2023-12-14 172 views
朋友介紹話佐敦有間港式大排擋好好食、又炒得有鑊氣同夠火喉,於是放工後就一齊黎嚟試試!😎😁😄由高鐵站行過去約6-7分鐘。落單可以掃QR code,十分方便!1. 金銀蒜炒大海蝦🦐$168,隻隻都好大隻,好新鮮,肉質彈牙,啖啖肉,蒜香味重,好惹味,少少辣,配埋啤酒🍻就一流啦!😋😆🤤2. ⁠豉汁蒸白鱔$168,新鮮又嫩滑,味道鮮甜,蒸得剛剛好,不生也不老!😍😁👍3. ⁠菜遠肉片炒河$98,菜心好大條,配上大大塊嘅豬肉片,好好味,好大碟,我們兩個人真係食唔曬呢!🙈😬😆新肥泉海鮮大排檔:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
新肥泉海鮮大排檔:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
金銀蒜炒大海蝦
金銀蒜炒大海蝦
2023-12-14 75 views
🍴 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦) 🍴✨ 再次回訪大排檔✨-· 粟米魚肚羹 - - - $129好足料!而且好大碗我哋兩個人每人差不多兩至三碗🙌🏻次次嚟大排檔都會叫粟米魚肚羹😍唔錯推介👏🏻· 薑蔥生蠔煲 - - - $184上次嚟都有食,今次係encore !佢啲蠔係用台山蠔👍🏻好有蠔味,而且好大粒🫡· 銀芽肉絲炒麵 - - - $107好耐冇食過呢種炒麵🥰果然係配銀芽肉絲最配🤣🤣麵底脆!加埋芡汁食😍再點埋醋😍· 避風塘炒田雞 - - - $140避風塘辣辣地😍加埋炸蒜😍啲田雞份量都多,而且都好肥🥰-Total: 500推介指數:8/10———————————————🔺 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦) 🔺 佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心-----------------------
🍴 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦) 🍴

✨ 再次回訪大排檔✨

· 粟米魚肚羹 - - - $129

· 薑蔥生蠔煲 - - - $184

· 銀芽肉絲炒麵 - - - $107

· 避風塘炒田雞 - - - $140
避風塘辣辣地😍加埋炸蒜😍啲田雞份量都多,而且都好肥🥰

Total: 500
推介指數:8/10
———————————————
🔺 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)
🔺 佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
-----------------------
2023-12-13 58 views
大排檔任食 你食過未?!講真我就真係未食過啦我friend介紹左我黎左敦呢間熟食市場既新肥泉大排檔😆真心又抵又好食你見左任食海鮮 住食蟶子鮑孫未?!今次真係太有口福啦!!!!❤️❤️❤️🔸海鹽香煎和牛粒以嫩滑的和牛粒為主角搭配海鹽提味肉質保持了柔軟多汁的口感外層則有微焦的香展現了和牛本身的牛味🔸Xo醬香蔥肥牛搭配香蔥和XO醬肥牛肉質鮮嫩,口感豐富配上香蔥& 辣椒 呢個好惹味好辣呀~🔸金銀蒜粉絲蒸扇貝新鮮的扇貝!!! 好鮮甜搭配金銀蒜和粉絲蒸煮扇貝肉質鮮嫩搭配蒜香的味道和滑嫩的粉絲點解咁好食架🔸避風塘軟殼蟹避風塘的經典烹飪方式炸至酥脆,搭配適量的辣椒和蒜末好有風味軟殼蟹外酥內嫩口感香脆而且帶有微辣的風味 正🔸豉椒炒蜆新鮮的蜆搭配豉椒炒製而成蜆肉鮮嫩多汁搭配豉椒的鮮香和微辣最classic既煮法就係最正既🔸金銀蒜粉絲蒸蟶子金銀蒜的香氣與蟶子的鮮味相得益彰即叫即蒸 超級惹味呢個真心要encore呀🔸冰震鮑魚用冰震的方式處理鮑魚肉質更加嫩滑咁大隻既鮑魚真係要係街市先會食到咁靚呀🔸芝士焗蝦伊麵最尾叫個伊麵食下先~蝦的鮮甜與伊麵的彈牙相互融合芝士的香濃加入 仲要大量芝士 今次真係超滿足啦
大排檔任食 你食過未?!
講真我就真係未食過啦
我friend介紹左我黎左敦呢間熟食市場既新肥泉大排檔😆
真心又抵又好食
你見左任食海鮮 住食蟶子鮑孫未?!
今次真係太有口福啦!!!!❤️❤️❤️

