雞肉串燒!地上最強地瓜丸真係相當有驚喜,新鮮炸起表面勁脆,入面唔止有蕃薯蓉仲有紫心蕃薯蓉,勁煙韌勁甜!蘑菇芝士釀雞翼又係勁好食,冇骨之餘入面釀左香濃既芝士同蘑菇,一啖擺入口勁滿足!椒鹽魷魚又係新鮮炸出黎,熱辣辣,炸粉唔會太多,椒鹽味勁好食,配酒一流!原條蒜蓉燒茄子勁出色,蒜怪一定要叫,超濃蒜味超正!金邊粉份量ok大,除左有d蝦米乾仲加左辣椒籽,食落好辣但我好鐘意食辣所以覺得好開胃!最後加埋新鮮椰青同青檸梳打,冇得輸。Read More
+ 5
串燒半打
芝士蘑菇釀雞翼,地上最強地瓜丸
椒鹽魷魚鬚
黃店💛高質泰式串燒
karcc
2020-03-16
Follow
✨九龍城黃店🍢高質泰式串燒✨——————————————————-💛#littlefatwest良心小店 💛#littlefatwest九龍城黃店.九龍城都算係藍店集中地😂黃泰菜唔多呢間榕易燒同榕記車仔面係同一個老細多次罷工 fb出post po文宣支持抗爭近排仲派口罩同洗手液俾香港人💛——————————————————-🦀泰式黃咖哩軟殼蟹 $128 (8.5/10)咖哩好香濃又唔會太辣 甜味同椰味重啲軟殼蟹都幾大隻 加咖喱汁好惹味🤤薄餅開頭以為係印度薄餅😂原來係脆身果種點咖喱汁好正!如果多幾塊就好.🍗芝士磨菇釀雞翼 $28 (9/10)要特別介紹下😂外面好少有雞翼漲卜卜又好脆身 入面芝士好香濃. .🍢炭燒豬頸肉 $38 (8/10)🍢雞扒串 $14 (8/10)🍢牛舌串 $22 (7/10)🍢泰式魚餅 $14 (8/10)🍍燒菠蘿 $18 (8/10)🍆蒜蓉燒茄子 $32(8.5/10).串燒整體不錯☺️調味適中唔會太咸抵食既話可揀豬頸肉 大碟雞肉同魚餅都好食 牛舌好厚身燒茄子係必叫😍重口味 微辣有蒜香燒菠蘿🤤食完肉要食番啲酸酸甜甜既中和下——————————————————-📍 榕易燒泰式串燒專門店 (九龍城) @yungkeenoodle 九龍城打鼓嶺道80號地舖Read More
kiki527
泰式燒
kiki527
2020-03-14
Follow
係香港真係未食過串燒,諗住會好貴,點知上網咁岩搵到間係九龍城,睇下價錢又唔係好貴,所以就去試下~可能因為係九龍城,附近多泰國餐廳,所以呢間鋪頭都有d泰國野食,咁雖然想食串燒者,都想試下佢地既泰國野既,咁我首選當然係生菜包啦,只係$68碟…咁又唔錯喎…可能唔係幾食得辣,所以呢個唔算太辣既生菜包好岩我食~再黎當然就叫返串燒啦~我地叫左牛舌,雞腎,雞皮,雞軟骨,冬菇,韮菜,芝士蘑菇雞翼,一口和牛,一口紫薯,牛仔骨,原條茄子,秋刀魚~勁多!😆😆牛舌同和牛粒都好淋,夠味,值得再叫,冬菇,雞軟骨,紫著,雞腎就正常囉,咁呢幾樣野好難唔好食既,雞皮同韮菜就唔建議叫囉 ,雞皮燒得太乾,變到得個脆字…韮菜就可能時令問題,唔嫩口有渣,咁個條秋刀魚同茄子都唔差,兩樣都燒得岩岩好,唔會太燶身,又唔會太乾,好味~😋😋😋可能都因為串燒唔會好飽肚,所以最後叫左個炒烏冬,好彩個烏冬都好好食~😁😁整體黎講…串燒都唔錯,值得再去食~P.s…但就唔好咁夜去,我見7:30已經坐爆囉~Read More
+ 8
pigpigoil
宵夜之選
