2015-01-07 1317 瀏覽
難得喺荃灣放工,我又忍唔住黎哩度了,今次黎到門口,要排隊wo,排就排啦,冇所謂(我有想過去隔離鋪食碗粥就算的)好快就有個店員出黎問我食咩喇,上次食過小辣,覺得湯底唔錯,今次突然覺得不如要唔辣吧,就要【唔辣嘅雲吞炸醬米線】吧~應該係我只有一個人嘅關係,話咁快就可以入坐了,坐低等等,等等,等咗大概10分鐘左右,米線上檯了,今次我特登叫咗兩樣唔辣嘅配料,想好好咁試清楚個湯底的,飲啖湯先。。。。。。點講呢。。。唔係好特別,有酸菜嘅味道,我要咗炸醬,所以有炸醬味,但差咗少少野,差咩呢。。。回想起上次嘅感覺,小辣其實唔係好辣,純粹係用黎吊味而已。。。今日嘅唔辣就係差咗啲辣味呀,唔辣嘅話就好似今次咁,寡寡的,下次會醒目了~ 講下配料吧,炸醬嘛,其實就係豬肉碎,有就多啲野食,湯亦會因為有佢而更有味道,冇嘅話我相信會完全唔一樣囉,所以一定要點~ 雲吞嘛。。。口感其實ok的,唔會軟趴趴的,有咬口,味道幾得意,得意在我第一次有人加啲腐乳入去做餡嘅調味的少少姐,幾過癮幾特別吖,哈哈~ 食得過的╭(╯ε╰)╮ 反正下次就知道,一定要辣,唔點食得辣都一定要BB辣,冇辣會好寡,差好遠的,啊,仲有,如果大食嘅食友可以

少少姐,幾過癮幾特別吖,哈哈~ 食得過的╭(╯ε╰)╮

反正下次就知道,一定要辣,唔點食得辣都一定要BB辣,冇辣會好寡,差好遠的,啊,仲有,如果大食嘅食友可以考慮俾多啲錢加底的,今日我食到差唔多就發現唔夠飽,想加底又唔想等,最後冇加到。。。
2015-01-07
  • 炸醬