外層則有微焦的香
展現了和牛本身的牛味

🔸Xo醬香蔥肥牛

搭配香蔥和XO醬
肥牛肉質鮮嫩,口感豐富
配上香蔥& 辣椒 呢個好惹味好辣呀~

🔸金銀蒜粉絲蒸扇貝

新鮮的扇貝!!! 好鮮甜
搭配金銀蒜和粉絲蒸煮
扇貝肉質鮮嫩
搭配蒜香的味道和滑嫩的粉絲
點解咁好食架

🔸避風塘軟殼蟹

避風塘的經典烹飪方式
炸至酥脆,搭配適量的辣椒和蒜末
好有風味

用冰震的方式處理
鮑魚肉質更加嫩滑
咁大隻既鮑魚真係要係街市先會食到咁靚呀

🔸芝士焗蝦伊麵

最尾叫個伊麵食下先~
蝦的鮮甜與伊麵的彈牙相互融合
芝士的香濃加入 仲要大量芝士 今次真係超滿足啦

2023-12-13 282 views
🥢 I recently had the opportunity to try an all-you-can-eat buffet here in Jordan, and it was my first time experiencing Cantonese cuisine in this format. It turned out to be a truly memorable dining experience, filled with a wide array of delicious dishes.1️⃣ Salt and Pepper Duck Tongue 椒鹽鴨舌🦆: Crispy and flavorful duck tongues seasoned with a tantalizing blend of spices.2️⃣ Golden String Beans 黃金四季豆🫛: Golden stir-fried string beans that are perfectly crisp and packed with flavor.3️⃣ Stir-Fried Chives

3️⃣ Stir-Fried Chives with Silky Eggs 韭黃炒滑蛋🍳: A heavenly combination of tender chives and silky scrambled eggs, cooked to perfection.

4️⃣ Cheesy Baked Broccoli 芝士焗西蘭花🥦: Baked broccoli florets smothered in a luscious cheese sauce that will melt in your mouth.

5️⃣ Pan-Seared Snowflake Wagyu Beef Cubes with Sea Salt (Large) 海鹽香煎雪花和牛粒(大)🥩: Indulge in the succulent and tender bites of seared wagyu beef, seasoned with a sprinkle of sea salt. Pure bliss!

6️⃣ Hand-Beaten Pork Blade Bone 手拍西施骨 🍖: Get your hands on these finger-licking good Shishi bone-in pork chops. They're juicy, flavorful, and downright addictive!

💰 This incredible all-you-can-eat buffet is priced at just $288 per person, excluding a 10% service charge. What a steal for such an unforgettable feast!
海鹽香煎雪花和牛粒(大)
椒鹽鴨舌
手拍西施骨
芝士焗西蘭花
黃金四季豆
韭黃炒滑蛋
2023-12-12
$288 (Dinner)
海鹽香煎雪花和牛粒(大)
椒鹽鴨舌
手拍西施骨
芝士焗西蘭花
韭黃炒滑蛋
  • 黃金四季豆
2023-12-12 53 views
喺童軍總會上堂,落堂都十點,咁夜又突然想食鑊氣小炒,就去咗官涌市政熟食中心間大排檔叫咗幾個小🔥🍻椒鹽鮮魷 太鍾意呢道餸!每次去到大排檔我都一定叫,呢度嘅椒鹽鮮魷即叫即炸,外面香脆入面煙韌,椒鹽味又好香,很快就K.O.晒😋🍻豉椒炒鵝腸用咗豆豉,青椒,紫洋蔥一齊快炒,保持到脆嫩,火候又恰到好處,有鑊氣又保留到鵝腸自身嘅鮮香,份量仲好足!🍻牛柳粒牛柳厚切得嚟肉質鮮嫩! 烹調嘅時間拿捏得啱啱好,口感軟嫩多汁!🍻炸乳鴿炸到外酥內嫩,唔油膩,連骨都食埋,好入味!送啤酒一流, 伴碟仲有炸蝦片,香脆可口,一樣咁出色!整體嚟講,環境都乾淨企理!食物方面又多選擇👍

