尖沙咀[K11]★GOCHISO(日本/地中海菜)fb: followfooddiarybook左8點不過諗住早d黎拎枱睇定食嘜,點知原來太天真勁旺場已經full晒 ,要等到8點round I完左先有得入場(so sad,姐係如果食早d就有時限 )。企係到時先欣賞到個門面原來又幾靚喎,深藍門框x灰色外牆加落地玻璃,接待處附近仲有個酒桶,唔睇個名真係以為係西餐廳,不過都o岩一半既日式x地中海菜 內外都一樣咁有design有情調,相同色系配搭,牆身有d裝飾掛畫。最搶眼都莫過於果一盞盞各有特色既天花吊燈。有d用幾隻玻璃杯砌成,係昏暗既環境之中閃閃發光 ;有d好特別用綠色燈罩放綠光,但出奇地零恐怖感,反而同個氣氛好協調 但最最最耀目都一定係正中央由幾十個玻璃酒樽砌成既巨型裝置吊燈,開係K11係唔同d,設計都artistic過人 上面張相係好難得襯d客人走晒先影到,吊燈下面既雙人高枱位好正,半圓型既設計令枱面位置大增,2個人黎嗌多幾碟野食都唔怕無位放 搵食時間 嘩!值得一讚係上菜速度驚人,轉個頭就可以いただきます - Parma ham w/ melon($48):唔難之得叫t
尖沙咀[K11]★GOCHISO(日本/地中海菜)
fb: followfooddiary

搵食時間
嘩!值得一讚係上菜速度驚人,轉個頭就可以いただきます

Parma ham w/ melon($48):
Parma ham w/ melon
唔難之得叫tapas,原來份量真係好少
只係得2小件。不過(唯有)少食多滋味,咸香既超薄切parma ham同清甜既哈密瓜真係perfect match

三色豬肉香腸拼盤(半份$68):
三色豬肉香腸拼盤(半份)
見到個tapas份量咁少之後即時追加既小食~熱pan上面放左3種豬肉腸,其中幼果條係日本常見既普通種類,另外粗d果兩條比較味道濃郁多汁,只係唔太鐘意淺色果條既香草味...

白酒蒸蜆肉青口($98):
白酒蒸蜆肉青口
嘩~d蜆肉同青口都好鮮甜
!!!細細粒得黎有肉食,好感動一粒沙都無
雖然d白酒應該已經蒸發晒唔太飲得出酒味,但加左洋蔥同海鮮去熬既湯底都好香濃~
見menu寫住$18可以追加個意大利燴飯就加黎試下。點知等極都未黎?一問一下先知原來係等我地食晒d蜆肉青口先拎個湯底去加工。
新鮮滾熱辣,上枱果時個燴飯仲好滾!不過橫睇掂睇都唔似risotto
味道方面,話說頭先個湯底本來已經好香濃,拎黎燴飯後再concentrated d令到個飯勁咸
成為成餐飯唯一食剩既野...
追加意大利燴飯
明太子白汁鮮魷雜菌意粉($98):
明太子白汁鮮魷雜菌意粉
挑戰好難整得好食既明太子pasta大成功
首先望住舊邪惡的牛油慢慢被溶化,撈勻即刻食番啖,絕對係喜出望外
明太子味勁突出而又一d都唔腥,意粉creamy條條掛晒汁但又唔會好滯真係!仲有足料魷魚&菇片做餸唔怕寡

羅勒醬三文魚牛油果Pizza (11'' $138):
Salmon & Avocado w/ pesto sauce pizza (11'')
係menu見到張相已經一見鍾情諗都唔洗諗就嗌左
口感滑溜味道勁rich又健康既牛油果配上美味三文魚再加埋同樣青bb帶淡淡香草&橄欖&蒜香味既羅勒醬真係感動之作
羅勒醬鮭魚牛油果Pizza (11'')
真。超級好味
另外pizza既餅底都不得不讚,餅底薄而餅邊厚,烘到微燶,香酥得黎有煙韌口感
成枱人完完全全被俘虜!哈哈~話時話,平時食幾啖牛油果就開始滯,今次位位食2件pizza都食得津津有味停唔到手
My favourite pizza so far!

香蕉朱古力Pizza($73):
香蕉朱古力Pizza
哈哈,係咪以為我地都鐘意食pizza既餅底鐘意到要追加?其實係揀甜品時無睇清楚,見到d朱古力&香蕉好吸引就點左,上枱先知原來係pizza唔係waffle
總係覺得依種口感既pizza同甜品唔係太夾,尤其係當我地飽既時候見到更加覺得佢唔太吸引
好彩d餡都係大路受歡迎,雪糕朱古力味濃可惜溶解速度勁快,想慢慢品嚐都唔得;香蕉同朱古醬依個組合唔洗講都知夾啦~嗚。。。點解唔係配鬆軟既waffle呢

埋單$595/4ppl。
其實淨係為左個牛油果三文魚PIZZA已經可以令我一去再去

不過就算唔計最愛,依度整體環境都好舒適有格調,只係遺憾地食6點幾7點果轉有時限無得慢活人生;服務態度良好,上菜速度快食物款式多又有特色,味道頂瓜瓜飲品選擇都幾多,下次腸胃好要黎試下佢d酒精飲品先得

2016-03-19
Parma ham w/ melon
三色豬肉香腸拼盤(半份)
白酒蒸蜆肉青口
明太子白汁鮮魷雜菌意粉
羅勒醬鮭魚牛油果Pizza (11'')
  • 羅勒醬三文魚牛油果Pizza