1K
2025-07-10 528 views
來到旺角食串燒🍢🍡都有好多選擇,今次就來到超人氣串燒店,感受不一樣的風味。人生有限杯串燒店🍡🍢,光看門面都特別有心思,有一個店名提詞——人生有限杯,估計是想表達今朝有酒今朝醉,美食當頭要享受😋呢度有服務,環境舒適,特別吸引好多年輕朋友來聚會,一起食串燒烤物啤啤佢。雖然中式串燒口味但其實都有日式居酒屋🏮元素,算是中日混合的感覺,點左好多不同款式串燒,都係可以好好品嚐的。海鮮類:蒜蓉燒蠔🦪蒜蓉欖角燒聖子蒜蓉菜脯燒元貝烤肉類:燒雞🐔心,黑松露燒雞肝,鹽燒鮮雞腎,豚肉荔枝卷,免治雞肉棒,鹽燒和牛牛小排蜜糖🍯燒菠蘿🍍,鰻魚飯糰🍙,明太子紀廉烏冬,港式蜜糖🍯多士夾雪糕🍦飲品:檸檬🍋荔枝whisky ,熱白桃🍑味烏龍茶
海鮮類:
蒜蓉燒蠔🦪
蒜蓉欖角燒聖子
蒜蓉菜脯燒元貝
烤肉類:
飲品:檸檬🍋荔枝whisky ,熱白桃🍑味烏龍茶
2025-02-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$380 (Dinner)
2025-07-10 652 views
【人生有限杯.串燒店】前排突然開始好想食串燒🍢最近就同朋友去旺角呢間人生有限杯串燒店✨️細細間居然勁好食🤩價錢親民、食得好之餘又唔會心痛👍🏻.🥗流心蛋薯仔沙律 (重點推廣👑)薯仔沙律配流心蛋,口感非常嫩滑;仲有蟹籽同青瓜片,香濃又清新!🍜明太子忌廉烏冬面頭有明太子醬同一隻蛋黃,戳開mix埋之後韌性十足嘅烏冬麵,條條索滿綿密濃郁明太子忌廉醬,濃濃蛋香同牛油味,好有日式風味~🌟串燒:🍍蜜糖燒菠蘿🐔鹽燒雞中翼🥚紫菜鵪鶉蛋卷🍴紫菜九肚魚 (重點推廣👑)- 椒鹽紫菜味較突出,魚肉較軟滑、有細骨,沾埋泰式醬汁一齊食更有風味🦐墨魚滑 + 紫菜 + 大蝦🐮鹽燒牛舌芯🐟味淋魚乾🍆蒜蓉菜脯燒茄子🐂鹽燒和牛牛小排🦪蒜蓉燒蠔 (2隻)🧇港式蜜糖多士夾雪糕 (重點推廣👑)蜜糖多士甜甜地外脆內軟,加上雲呢拿雪糕夾住一齊食,有種冰火交融嘅感覺~🍊桔仔薄荷鴨屎茶 - 桔仔酸甜、薄荷清涼,比想象中無咩甜味,清新提神又獨特🍑熱白桃味烏龍茶 - 白桃烏龍清香,暖心解膩.仲有好多其他嶄新且獨特風味嘅菜式,好難得會揾到好食、位置又方便嘅串燒店✨唯一就係餐廳都比較多人、換枱時間比較快,想約埋朋友一齊去就最好book定位啦🤪.味道:
【人生有限杯.串燒店】
🥗流心蛋薯仔沙律 (重點推廣👑)

🍜明太子忌廉烏冬

🌟串燒:
🍍蜜糖燒菠蘿
🐔鹽燒雞中翼
🥚紫菜鵪鶉蛋卷
🍴紫菜九肚魚 (重點推廣👑)
🦐墨魚滑 + 紫菜 + 大蝦
🐮鹽燒牛舌芯
🐟味淋魚乾
🍆蒜蓉菜脯燒茄子
🐂鹽燒和牛牛小排
🦪蒜蓉燒蠔 (2隻)

🧇港式蜜糖多士夾雪糕 (重點推廣👑)

🍑熱白桃味烏龍茶 - 白桃烏龍清香,暖心解膩
味道:❤️❤️❤️❤️❤️
價錢:❤️❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️

鹽燒牛舌芯

紫菜九肚魚

味淋魚乾

紫菜鵪鶉蛋卷

蒜蓉燒蠔 (2隻)