🍻椒鹽鮮魷

🍻豉椒炒鵝腸

🍻牛柳粒

🍻炸乳鴿

整體嚟講,環境都乾淨企理!食物方面又多選擇👍

2023-12-06
$260 (Last Night Supper)
  • 豉椒炒鵝腸
  • 海鹽香煎和牛粒
  • 椒鹽脆鮮魷
2023-12-12 90 views
昨晚同朋友上完堂一齊去左呢間好有鑊氣大排檔到食晚餐🤪鄰近高鐵🚄近住柯士甸站行過來路程只需大約15分鐘左右🥶真好方便我們總共點左三道菜🥘🦪🍤鮑魚雞煲😋是一道豪華的菜品,將鮑魚和嫩滑的雞肉煮在一起,使雞肉充滿了鮮美的鮑魚風味。這道菜通常使用濃郁的湯底,讓鮑魚和雞肉的鮮味完美融合,口感豐富,令人垂涎欲滴🤤酥炸黃金蝦球是一道經典的小吃,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。這道菜以新鮮的蝦子為主要材料,使外皮炸至金黃色,保持了蝦子的鮮味和彈性。搭配特製的醬汁,這道菜帶來了美味的口感和豐富的風味瑤柱雜骨紋伊麵彈牙的麵條,帶來更豐富的口感。這種麵條在炒菜時也能保持彈性,不易變得軟爛。即叫即炒大排檔環境食小菜提供了多種美味的選擇,無論是愛好海鮮還是喜歡傳統煲仔菜的人,這裡都能滿足你的味蕾。在輕鬆愉快的氛圍中,享受這些美食絕對是一個令人愉快的體驗。環境坐得好舒適😇尚算企理乾淨👍👍

我們總共點左三道菜🥘🦪🍤

鮑魚雞煲😋

即叫即炒

環境坐得好舒適😇尚算企理乾淨👍👍

2023-12-04
$250 (Dinner)
2023-12-12 64 views
同buddy的即興飯局,我哋唔去Cafe打卡去食好有地道風味好有鑊氣的大排檔😚呢個大排檔係官涌街市2樓嘅熟食中心,位置其實幾方便,無論佐敦站/柯士甸站/高鐵西九站行過嚟都近。餐牌有好多選擇,鑊氣小菜、海鮮、仲有火鍋。我哋好多野都想試,但係兩個人嘅肚皮有限,所以最後都係叫幾款小菜。💛椒鹽九肚拼鮮魷💛上台仲係熱辣辣,咬落香脆,九肚魚大條厚肉,魚肉保持到好滑,鮮魷也很彈牙鮮味。💛黑椒野菌牛柳粒💛呢個炒得好夠鑊氣,牛柳粒份量好多,黑椒調味好適中,連D西芹都好好味。💛惹味薑蔥魚卜砂鍋煲💛我好少食魚卜,亦都比較少見啲地方有呢道菜,原來咁整咁好食,一試愛上🤭💛可愛BB乳鴿💛有我細個好鍾意食嘅炸蝦片伴碟好開心😚乳鴿都算大隻多肉。大排檔啲小菜果然係夠曬鑊氣,全部即叫即整熱辣辣,嘢食好啱我哋口味。地道風味雖然喺街市嘅熟食中心但係都算乾淨企理,Service嘅姐姐亦都好好禮貌。

