2023-12-12
同buddy的即興飯局,我哋唔去Cafe打卡去食好有地道風味好有鑊氣的大排檔😚呢個大排檔係官涌街市2樓嘅熟食中心,位置其實幾方便,無論佐敦站/柯士甸站/高鐵西九站行過嚟都近。餐牌有好多選擇,鑊氣小菜、海鮮、仲有火鍋。我哋好多野都想試,但係兩個人嘅肚皮有限,所以最後都係叫幾款小菜。💛椒鹽九肚拼鮮魷💛上台仲係熱辣辣,咬落香脆,九肚魚大條厚肉,魚肉保持到好滑,鮮魷也很彈牙鮮味。💛黑椒野菌牛柳粒💛呢個炒得好夠鑊氣,牛柳粒份量好多,黑椒調味好適中,連D西芹都好好味。💛惹味薑蔥魚卜砂鍋煲💛我好少食魚卜,亦都比較少見啲地方有呢道菜,原來咁整咁好食,一試愛上🤭💛可愛BB乳鴿💛有我細個好鍾意食嘅炸蝦片伴碟好開心😚乳鴿都算大隻多肉。大排檔啲小菜果然係夠曬鑊氣,全部即叫即整熱辣辣,嘢食好啱我哋口味。地道風味雖然喺街市嘅熟食中心但係都算乾淨企理,Service嘅姐姐亦都好好禮貌。
餐牌有好多選擇,鑊氣小菜、海鮮、仲有火鍋。
💛椒鹽九肚拼鮮魷💛
椒鹽九肚拼鮮魷
💛黑椒野菌牛柳粒💛
💛惹味薑蔥魚卜砂鍋煲💛
💛可愛BB乳鴿💛
有我細個好鍾意食嘅炸蝦片伴碟好開心😚乳鴿都算大隻多肉。
大排檔啲小菜果然係夠曬鑊氣,全部即叫即整熱辣辣,