蒜蓉菜脯燒茄子

墨魚滑 + 紫菜 + 大蝦

Type of Meal
Dinner
鹽燒牛舌芯
紫菜九肚魚
味淋魚乾
紫菜鵪鶉蛋卷
蒜蓉燒蠔 (2隻)
蒜蓉菜脯燒茄子
墨魚滑 + 紫菜 + 大蝦
  • 墨魚滑+紫菜+大蝦
  • 蒜蓉燒蠔(2隻)
2025-07-07 450 views
旺角呢問串燒店,串燒低至$10/串即刻約埋班Fd試試。鹽燒西班牙五花腩$10五花腩燒到好香口日式淮山(配世一蛋黃醬)$48淮山外脆內軟,配上蛋黃醬好夾,好好食麻糬豚肉卷$20豚肉燒到香口,夾住煙煙靭靭麻糬 推介九肚魚(椒鹽/紫菜/泰式辣醬)$68酥脆嘅外皮,點上泰式汁酸酸甜甜,九肚魚仲好嫩滑墨魚滑紫菜大蝦$68紫菜炸到脆卜ト,包住彈牙墨魚滑同大蝦,香口惹味鹽燒雞腿肉$20 嫩滑多汁蒜蓉燒蠔$48/2隻 燒蠔嫩滑肥美$10串燒我哋仲叫左小青椒,翠玉瓜,燒菠蘿,全部都好juicy 港式蜜糖多士夾雪糕$48香脆蜜糖多士夾住冰涼雪糕,一冷一熱有驚喜Sapporo生啤$48買一送一,食串燒飲啤酒是必須的
旺角呢問串燒店,串燒低至$10/串
即刻約埋班Fd試試。

鹽燒西班牙五花腩$10
五花腩燒到好香口

日式淮山(配世一蛋黃醬)$48
淮山外脆內軟,配上蛋黃醬好夾,好好食

麻糬豚肉卷$20
豚肉燒到香口,夾住煙煙靭靭麻糬 推介

九肚魚(椒鹽/紫菜/泰式辣醬)$68
酥脆嘅外皮,點上泰式汁酸酸甜甜,九肚魚仲好嫩滑

墨魚滑紫菜大蝦$68
紫菜炸到脆卜ト,包住彈牙墨魚滑同大蝦,香口惹味

鹽燒雞腿肉$20 嫩滑多汁

蒜蓉燒蠔$48/2隻 燒蠔嫩滑肥美

港式蜜糖多士夾雪糕$48
香脆蜜糖多士夾住冰涼雪糕,一冷一熱有驚喜

Sapporo生啤$48買一送一,食串燒飲啤酒是必須的

2025-07-06 384 views
最近喺尖沙咀見到一間新開嘅串燒店——**「人生有限杯串燒店」**,位於赫德道The Hart 3樓,環境舒適,燈光柔和,座位寬敞,好適合朋友聚會或者情侶約會!新店主打創意串燒,今次試咗佢哋嘅多款招牌菜,款款有驚喜,絕對值得推介! **🔥 必試招牌菜式** 1️⃣ **🆕焦糖菠蘿鵝肝多士** 鵝肝醬香濃滑膩,入口即化,配上焦糖燒菠蘿嘅酸甜,完美中和油膩感。多士烤得香脆,帶微微牛油香,邪惡又滿足! 2️⃣ **鵪鶉蛋卷** 外層微脆,內裡鵪鶉蛋流心效果完美,蛋香濃郁,口感豐富,係必點小食! 3️⃣ **未消魚竿** 魚肉鮮嫩,外皮燒得香脆,配上特製醬汁,鮮味十足,鍾意食魚嘅朋友一定要試! 4️⃣ **黑松露雞肝** 雞肝creamy得嚟唔腥,黑松露香氣突出,高級感滿滿,配酒一流! 5️⃣ **汁燒雞隔膜** 肉質爽彈有嚼勁,醬汁香甜,燒得焦香,係店內人氣之選! 6️⃣ **九肚魚(泰式辣醬)** 外皮炸得酥脆,魚肉超嫩滑,泰式辣醬微辣開胃,好惹味! 7️⃣ **燒茄子** 茄子肉厚多汁,燒得恰到好處,蒜香濃郁,素食者都啱食! 8️⃣ **咖喱牛舌油炸鬼** 創意fusion菜!牛舌嫩滑,咖喱香濃,夾住脆口油炸鬼,口感層次

**🔥 必試招牌菜式**
1️⃣ **🆕焦糖菠蘿鵝肝多士**
鵝肝多士

2️⃣ **鵪鶉蛋卷**

3️⃣ **未消魚竿**

4️⃣ **黑松露雞肝**

5️⃣ **汁燒雞隔膜**
肉質爽彈有嚼勁,醬汁香甜,燒得焦香,係店內人氣之選!