餐牌有好多選擇,鑊氣小菜、海鮮、仲有火鍋

💛椒鹽九肚拼鮮魷💛
椒鹽九肚拼鮮魷

💛黑椒野菌牛柳粒💛

💛惹味薑蔥魚卜砂鍋煲💛

💛可愛BB乳鴿💛
有我細個好鍾意食嘅炸蝦片伴碟好開心😚乳鴿都算大隻多肉。

大排檔啲小菜果然係夠曬鑊氣,全部即叫即整熱辣辣,
2023-12-11
Type of Meal
Dinner
椒鹽九肚拼鮮魷
人均$180起|佐敦|大排檔|新肥泉海鮮大排檔太方便了吧!在西九龍站一出,只需要10分鐘路程,就可以來到香港最懷舊的大排檔——新肥泉海鮮大排檔我們花費了$500 ,便能夠吃上新鮮的海鮮和小炒。椒鹽九肚魚拼鮮魷太喜歡這道菜了!可以一石二鳥,吃上我最喜歡的九肚魚和椒鹽鮮魷這裏的九肚魚完全沒有骨,而且即叫即炸,份外香脆!椒鹽鮮魷也是絕了!椒鹽味10分香,很快就整碟被K.O.了。魚香茄子煲上菜的時候,仍然保持滾熱蒸氣熱氣騰騰🍲鹹魚味超級香,配上沾上醬汁的茄子,是白飯神偷!肥泉小炒王是這裏的特色小菜!裏面有蔬菜、亦有腰果粒、魷魚、其他不同的海鮮,好吃極了。——————為食分界線——————📍 新肥泉海鮮大排檔佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心人均消費: $180#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港
人均$180起|佐敦|大排檔|新肥泉海鮮大排檔

太方便了吧!

我們花費了$500 ,便能夠吃上新鮮的海鮮和小炒。

椒鹽九肚魚拼鮮魷
太喜歡這道菜了!
可以一石二鳥,吃上我最喜歡的九肚魚和椒鹽鮮魷
這裏的九肚魚完全沒有骨,而且即叫即炸,份外香脆!
椒鹽鮮魷也是絕了!椒鹽味10分香,很快就整碟被K.O.了。

魚香茄子煲
上菜的時候,仍然保持滾熱
蒸氣熱氣騰騰🍲
鹹魚味超級香,配上沾上醬汁的茄子,是白飯神偷!

——————為食分界線——————
📍 新肥泉海鮮大排檔

人均消費: $180
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
1K
2023-12-09 59 views
講起大排檔,最近有一間我經常去的,就係位於佐敦市政大廈熟食中心的新肥泉海鮮大排檔,呢度食到地道香港大排檔味之餘,美食味道👅夠火候,價錢也抵食,真係大大力推薦比大家。今次就點左幾味味道👅不錯的:1. 薑蔥生蠔煲 $168 呢度朋友點的,我都係第一次食,估唔到呢個生蠔煲真係驚艷到我,熱辣辣的煲,生蠔超香,味道👅超入味,連D薑蔥都爆得超好味。2. 芝士🧀焗大帶子伊麵 $228 呢個伊麵超邪惡,厚厚芝士,重點係,帶子大大粒,伊麵撈芝士,港人最愛特色,食完超飽肚。3. 豆腐肉片魚雲🐟湯 $128 又係大大力推介的湯 必飲抄抵飲,魚湯營養高,奶白的湯真係好香滑,而且魚肉嫩滑超足料,連瘦肉都好好食,一定要試啊。😋
今次就點左幾味味道👅不錯的:
2023-11-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
柯士甸依間「新肥泉海鮮大排檔」除咗生猛海鮮食之外,仲有好多鑊氣小炒菜式,餸飯一流,想嚟食飯好方便,搭高鐵都可以過到嚟大排檔㗎!*此餐廳收取加一服務費。四隻金銀蒜蒸大元貝(單點$198),表面鋪滿蒜蓉、炸蒜、香蔥、芫荽、粉絲、豉油,元貝肉質厚身,所以廚師將帶子開半去蒸,味道鮮甜,粉絲食落充滿鮮味。中式牛柳粒(單點$128),牛柳肉質腍身,牛味濃厚,味道酸甜,配料包括有洋蔥、菠蘿。椒鹽豬扒(單點$108),表面鋪有辣椒、炸蒜、香蔥、芫荽,豬扒肉質外香脆內嫩滑,食落好爽口,辣度6分,味道惹味,配以喼汁食用,味道清爽。絲苗白飯(兩碗$20),飯粒口感軟硬適中。新肥泉海鮮大排檔柯士甸分店地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心

