2015-01-05
來這店幫襯了很多次, 這天是晚上時間到來, 嘗試叫從來都沒有叫過的”魚蛋麵”一送上來就有種”唔對路”的感覺! 魚片/魚蛋表面都非常之光滑, 切口整斉得有點格格不入, 從來見到嘅魚蛋都是不太規則嘅外型! 魚蛋口感是膠膠的, 彈牙爽口同”膠膠”是兩種感覺, 剛巧這店購入的這些貨是”膠膠”的口感, 十分遺憾地用上這形容詞,另一個是豬手麵, 豬手炆得過於淋身, 可能同這店有好多上咗年紀嘅客人要嘅口感都唔定!麵質則一般, 但仍殘留了一點梘水味明白這店價錢是非常之草根, 但價錢平歸價錢平, 但店方可否考慮用番些正常一點嘅貨呢! 因為以它每天嘅流量,入好一點的貸應該唔成問題, 事實上這兩年來在附近的汝洲街其實已經逐漸形成一股新食力, 皆因過咗長沙灣道嘅桂林街, 福榮街嘅鋪租已經太貴, 而餐價/食品價格往往追不上,新開食店往往要另覓地點, 現在連荔枝角道也開始死灰復燃, 這店(堅記)再不優化產品的話, 客流會逐一被旁邊新開的店瓜分, 情況並不樂觀雖然食老本還可以有一段時間, 除咗杯奶茶還可以的!
麵質則一般, 但仍殘留了一點梘水味
除咗杯奶茶還可以的!
膠膠魚蛋麵
過淋豬手麵