6️⃣ **九肚魚(泰式辣醬)**
外皮炸得酥脆,魚肉超嫩滑,泰式辣醬微辣開胃,好惹味!

7️⃣ **燒茄子**
茄子肉厚多汁,燒得恰到好處,蒜香濃郁,素食者都啱食!

8️⃣ **咖喱牛舌油炸鬼**
創意fusion菜!牛舌嫩滑,咖喱香濃,夾住脆口油炸鬼,口感層次超豐富!

9️⃣ **日式淮山**
淮山爽脆,日式調味清新,健康又開胃,係清味蕾嘅好選擇!

🔟 **鹽燒生蠔**
生蠔肥美鮮甜,簡單鹽燒已經帶出海洋鮮味,蠔迷必試!

🍨 **焦糖雪糕多士**
多士烤得香脆,淋上焦糖,再配冰涼雪糕,冷熱交融,完美作結!

**🌟 新店環境 & 優惠**
新分店環境舒適,座位寬敞,服務周到。而家新餐單價錢親民,部分推廣菜式有限時優惠,建議大家趁早試!

**#人生有限杯 #串燒 #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食
2025-06-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$341.5 (Dinner)
鵝肝多士
2025-07-01 508 views
放工後,約咗個女仔朋友一齊嚟食呢間串燒店。因為最近胃口唔大,所以諗住少少哋食串燒。我哋叫咗燒蠔,薯仔沙律,燒雞翼,翠玉瓜,牛舌,五花腩。所有嘢都即叫即燒,上到枱係熱辣辣嘅,當然除咗薯仔沙律。全部嘢都好好味,我最欣賞嘅就係佢個燒蠔,上面嗰Pat蒜蓉好正,隻蠔都超級大隻。我係非常鍾意食薯仔沙律嘅,呢個薯仔沙律都不過不失,但係冇驚喜,而且份量比較細。環境嚟講,因為都仲算新開,所以都比較乾淨同埋整齊,不過枱同枱之間嘅距離好逼,完全聽到隔籬枱講乜嘢。
放工後,約咗個女仔朋友一齊嚟食呢間串燒店。
因為最近胃口唔大,所以諗住少少哋食串燒。
我哋叫咗燒蠔,薯仔沙律,燒雞翼,翠玉瓜,牛舌,五花腩。

2025-06-16
$150 (Dinner)
2025-06-25 394 views
這間餐廳的體驗實在令人失望。首先,店員的服務態度極差,對客人的要求愛理不理。點餐時已經覺得他們很不耐煩,連基本的禮貌都沒有。等了很久才上第一道菜,期間也沒有人主動解釋或道歉。最離譜的是,店員催促埋單時,竟然還有菜未上,問店員時還被敷衍說「快好了」,結果又等了十幾分鐘。至於食物,水準非常一般,完全沒有驚喜。菜式味道淡而無味,賣相亦不吸引,分量又少,性價比極低。原本我們是想去同一棟大廈裡其他餐廳吃飯,怎料那些餐廳都客滿,只有這間有位,現在明白為什麼會有空位了。整體來說,這次用餐經歷非常差,無論是服務還是食物都不值得推薦,以後絕對不會再來,也不會介紹給朋友。
2025-06-22 528 views
話說情人節前夕,成條街都充滿住浪漫嘅氣氛,啲情侶喺度你儂我儂,真係閃到我哋眼都盲!不過我哋班老友鬼鬼就唔care呢啲嘢,最緊要係食得開心!😋一入到「人生有限杯」,即刻俾佢哋嘅menu吸引住!啲串燒款式多到眼花撩亂,樣樣都好想試吓!🤤 不過我哋都好有默契,各自揀咗啲自己鍾意嘅嘢,share share食就最啱!鹽蔥牛舌:牛舌薄切,燒得啱啱好,入口爽脆彈牙,鹽蔥嘅香氣好惹味!豬頸肉:豬頸肉油脂分佈得好靚,燒完之後香氣四溢,口感爽脆,真係好好味!雞軟骨:雞軟骨粒粒都好飽滿,燒得外脆內嫩,咬落去咯咯聲,好有口感!海鮮串:佢哋嘅海鮮串都好新鮮,有大蝦、扇貝、魷魚等等,燒完之後都keep到鮮味,真係好正!鰻魚炒飯:炒飯粒粒分明,鰻魚肉質鮮嫩,味道唔錯!食到咁上下,我哋都覺得有啲口渴,咁啱佢哋做緊啤酒買一送一嘅promotion,我哋梗係唔放過啦!即刻叫咗兩杯啤酒,同老友飲返杯,chill一chill!🍻成餐飯我哋都食得好滿足,啲嘢食好味,氣氛又熱鬧,真係好開心!雖然情人節係情侶嘅節日,但係我哋班老友一齊過都一樣咁開心!🥰喺度祝大家情人節快樂!無論你係同另一半過,定係同朋友一齊過,最緊要都係開開心心

