2017-06-03 144 瀏覽
今日同朋友出尖東食飯,朋友試過RBTea 感覺唔錯,所以就跟朋友來試下啦。晚市套餐小食 - 蕃茄清淡得來又開胃,小食來講算唔錯。粟米濃湯 - 粟米濃湯唔係好濃,但味道正常。照燒汁三文魚意粉 - 原本以為照燒汁配三文魚會好奇怪,但出奇地味道都唔錯,醬汁唔會太咸,同意粉及配料的味道都好夾。照燒汁帶子飯 - 茄子搶晒帶子的風頭,帶子反而乾左少少,但味道都算過得去。香煎香草腸配薯角 - 香草腸味道唔錯,而且仲有新鮮西芹的配搭都幾新鮮,如果西芹表面可以刨去D筋就更好啦。鮮蕃茄吉列豬扒飯 - 蕃茄汁雖然話係用鮮蕃茄,但唔夠蕃茄味,有點太清淡。吉列豬扒的皮都較厚,幸好件數都唔少,感覺唔會太蝕。其實仲有個意式香草蝦意粉唔記得影相,只可以講味道都唔錯,意粉相比飯會好食D。整體而言,食物味道正常,但分量略為偏少。好處係環境舒適,而且服務員態度都唔錯,如果只係想有個地方食野傾計都係可以接受的選擇。
晚市套餐小食

晚市套餐小食 - 蕃茄清淡得來又開胃,小食來講算唔錯。
粟米濃湯

粟米濃湯 - 粟米濃湯唔係好濃,但味道正常。
照燒汁三文魚意粉

照燒汁帶子飯