pigpigoil
2020-03-03
Follow
最近因為疫情嘅關係,同朋友都少咗見面,不過今晚都係忍唔住,約咗朋友去九龍城短聚。今次純粹約咗一個朋友見下面傾下計,呻下工作壓力,所以就決定輕輕鬆鬆食下串燒當宵夜。餐廳同一般嘅泰式餐廳一樣,都係都啲泰風掛飾做裝修,枱與枱之間都有有段距離,唔使同人迫得太埋。椒鹽雞軟骨 椒鹽鴨舌雞軟骨脆卜卜,椒鹽味好重。兩款都用咗乾蔥同乾蒜片做調味,食落就更香口,用泥邊食邊吹水,就最好!金菇牛肉卷綠色嘅蔥粒配埋黃色嘅乾蒜片,視覺效果唔錯,睇落就更開胃。金菇唔會燒到好乾,仲保持到水分。串燒半打串燒抵食之選,80蚊有齊牛肉、豬肉同雞肉串,樣樣都有齊。原條蒜香燒茄子燒茄子一直係我嘅串燒必選,蒜香味融入哂軟綿嘅茄子肉,夠入味。燒菠蘿微微燒焦嘅外表下,係鮮嫩多汁嘅菠蘿,好fresh ,減到燒烤嘅油膩感!Read More
jaskeiii
好食串燒店|重點推介軟殼蟹👍🏻
jaskeiii
2020-02-29
Follow
同老公好耐冇出街 . 今晚出嚟九龍城行下散下心. 見呢間店名" 榕易燒" 見入面地方好光猛坐位舒適. 一於去試吓 🤩我地坐低卡位 後 .order 咗個日式燒白鱔.上枱既串燒白鱔 好厚肉.仲係厚切好大件. 肉質爽口彈牙.入口有白鱔獨特既鮮甜魚鮨味.食既時候慢慢嚮口腔滲出.食得出好新鮮😘個泰式黃咖哩軟殼蟹.好有驚喜. 同老公好耐冇出街 . 今晚出嚟九龍城行下散下心. 見呢間店名" 榕易燒" 見入面地方好光猛坐位舒適. 一於去試吓 。我地坐低卡位 後 .order 咗個日式燒白鱔.上枱既串燒白鱔 好厚肉.仲係厚切好大件. 肉質爽口彈牙.入口有白鱔獨特既鮮甜魚鮨味.食既時候慢慢嚮口腔滲出.食得出好新鮮😍日式叉燒炒拉麵.又係大大碟.上面配上紫菜.味道唔錯👍🏻重點推介: "泰式黃咖哩軟殼蟹" 呢個必食.好有驚喜.份量多不特止. 因為軟殼蟹係好難會買得到. 要係隻蟹在嫩殼脫換階段.先食到有軟殼既較果. 係好難先會買得到😘嚮呢度可以食得到. 真係唔講得笑。 原隻蟹切件 薄薄加上生粉一炸.入口鬆化冇渣蟹壳蟹爪仲係軟綿綿架. 加埋黃咖哩. 洋蔥.青椒.九層塔上面 配住薄餅一齊食 .真係好食到唔講得笑. 正呀喂!呢個真心必食推介喔😛p.s. 呢度高質食物.街坊價錢. 仲要冇加一添🤣🤣🤣Read More
周數精
串燒,泰菜
周數精
2020-02-24
Follow
喜歡泰菜,又鍾意食串燒,榕易燒滿足哂我嘅要求😂😂叫吓、食吓、傾吓、食吓,真係好開心呀⋯⋯尤其是同男朋友😍香茅雞全翼-好大隻,好滑雞腎串泰式鹹檸七 燒菠蘿-好甜燒粟米台式蜜糖腸芝士蘑菇釀雞翼(無骨)原條蒜蓉燒茄子🍆-一整條,好抵食雞泡魚乾-送酒一流燒娃娃菜雞軟骨串每一樣都好好味,而最好食係:蒜蓉牛油焗雜菌,熱辣辣,香噴噴,又入味,真係正呀😋😋兩百幾蚊可以食咁多咁多嘢,真係一個愉快嘅晚上啊!Read More
+ 8
原條蒜蓉燒茄子
icecreambb
有人的素質又有食的質素
icecreambb
2020-02-24
Follow