*此餐廳收取加一服務費。

絲苗白飯(兩碗$20),飯粒口感軟硬適中。

新肥泉海鮮大排檔
柯士甸分店
地址:
  • 中式牛柳粒
  • 椒鹽豬扒
2023-12-08 48 views
今日同朋友去左新肥泉海鮮大排檔食飯,喺高鐵西九龍或者係柯士甸站行過嚟都係幾分鐘路程,好方便鮑魚雞煲大大隻鮑魚嘅鮮甜同雞肉嘅鮮嫩完美結合,口味濃郁,令人回味無窮。煮到剛剛好,鮑魚都保持住彈牙嘅口感,每一口都好滿足。椒鹽九肚魚九肚魚炸完都鮮嫩多汁,外脆內軟,椒鹽調味剛剛好,既有微辣又有香脆口感。好適合作為下酒菜,令人食指大動!可愛BB鴿一隻招牌烤鴿鴿肉肥美多汁,烤得恰到好處,外皮香脆,內裡鮮嫩。每一口都帶來濃郁嘅鴿肉香氣,真係令人回味無窮。仲有少量蝦片配埋幾好食。清炒白菜仔如果你想要一道清爽的蔬菜菜式,可以試下呢道清炒白菜仔。白菜仔保持了它的鮮脆口感,炒得剛熟,帶著淡淡的甜味,非常開胃。作為一道配菜,絕對能夠平衡整餐的味道。📍 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心#香港探店 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoo

椒鹽九肚魚

可愛BB鴿一隻

清炒白菜仔

📍 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)
佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心

#香港探店 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry佐敦 #大排檔 #小炒 #海鮮
2023-12-06 122 views
大排檔就在佐敦熟食中心 位置很易找 坐兩次扶手電梯就到了想不到大排檔也會有放題小搞作 選了$288/位的90分鐘放題 餐牌上選擇都算多 飲料也有含酒精的 算是挺化算腰果黑醋骨排骨煮得很鬆軟 配上黑醋汁酸酸甜甜很可口 加上腰果很香脆肥泉小炒王來到大排檔 當然要點小炒王 吃菜 蝦乾很香口啫啫芥蘭煲芡汁加肉碎 芥蘭很新鮮肥潤啫啫鮮雞煲豬潤很軟熟 不會太老 雞很鮮嫩 啖啖肉 份量也算多 不錯👍翡翠帶子蛋白炒飯也算有鑊氣 蛋白多一點會更香和有看頭
大排檔就在佐敦熟食中心 位置很易找 坐兩次扶手電梯就到了

排骨煮得很鬆軟 配上黑醋汁酸酸甜甜很可口 加上腰果很香脆

來到大排檔 當然要點小炒王 吃菜 蝦乾很香口

芡汁加肉碎 芥蘭很新鮮

豬潤很軟熟 不會太老 雞很鮮嫩 啖啖肉 份量也算多 不錯👍

也算有鑊氣 蛋白多一點會更香和有看頭
翡翠帶子蛋白炒飯

$288 (Dinner)
2023-12-05 77 views
大排檔係體現香港基層飲食文化嘅地方。係呢度,你可以放肆高聲,盡情吃喝,無須拘泥任何形式禮儀。佢無體面大氣的桌椅,卻能令你坐得舒適放鬆;佢無寧靜幽暗嘅環境,卻能令你感到悠然自在。於是我哋兩個人都樂開懷咁點左1枝原味可樂,2碗白飯同3大碟小菜。🖤黑椒蜜薯牛仔粒,牛仔粒大大粒,厚切得嚟一D都唔會過韌,十分有牛味,配上走咗油嘅蜜糖薯仔粒,外脆內粉糯。🩶白灼東風螺,大大粒嘅螺肉配上淡口嘅辣椒豉油,不搶走螺肉嘅爽脆鮮甜,恰到好處。🤍黃金鮮魷,炸皮裹上滿滿既蛋黃香,咬開就係爽厚彈牙嘅鮮魷,十分滿足。咁