鰻魚炒飯:炒飯粒粒分明,鰻魚肉質鮮嫩,味道唔錯!

喺度祝大家情人節快樂!無論你係同另一半過,定係同朋友一齊過,最緊要都係開開心心!💘
2025-02-09
Celebration
Valentine's Day
2025-06-21 437 views
🌟🍴 【旺角 • 人生有限杯.串燒店】 🍴🌟 📍 人生有限杯.串燒店 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 泰式燒墨魚鬚 🦑🔥墨魚鬚燒得外焦內嫩,泰式辣醬酸辣開胃,咬落彈牙又juicy!🌶️ 完美小食,令人停唔到口!😍鹽燒雞腿肉 🍗雞腿肉嫩滑多汁,鹽燒簡單卻突出雞肉鮮味,皮脆肉香,食到好滿足!👍椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚 🐟🌿九肚魚炸得香脆,椒鹽同紫菜嘅組合好有層次,泰式辣醬再加一層刺激,食到停唔下來!😜🔥免治雞肉棒(配日本蛋)🍡🥚雞肉棒軟嫩,配上日本蛋嘅滑溜口感,簡直係天作之合!每一啖都好creamy!🤤芝士菠菜卷 🧀🌱芝士濃郁拉絲,菠菜清新平衡油膩,卷起來一口咬落好有滿足感!😊 健康又美味!芝士年糕(2件)🥮🧀年糕Q彈,芝士香濃,咬落有拉絲效果,甜鹹交織,超邪惡嘅小點!😈蒜蓉燒蠔(2隻)🦪🧄蠔肉鮮甜多汁,蒜蓉香氣撲鼻,燒得啱啱好,入口即化,簡直係海鮮控嘅最愛!🌊😍山椒鰻魚汁燒白鱔 🐍🌶️白鱔燒得軟嫩,山椒嘅麻香同鰻魚汁嘅甜鹹完美融合,令人回味無窮!😋流心蛋醬仔沙律 🥗🥚流心蛋黃濃郁,配上新鮮沙律同醬仔,口感清新又c
🌟🍴 【旺角 • 人生有限杯.串燒店】 🍴🌟
📍 人生有限杯.串燒店 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

芝士年糕(2件)🥮🧀
蒜蓉燒蠔(2隻)🦪🧄
山椒鰻魚汁燒白鱔 🐍🌶️
流心蛋醬仔沙律 🥗🥚
流心蛋黃濃郁,配上新鮮沙律同醬仔,口感清新又creamy,開胃之選!🥰
墨魚滑+紫菜+大蝦 🦑🦐
墨魚滑嫩到飛起,紫菜鮮香,大蝦爽口,食落好有海鮮風味,超滿足!🌊
咖喱牛舌手抓餅 🐂🌮
牛舌軟嫩入味,咖喱香濃微辣,手抓餅酥脆,食到停唔下來!😋 好有異國風情!
港式蜜糖多士夾雪糕 🍞🍨
多士香脆,蜜糖甜而不膩,夾著冰涼雪糕,甜品控嘅終極享受!🥰❄️
冷泡白桃味鳥龍茶 🍑🍵
白桃香氣清新,鳥龍茶底順滑,冰涼解渴,完美平衡咗整餐嘅濃味!😎
麻糬豚肉卷 🐷🍙
麻糬Q彈,豚肉鮮嫩多汁,卷起來一口咬落,口感層次豐富,好食到飛起!🚀
😄