因為疫情, 真的很久很久未有到街上吃飯! 難得今晚經過這間店, 望著其"榕易", 想著生活放鬆點"easy"點, 並再度光臨! 依然好吃的串燒, 還有贏讚的燒魚, 食物有質! 最想推介是蒜蓉牛油焗雜菌, 其香味及juicy 度都頂絕! 魷魚酥是香口得來軟熟而不油膩! 白鱔多汁軟棉! 生菜包微辣惹味! 脆肉瓜爽甜多汁! 糯米雞翼, 一口和牛, 牛舌。雞腎, 雞肝都有一定水準! 但全晚最得我歡心是條燒鰂魚, 肉質嫩滑, 內裡藏的香茅把它焗得清香, 在九龍城區此價錢實熟有價又有質亦夠地道! 大家想放鬆吓心情, 食餐好既就要來了👍Read More
sharefood2you
串燒黄店榕易燒
sharefood2you
2020-02-21
2K views
Follow
強身健體跑步到九龍城覓食,當然要獎勵下自己食餐豐富泰國菜,尋找九龍城的黄色經濟圈,發現一間與出名泰國菜同一條街,開業已差不多半年的泰國串燒專門店,而家店名幾特別,叫「容」易燒😆👍。店內簡約裝修帶點地道泰國菜風味,掛燈與頭頂風扇均是泰式風格,Menu 簡單已落單,由小食、主食到串燒海鮮飲品等選擇非常多,兩個人食雖然叫得不多款,但勝在串燒多款,亦有咖哩薄餅開胃餐,比飯麵餐可以食多D菜款👍飯前先來個必定解渴的大椰青及涼茶。再來就是小食及串燒,椒鹽多春魚$40數條香口入味多春魚灑上炸蒜蔥粒,炸熟度均勻,滿意的小食。泰式炒通菜$58足料非常,對比連鎖泰國菜館,CP值偏高,味道出色。即叫即燒的串燒,夠熱又夠香,叫了三款同樣是$14的款式,蜜糖雞中翼$香脆滑肉,炭燒燒烤風味。雞軟骨串與牛柳串二人分享,入味無雪味,滿意新鮮的串燒材料。蒜茸燒扇貝$42一隻,這款對比下較為昂貴,友人喜歡所以照落單,上檯十分吸睛,香嚇噴噴的蒜茸香,汁料加了肉碎粒,是屬於大扇貝類,所以燒熟完仍然是大粒的厚肉元貝,以新鮮味道總結算是對得住呢個價錢。主菜到,泰式咖哩炒蜆$88 連4件薄餅,賣相吸引,泰式咖哩味不錯,蜆的份量不少,配料有洋蔥青紅椒等,作為主菜所以另外加多一客薄餅,狂點咖哩汁,兩人份外滿足。在疫情之下,平日的晚上仍有多檯食客棒場,是可以談心聚餐的泰國菜餐廳。👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5Read More
wakakakallis
十分推介⚠️ 泰式.特色.串燒專門店
wakakakallis
2020-02-20
Follow
真心推介九龍城嘅「榕易燒泰式串燒專門店」比大家💕自己不嬲都鐘意食泰國菜, 依度除左有泰式沙律🥗主食🥢湯麵🍜之外, 仲主打泰式串燒🍢同特色小食🍗 質素十分唔錯&回頭率高🙌🏻-作為前菜我叫左個泰式柚子沙律🥗味道正宗又開胃😋-今日主打係黎食串燒💪🏻多款雞▫️牛▫️豬▫️海鮮▫️蔬菜▫️丸腸類選擇睇到我眼都花🤩 (選擇困難症發作🙈)🔸串燒🔸🐔雞腎串我鐘意, 勁爽口🤤❤️燒新鮮雞心同燒新鮮雞肝唔係度度有得食, 夠特別👍🏻🔸大串燒🔸🔥香草燒澳洲羊架份量十足, 燒得剛好唔會乾爭爭~~🔸海鮮🔸🦪蒜蓉燒生蠔好香口! 