黑椒蜜薯牛仔粒

白灼東風螺

黃金鮮魷
黑椒蜜薯牛仔粒
白灼東風螺
2023-12-05 29 views
又到老地方,食大排檔,貪呢度鑊氣夠好,所以今次帶埋老友嚟🤝🤝豉汁蒸白鱔白鱔新鮮嫩滑,蒸得剛剛好,保持咗魚肉嘅鮮甜。豉汁係菜式嘅亮點,佢哋用咗啲豉汁同啲香料調配而成,帶嚟一種濃郁嘅鹹香味。啲豉汁滲透入白鱔,令每一口都可以品嚐到豐富嘅味道,好開胃又美味。酸薑皮蛋皮蛋熟透嘅時候,蛋黃軟滑嫩,蛋白有咬勁。酸薑係呢道菜嘅特色之一,佢哋將酸薑切絲同埋加啲醋一齊拌入,帶嚟一種酸辣嘅風味。酸薑同皮蛋嘅組合好契合,酸辣嘅味道同皮蛋嘅鮮味互相襯托,令味道更加豐富。涼拌魚皮魚皮切成絲狀,清爽爽口。拌入啲醋同埋香料,令味道更加鮮美。魚皮本身帶嚟一種脆脆嘅口感,同埋涼拌醬汁嘅酸辣味交織在一齊,帶嚟一種清新又開胃嘅感覺。呢款菜式好適合夏天食,涼爽又美味。椒鹽鮮魷鮮魷炸得金黃酥脆,魷魚肉質鮮嫩。椒鹽調味帶嚟一種微微嘅辣味同埋濃郁嘅鹹香,完美地提升咗鮮魷嘅風味。每一口咬落去,可以感受到魷魚嘅鮮美同埋椒鹽嘅香脆,真係令人愛不釋手。

酸薑皮蛋

涼拌魚皮

椒鹽鮮魷

港式大排檔隨着時間真係買少見少。而呢一間位於官涌熟食中心嘅新肥泉海鮮大排檔絕對係一個值得一試嘅港式傳統大排檔。 新肥泉海鮮大排檔除咗有唔少傳統嘅小炒菜式可以選擇,仲有各款生猛海鮮小炒同打邊爐可供選擇。另外夜晚仲分價錢等級,又唔同種類嘅小炒、打邊爐或海鮮放題可以揀,傳統中大有一啲現代化嘅新穎!另外方便食客,新肥泉海鮮大排檔仲可以QR code落單非常之方便。新肥泉海鮮大排檔嘅小炒種類多,上菜速度快之外,亦炒得夠鑊氣,值得一讚。同朋友都比較細食,所以我哋叫咗四美小炒:黃金炸茄子:以鹹蛋黃包裹住茄子再炸得香酥可口仲炒得起沙味道唔錯👍🏻黑椒薯仔牛柳粒:黑椒汁炒牛柳粒同薯仔粒份量頗大,都好惹味。鹹魚雞粒豆腐煲:嫩滑嘅豆腐同雞柳配上香濃嘅鹹魚粒味道唔錯。另外煲仔都夠熱辣,送飯一流。腰果黑醋骨:酸甜嘅糖醋豬配上腰果用料十足。酸酸甜甜在帶有腰果香味都係一個值得推介嘅小炒。手拍小黃瓜:清新脆口嘅小黃瓜配上黑木耳辣椒油同蒜末等調味,十分清新嘅開胃小菜。

黑椒薯仔牛柳粒:黑椒汁炒牛柳粒同薯仔粒份量頗大,都好惹味。