💰 消費:HKD 700

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#旺角美食 #web3旺角 #人生有限杯.串燒店
2025-06-18 479 views
呢間串燒主打平靚正✨,大部份串燒款式$10-$20都有交易!之前試過佢銅鑼灣店,大排長龍超爆,新店店面更大更闊落,坐得更加舒服!好鍾意呢間嘅串燒配搭款式好多,主要以日式為主,仲有好多創新配搭,喺出面一定試唔到🙈!-——————————————佢嘅$10-$20款式都大大串,誠意十足!除咗日式串燒之外,仲有啲新派自家創料理,好似墨魚滑油條、咖喱牛舌菠蘿包,配搭真係超新奇!基本上每一款都冇伏✨,個人大推佢嘅🐓雞腳筋、免治雞肉棒、🐂韓式牛肋肉、🦑泰式燒墨鬚、鰻魚飯團🍙、蜜糖芝士年糕!雞腳筋比較少見,鹽燒食落鹹香,口感爽脆;牛肋肉搽上醬汁燒,炭香十足;鰻魚飯團放咗大大嚿鰻魚喺上面,魚皮又厚又爽,微焦脆嘅醬香飯團一齊食,口感好豐富!下面有啲價錢可以參考返😆~$10-$20嘅款式質素一啲都唔馬虎,試咗👇🏻🤎惹味雞腳筋 $10🤍香燒翠玉瓜 $10🤎燒雞心 $15🤍泰式燒墨鬚 $15🤎豆皮包蒜蓉 $15🤍鹽燒雞腿肉 $20🤎鹽燒鮮雞腎 $20🤍汁燒雞隔膜 $20另外仲叫咗其他:🤎椒鹽紫菜泰式辣醬九肚魚 $68🤍免治雞肉棒配日本蛋 $28🤎韓風燒牛肋肉 $28🤍蜜糖芝士年糕 $28🤎蒜蓉菜脯燒茄子 $3
-——————————————

下面有啲價錢可以參考返😆~
$10-$20嘅款式質素一啲都唔馬虎,試咗👇🏻

🤍百香果檸檬茶 $28
🤎荔枝檸檬梳打 $28

🌟Encore指數:9.3/10
2025-06-17 402 views
朋友同我講呢度$10/1串串燒!搞到我即刻衝咗過黎食😆串燒既選擇都好多,豬 牛 雞 海鮮 蔬菜 甜品都有,有啲都幾特別😏$10-$20既串燒每款要2串起,生啤仲做緊買一送一優惠🍻我就叫左啲比較特別出面未必食到既款式椒鹽+紫菜+泰式辣椒九肚魚,全晚最愛既菜式‼️九肚魚又無骨又唔腥,超薄炸粉皮,咬落好滑,點埋個醬汁食超正咖喱牛舌菠蘿包勁大個,外脆內軟,中間夾住又大又林又入味既咖哩牛舌同太陽蛋,新穎得黎又好食😋港式蜜糖多士夾雪糕🍦多士好脆,夾住厚厚既雪糕一齊食,冰火交集,好刺激😆仲有雞腿肉、雞皮、免治雞肉棒、雞頸肉、牛小排,全部都好juicy,唔會燒到又乾又硬👍🏻

2025-06-16 306 views
椒鹽雞軟骨香脆惹味,鹽燒雞腿肉嫩滑多汁,雞中翼外皮焦香,雞腎爽口有嚼勁。蜜糖燒芝士年糕甜中帶鹹,豚肉牛油果卷口感豐富。蒜蓉燒蠔鮮甜多汁,蒜蓉菜脯燒元貝鮮味十足。山椒鰻魚汁燒白鱔魚肉嫩滑,山椒味突出。雞油炒雞毛菜清香爽脆,流心蛋薯仔沙律綿密滑溜。明太子忌廉烏冬濃郁creamy,明太子鹹香十足。整體食物質素高,值得一試。新的餐單推出了各款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化。2月重點推廣:鹽燒雞腿肉、汁燒雞隔膜、豚肉荔枝卷、老油條爆芝士、紫菜九肚魚、無骨雞翼、流心蛋薯仔沙律、咖喱牛舌菠蘿包、芫荽雞絲手抓餅、港式蜜糖多士夾雪糕
新的餐單推出了各款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化。