燒生蠔大大隻又滑捋捋~~🔸蔬菜🔸🍆原條蒜蓉燒茄子燒到離晒皮, 熱辣辣一刮啲肉就出晒黎🥄 掂呀👍🏻🍍燒菠蘿用上新鮮菠蘿, 燒過更甜更juicy, 本身以為係一串得2件, 點知有成6-7件, 真係十分有誠意🥰🍠日本一口紫薯一樣咁有誠意, 一份有6粒, 又甜又香😋🥒燒翠肉瓜配薄薄一層甜甜地嘅醬汁, 出奇地夾~~-特色小食嘅🍗芝士磨菇釀雞翼又係⚠️必試⚠️漲卜卜外皮燒到金黃色, 賣相💯無骨雞翼岩晒我依啲懶人食😆 仲要釀左我好鐘意嘅🧀芝士同🍄蘑菇💯-飲品方面推介鹹檸七🥤 因為好多時餐廳都係就咁比粒切左嘅鹹檸你自己篤, 就算篤到個杯底就穿, 嗰陣鹹檸味都未必好出🤨依度嘅鹹檸七上枱已經幫你篤好, 仲要係勁多鹹檸渣😌 (自己睇相📷)Read More
+ 5
Mants
簡單好味泰式串燒
Mants
2020-02-19
Follow
好少黎九龍城,畢竟未有地鐵冇咁方便,今日黎搵朋友先過黎食下野。九龍城不嬲都好多泰國野,今日就試下呢間主打串燒的泰國野。店舖不大,不過座位之間的空間尚算可以,也不太怕會傳染什麼的,去廁所時見廚房衛生都幾好。Menu看上去主菜的選擇相對少,不過就好多串燒可以食啦。為左飽肚,我地率先叫左個生菜包($68)。味道不俗,生菜新鮮乾淨,肉碎份量可以再多少少,但調味不錯,酸辣開胃。串燒半打(豬牛雞各2串) ($80)每串串燒經過精心烤製,各有風味,不會只用孜然粉打發我地,火喉半握好,燒得外皮剛好挺身內裡肉汁飽滿。原隻燒魷魚筒($108)比手掌還大嘅原條燒魷魚筒,用上燒汁,口感爽彈,鬚嘅部分,帶點焦香,份外惹味!日式鮮燒白鱔($38)燒白鱔即係燒鰻魚,份量比想像中細,不過白鱔如期望中一樣咁好食,好香口,軟稔香滑。Read More
泰式生菜包
串燒半打(豬牛雞各2串)
串燒半打(豬牛雞各2串)
原隻燒魷魚筒
日式鮮燒白鱔
FredHon8
泰菜加串燒無得彈
FredHon8
2020-02-15
Follow
講到食泰國嘢其實我最欣賞佢哋嘅串燒嚟到九龍城就揀咗依間主打串燒同泰菜嘅食店一入到去晚市來講都唔算好多人座位幾闊落燈光幾光猛主要嚟都係想食下串燒燒韭菜燒得唔會好乾食落幾惹味娃娃菜亦都燒得好juicy燒原條茄子好多蒜蓉好夠味牛舌都算厚身調味唔錯雞軟骨同台灣腸就味道正常粟米好甜不過攤凍左食有少少乾糯米釀雞翼入面既糯米係辣辣地食落好夠熱所以外脆內軟炸魷魚酥夠哂香口惹味嗌左唯一一樣泰菜金邊粉煮既手法好正宗會配砂糖同辣椒片係側邊等食客憑個人口味去調味調味啱啱好唔會太酸唔會太甜最後嗌咗個燒菠蘿一望就知係新鮮菠蘿食落好甜又多汁整體食物水準唔錯價錢又相宜加埋唔洗$300有機會一定再黎幫襯Read More
泰式金邊粉
糯米釀雞翼
Karenkyt
吃泰式串燒
Karenkyt
2020-02-05
Follow
吃串燒的好地方, 餐牌上有多款串燒可以點, 種類有蔬菜、肉類、丸腸、主食、泰式特色小吃等等。每次去泰國菜餐廳, 我都會點椰青來喝, 椰青大大個, 夠冰凍, 很解渴。• 燒娃娃菜 - 充滿蒜茸味• 燒翠玉瓜 - 上面淋上燒醬汁和炸蒜粒, 啖啖蒜茸味• 厚切鹽燒牛舌 - 牛舌厚身, 質感嫩, 充滿蒜香• 燒菠蘿 - 很鮮甜, 又多汁• 燒冬菇 - 很juicy, 上面淋上燒醬汁和炸蒜粒• 日本一口紫薯 - 面層燒至微焦脆, 裡面很軟熟, 小番薯很夠甜• 燒粟米燒 - 粟米有少少牛油香, 幾鮮甜Read More
厚切鹽燒牛舌