2011-02-22 420 瀏覽
今日放學, 全屋女仔去晒SEVVA度食TEA, SEVVA係我下午茶嘅不二之選, 今次係食咗爆多野肥死其實次次都係我ORDER, 因為大部份都係我食要咗一個TEA SET, EARL GREY, 一件LEMON MERINGUE 家姐要咗BANANA FRITTERS同GODIVA HOT CHOCOLATE今日坐出面, 因為冇位..但係天氣唔好, 好大風同好陰天一路食啲紙巾係咁飛, 同埋真係唔係太好坐, 要彎低身食野啲野好多就黎LU嘩!件LEMON MERINGUE點解大咗咁多嘅?由於我地去到已經五點幾, 所以媽咪話可能係因為晏所以切得大啲(唔KEEP得)LEMON MERINGUE一向係我同媽咪嘅FAVOURITE, 成件CAKE都係我地食晒係蛋糕面嘅白朱古力片都好好味! 係OUTER LAYER嘅SUGARED LEMON亦都好好食, 甜度啱啱好, 有啲酸酸地, GOOD! 唔係好睇唔好食LEMON MERINGUE今次嘅WAFFER LAYER冇咁脆, 但係LEMON CUSTARD好滑同啲蛋白WAFFERS好夾$125 咁大件真係抵, 保守估計有平時食開西餅嘅三件EARL G
今日放學, 全屋女仔去晒SEVVA度食TEA,
SEVVA係我下午茶嘅不二之選, 今次係食咗爆多野

肥死

其實次次都係我ORDER, 因為大部份都係我食

今日坐出面, 因為冇位..但係天氣唔好, 好大風同好陰天

一路食啲紙巾係咁飛, 同埋真係唔係太好坐, 要彎低身食野
啲野好多就黎LU
嘩!件LEMON MERINGUE點解大咗咁多嘅?

$125 咁大件真係抵, 保守估計有平時食開西餅嘅三件
Lemon Meringue
EARL GREY冇乜特別, 只係次次都叫, 因為食CAKE最啱飲TEA, 中和番啲甜味
TEA SET
TEA SET:
三文魚+ENGLISH MUFFIN:
三文魚幾新鮮, 係佢同ENGLISH MUFFIN之間有啲CREAM, 係搽局薯嗰種
ENGLISH MUFFIN 今次外脆內軟, GOOD. 係TEA SET鹹點嘅好選擇
Beef Burger
BEEF BURGER:
啲牛肉絲好多汁又唔韌, 好滋味

同埋啲生菜, 蕃茄, KETCHUP一齊大啖食!

TUNA SANDWICH WRAP:
俾張紙包住嘅WRAP一拆出黎賣相已經唔吸引, 係白麵包捲住啲吞拿魚碎, 好似自己整嗰啲
食咗一啖俾咗媽咪, 唔好味呀, 吞拿魚好似好耐咁, 唔新鮮

HAM SANDWICH:

TYPICAL三文治, 冇乜特別, 有兩塊HAM, 生菜, 沙律醬

CRUNCH CAKE:
TEA SET入面嘅CRUNCH CAKE係唔同散叫嘅CRUNCH CAKE. 好似冇咁好食
今日CRUNCH CAKE做得唔好,舞綸係TEA SET定散叫都 好鞋, CREAM唔滑, 美心好食啲, 失望

可能係呢排食得太多CRUNCH CAKE

CARROT CAKE:
TEA SET入面嘅CARROT CAKE嘅TOPPINGS係合桃, 散叫嘅係PINEAPPLE STRIPES
CARROT CAKE好"流", 但係我好鍾意CARROT CAKE,所以我食晒兩件

脆脆條條:
有啲WAFFERS嘅味, 唔錯
Banana Fritters
BANANA FRITTERS:
我食咗半條, 係好普通嘅炸香蕉, 但係加埋CREAM, HONEY同VANILLA ice cream就變到好唔同
嗰份討厭嘅油膩感俾雪糕蓋過, 易入口好多

大家姐黎到再叫咗一件WARM APPLE PIE WITH SHAVED CHEDDAR CHEESE, CRUNCH CAKE
WARM APPLE TART暖暖地,冬天食好啱,但係好細件,係CRUNCH CAKE嘅三分一. 我最鍾意面頭嘅蘋果脆脆, 好有肉桂味,又夠脆
我唔鍾意食芝士, 所以冇試到.啲蘋果唔酸,稔稔地,APPLE PIE幾好食, 但係唔係話好特別

CRUNCH CAKE:之前都提到唔太好食,水準下降咗,仲有今次啲crunch好大,好難食,下次未必再叫
惟一好嘅係好大件
Warm Apple Pie
Crrunch Cake
如果想食大件啲,可以試吓晏啲去
今次我真係食咗超野, 連嗰waiter都同嗝離嗰個竊竊私語
埋單$1210 合理
食完個好飽嘅下午茶,就同大家姐出發去睇TAYLOR SWIFT lu!

2011-02-21
TEA SET