2025-06-14 384 views
放工約了好姊妹傾心事,選了旺角呢間串燒店,地點方便,氣氛熱鬧,價錢方面亦相當親民,性價比極高!🍍蜜糖燒菠蘿菠蘿燒至微焦,本身味道帶微酸,搽上蜜糖令果香更加突出,酸酸甜甜令人胃口大增💫🐣椒鹽雞軟骨好脆又有咬口,椒鹽做法,配啤酒一流💫🐷豚肉荔枝卷咬開裡面的豚肉荔枝卷,鮮甜的味道瞬間充滿口腔,減低了油膩感💫🐣鹽燒雞中翼雞中翼燒得好香口,金黃香脆,食落口仲外脆內嫩,好惹味💫🌿黑松露金菇卷黑松露味道好突出,金菇卷惹味又好食💫🦀蟹粉日式豆腐蟹粉的份量很多,味道鮮香,配清淡滑溜的豆腐,簡直是最佳拍檔,必吃推介!🐟九肚魚九肚魚外層炸得好酥脆,九肚魚肉質嫩滑,佐酒一流💫🐣免治雞肉棒食串燒又點少得免治雞肉棒,有咬口之外,再沾上日本蛋,口感滑溜又好食💫🐮鹽燒牛舌芯牛舌芯口感十分彈牙又唔貴,必點💫🦪蒜蓉燒蠔燒蠔大大隻,肉質飽滿又鮮甜,加上蒜蓉特別惹味💫🐠山椒鰻魚汁燒白鱔燒白鱔肉質彈牙唔腥,沾上鰻魚汁,帶點甜味💫🍾白酒忌廉煮蜆通常都係食白酒煮蜆,呢個用忌廉汁,口感特別Creamy💫🍜明太子忌廉烏冬呢個必食‼️明太子、蛋黃和忌廉攪勻,烏冬彈牙又掛汁,回味無窮💫🍺Sapporo 生啤食串燒點可以唔飲啤酒🍻仲要買一送一

🍍蜜糖燒菠蘿

🐣椒鹽雞軟骨

好脆又有咬口,椒鹽做法,配啤酒一流💫

🐷豚肉荔枝卷

🐣鹽燒雞中翼

雞中翼燒得好香口,金黃香脆,食落口仲外脆內嫩,好惹味💫

🌿黑松露金菇卷

黑松露味道好突出,金菇卷惹味又好食💫

🦀蟹粉日式豆腐

🐟九肚魚

九肚魚外層炸得好酥脆,九肚魚肉質嫩滑,佐酒一流💫

🐣免治雞肉棒

🐮鹽燒牛舌芯
牛舌芯口感十分彈牙又唔貴,必點💫

🦪蒜蓉燒蠔

燒蠔大大隻,肉質飽滿又鮮甜,加上蒜蓉特別惹味💫

🐠山椒鰻魚汁燒白鱔
燒白鱔肉質彈牙唔腥,沾上鰻魚汁,帶點甜味💫

🍾白酒忌廉煮蜆

通常都係食白酒煮蜆,呢個用忌廉汁,口感特別Creamy💫

🍜明太子忌廉烏冬

🍺Sapporo 生啤
食串燒點可以唔飲啤酒🍻仲要買一送一,咁抵唔係唔飲呀😂

2025-06-14 279 views
人生有限杯.串燒店系旺角 中環同銅鑼灣都有分店,之前同朋友食過覺得款式多甜價錢又親民化,今次就再度二訪,佢哋仲推出新menu,有各款嶄新、獨特風味嘅菜式😚$10一串起‼️鹽燒西班牙五花腩/蜜糖燒菠蘿❤️❤️❤️❤️$10/$102款都系$10一串,五花腩肥瘦相間,以鹽燒已經可以突出油香同肉香🧂菠蘿🍍必食🥰超級超級多汁,咬落香甜可口又爆汁😍豚肉荔枝卷❤️❤️❤️❤️❤️$15肥瘦適中嘅豚肉包住多汁又甜嘅荔枝,解膩之外又好夾😙鹽燒雞腿肉/麻糬豚肉卷/汁澆雞隔膜❤️❤️❤️❤️❤️$20/$20/$203款都十分推介,雞腿肉十分嫩滑,豚肉卷包住大大舊超煙韌嘅麻糬,口感一流😍雞隔膜出面好少見,咬落富有口感😆鹽燒牛舌芯/韓風燒牛肋肉 ❤️❤️❤️❤️$28/$28牛舌芯口感十分彈牙,必點😝牛肋肉肉香更豐富,口感更為佳😌豚肉牛油果卷❤️❤️❤️❤️❤️$28入口即化嘅牛油果🥑配上豚肉,中和油膩感之外亦都好夾🤩蒜蓉欖角燒蟶子(微辣)❤️❤️❤️❤️❤️$38蟶子超大只超巨型,味道爽口鮮甜,加入蒜蓉欖角就更為惹味😙蒜蓉菜脯燒茄子❤️❤️❤️❤️$38食串燒又點少得茄子🍆茄子加入蒜蓉菜脯燒,軟腍又入味🥰鹽燒和牛牛小排❤️❤️❤️❤️❤️$48和牛牛小排出名油香十足,就咁鹽燒已經

