舖頭係日系簡約 style 嘅cafe🍡內外都幾啱打卡!不過佢位於巷仔嘅角落,冇地膽我諗我(aka路痴)真要花啲時間搵🤸🏻‍♀️佢哋嘅冰品分咗「かき氷」#日式刨冰 同 #雪花冰~ plink 小隊今次各試咗一款!✌🏽先係佢哋今年春日限定嘅 #特濃豆乳 刨冰 🍼「特濃」是冇呃人的,口感唔會得薄薄一浸冰,食到最尾仲有濃厚嘅豆乳味,完全唔會有空虛感!再加上附送咗煉奶(?),整體唔會過淡/過甜。不過期間限定嘅佢已經消失咗喺 IG 上嘅 menu,希望大家之後試到啦!🥹🥹 另外雪花冰我哋嗌咗 #泰式奶茶 口味~唔知關唔關冰品類型唔同事🤔,食落去泰奶嘅味道冇特濃豆乳刨冰咁突出。不過佢勝在層次幾豐富,除咗雪花冰本人,仲有珍珠同脆脆~都surprise嘅!😌總結:有機會想試埋其他味同埋主食~推推!!!

先係佢哋今年春日限定嘅 #特濃豆乳 刨冰 🍼
春日限定 - 特濃豆乳刨冰

另外雪花冰我哋嗌咗 #泰式奶茶 口味~
泰式奶茶雪花冰

總結:有機會想試埋其他味同埋主食~推推!!!
2023-06-10
春日限定 - 特濃豆乳刨冰