2024-05-08 20 瀏覽
之前有去過炮台山嘅分店,今日就嚟銅鑼灣呢間試吓😌佢哋兩間都有party房,正😝大班人嚟幾大聲都唔緊要🤣🤣我今次係專程嚟試佢嘅明太子玉子燒,因為已經聽過兩三個朋友講好好味,☺️今日就要試下先入到去地方都幾乾淨舒服,雖然唔係話好大間,但係個個座位都幾寬敞要講野食啦😝😝呢個係海膽左口魚炸蝦卷,左口魚嘅油脂同海膽好夾,入口即溶,我真係第一次試呢個配搭😍另外壽司嘅質素都好好,尤其是右手邊呢舊究極卷😌係兩嚿好厚嘅帶子刺身,包住一舊細細舊嘅飯,上面仲有三文魚子同魚子醬🤤🤤🤤真係要成啖擺落口先會有幸福嘅感覺🤣呢件超推介終於到咗,我最期待嘅明太子玉子燒😍平時喺其他餐廳食開嘅玉子燒都係比較實淨,偏甜,但係呢度係做到流心嘅效果,所以用埋落啲明太子醬度真係好香好滑,呢個都係必食佢仲有好似大阪好出名嘅炸串咁,我就叫咗一個炸豚肉腸,同炸牛油果雞卷表面都炸得幾脆,但係又唔會有太油膩嘅感覺,送走一流🤤咁當然係要飲返一支啤酒啦,呢度嘅生啤好似係買一送一添😮😮呢個炸雞軟骨好特別,咁配咗海膽醬,又係送酒一流🤣最後要食返啲溫和啲嘅嘢,呢個清酒煮蜆個湯好甜,蜆亦都新鮮我本人係好鍾意食海葡萄,但係唔係好多餐廳有,所以一見到有海葡萄

要講野食啦😝😝

呢件超推介

終於到咗,我最期待嘅明太子玉子燒😍

表面都炸得幾脆,但係又唔會有太油膩嘅感覺,送走一流🤤

咁當然係要飲返一支啤酒啦,呢度嘅生啤好似係買一送一添😮😮

呢個炸雞軟骨好特別,咁配咗海膽醬,又係送酒一流🤣

最後要食返啲溫和啲嘅嘢,呢個清酒煮蜆個湯好甜,蜆亦都新鮮

我本人係好鍾意食海葡萄,但係唔係好多餐廳有,所以一見到有海葡萄沙律就即刻要嗌一個試吓😍好fresh

總括嚟講,無論炸物,壽司同日本料理都高質,價錢亦都好合理👍🏼明太子愛好者必來❤️