鹽燒西班牙五花腩/蜜糖燒菠蘿❤️❤️❤️❤️
$10/$10

豚肉荔枝卷❤️❤️❤️❤️❤️
肥瘦適中嘅豚肉包住多汁又甜嘅荔枝,解膩之外又好夾😙

鹽燒雞腿肉/麻糬豚肉卷/汁澆雞隔膜❤️❤️❤️❤️❤️
$20/$20/$20

鹽燒牛舌芯/韓風燒牛肋肉 ❤️❤️❤️❤️
$28/$28
牛舌芯口感十分彈牙,必點😝牛肋肉肉香更豐富,口感更為佳😌

豚肉牛油果卷❤️❤️❤️❤️❤️
入口即化嘅牛油果🥑配上豚肉,中和油膩感之外亦都好夾🤩

蒜蓉欖角燒蟶子(微辣)❤️❤️❤️❤️❤️
蟶子超大只超巨型,味道爽口鮮甜,加入蒜蓉欖角就更為惹味😙

蒜蓉菜脯燒茄子❤️❤️❤️❤️
食串燒又點少得茄子🍆茄子加入蒜蓉菜脯燒,軟腍又入味🥰

鹽燒和牛牛小排❤️❤️❤️❤️❤️
和牛牛小排出名油香十足,就咁鹽燒已經充足帶出油香同肉香😚同樣入口即融😙

蒜蓉菜脯燒元貝(2只)❤️❤️❤️❤️
元貝大大只,鮮甜肉厚,面頭鋪滿蒜蓉菜脯,超惹味🤩

山椒鰻魚汁燒白鱔❤️❤️❤️❤️❤️
燒白鱔肉質彈牙唔腥,沾上鰻魚汁,帶點甜味😝

芫荽雞絲手抓餅❤️❤️❤️❤️❤️
呢個十分有驚喜😍手抓餅脆身又唔會過油,入面夾滿芫荽、雞絲、芽菜等,啲餡料多到就黎瀉出嚟咁🥳啖啖都好滿足‼️
2025-06-13 543 views
呢晚喺旺角約咗友人食串燒,搵咗呢間串燒店,每串串燒低至$10一串,真係幾抵食😌串燒♦️鹽燒西班牙五花腩五花腩肥瘦分明,夠晒乾身。♦️味噌松板豬肉質比較有口感,仲可以點埋隔離嘅蛋黃醬食😗♦️豚肉荔枝卷用五花肉包裹住荔枝🐷食落口一啲都唔肥膩。♦️鹽燒雞腿肉呢個雞腿肉整得好出色,雞皮香脆,底下嘅雞肉仲有肉汁🐥♦️免治雞肉棒呢個串燒都係必叫之選,點埋日本蛋汁食,味道一流🍳♦️椒鹽雞軟骨每一粒都好飽滿,食完仲想encore多兩串。♦️惹味雞腳筋呢個係比較特別嘅位,雞腳筋幾爽口。♦️黑松露燒雞肝本身都擔心過雞肝會有啲腥,但係原來配埋黑松露做調味係咁出色㗎🙈♦️鹽燒牛舌芯呢個牛舌芯好Q彈,一啲都唔韌👅♦️蜜糖燒菠蘿係個勁juicy多汁嘅菠蘿🍍加埋少少蜜糖,更能帶出菠蘿嘅香味。焦糖菠蘿鵝肝醬多士一份有兩件多士,面頭有菠蘿同埋鵝肝醬,酸酸甜甜更加解膩🍞椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚呢個係餐廳嘅新品,酥脆嘅九肚魚有三款調味,分別係椒鹽、紫菜同埋側邊嘅泰式辣醬。個人最喜愛紫菜口味😗明太子忌廉烏冬Creamy嘅忌廉面頭有溫泉蛋同埋明太子,將蛋汁同埋明太子撈埋烏冬食好吸引☺️ 流心蛋薯仔沙律係個幾飽肚嘅選擇,頂頭有一隻流心蛋🫶🏻 個

串燒
♦️鹽燒西班牙五花腩
五花腩肥瘦分明,夠晒乾身。
♦️味噌松板豬
肉質比較有口感,仲可以點埋隔離嘅蛋黃醬食😗
♦️豚肉荔枝卷
用五花肉包裹住荔枝🐷食落口一啲都唔肥膩。
♦️鹽燒雞腿肉
呢個雞腿肉整得好出色,雞皮香脆,底下嘅雞肉仲有肉汁🐥
♦️免治雞肉棒
呢個串燒都係必叫之選,點埋日本蛋汁食,味道一流🍳
♦️椒鹽雞軟骨
每一粒都好飽滿,食完仲想encore多兩串。
♦️惹味雞腳筋
呢個係比較特別嘅位,雞腳筋幾爽口。
♦️黑松露燒雞肝
♦️鹽燒牛舌芯
呢個牛舌芯好Q彈,一啲都唔韌👅
♦️蜜糖燒菠蘿

焦糖菠蘿鵝肝醬多士
一份有兩件多士,面頭有菠蘿同埋鵝肝醬,酸酸甜甜更加解膩🍞
焦糖菠蘿鵝肝醬多士

椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚
椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚

流心蛋薯仔沙律
係個幾飽肚嘅選擇,頂頭有一隻流心蛋🫶🏻 個蛋汁同薯仔沙律好夾。

香脆嘅多士入面夾住雲呢拿雪糕🍦係個幾正嘅甜品

Sapporo生啤
有買一送一優惠,配埋串燒好夾🍻

呢間串燒店算係平靚正,所以都幾多人幫襯,大家嚟食記得要book定檯啦🫢
Type of Meal
Dinner
2025-06-13 238 views
近年香港真係越來越多串燒店,今次食呢間🔥「人生有限杯」 就係快速增長短時間已經開左三間分店. 點解?因為平靚正囉🚨嘩,最平$10-$20一串串燒咋(2串起). 全日🍻Sapporo生啤買一送一,🈹$48咋. 餐牌簡而精一頁串燒小食一頁飲品,貴精不貴多👏🏻餐廳最近出咗新嘅獨特菜式,價錢更親民. ‼️❤️貝類⭐️蒜蓉燒蠔 ⭐️蒜蓉菜脯燒元貝串燒店嚟講呢度貝類質素真係數一數二🥇生蠔、元貝肉地肥厚,燒烤都竟然食得出鮮味,調味料並冇遮蓋本身嘅鮮甜,掂✅落菜脯燒又幾生頴. ⭐️咖喱牛舌菠蘿包呢個fusion創意料理夠特別. 菠蘿包皮脆鬆軟,配咖喱汁同牛舌仲有太陽蛋,帶來味蕾上嘅多重刺激. ❤️雞⭐️惹味雞腳筋⭐️汁燒雞隔膜⭐️免治雞肉棒$10串嘅雞腳筋估唔到係最令人驚艷,呢個雞爪上關節嘅口感好有咬口,只此一家,絕對會想令你encore. 雞隔膜都好特別好爽脆,雞肉棒沾上月見汁淡淡雞肉好滑溜. ❤️牛⭐️鹽燒牛舌芯 ⭐️韓風燒牛肋肉 ⭐️鹽燒和牛牛小排不同部位不同燒法同調味都拿捏得好. 全部水準之上. 簡單鹽燒更能體驗濃郁肉味. ❤️豬⭐️鹽燒西班牙花腩 ⭐️鹽燒豬肋肉 ⭐️味噌松阪豬五花腩係燒烤豬肉首選部位,既柔潤又香脆. ⭐️山椒

‼️❤️貝類⭐️蒜蓉燒蠔 ⭐️蒜蓉菜脯燒元貝

⭐️咖喱牛舌菠蘿包

❤️雞⭐️惹味雞腳筋⭐️汁燒雞隔膜⭐️免治雞肉棒

❤️牛⭐️鹽燒牛舌芯 ⭐️韓風燒牛肋肉 ⭐️鹽燒和牛牛小排

❤️豬⭐️鹽燒西班牙花腩 ⭐️鹽燒豬肋肉 ⭐️味噌松阪豬
五花腩係燒烤豬肉首選部位,既柔潤又香脆.

⭐️山椒鰻魚汁燒白鱔
皮脆肉爽夠Juicy.

⭐️蒜蓉菜譜燒茄子
茄子肉軟腍燒得唔油膩少少辣好惹味.

❤️小食⭐️黃金芝士年糕 ⭐️味醂魚乾
流心芝士餡邪惡得來令人一試愛上. 㗳住魚乾送酒邊吹水少不了.

快啲去試吓我推介呢啲必食嘅推介啦.