2021-09-08 757 瀏覽
窮遊香港-試試太子馳名油渣麵 話說喺網上面 飲食男女 果籽 見到好多介紹呢間店嘅影片 出名招牌油渣麵 我又去左試試 今日天氣開始熱30度 叫小食外賣試試先.⭐️生菜魚肉 $20即叫即整 相比幾年前 加咗價好多👌🏻魚肉口感 好軟熟 晶凝通透 (呢個形容好似怪左小小)👎🏻但唔係我想像中嘅魚肉feel 🤔似加咗粉漿👎🏻亦都因為咁 可能魚肉比例原因 魚味只有小小👌🏻湯底好香 胡椒粉 同麻油 但底湯偏味精評價唔高2.5分啦.⭐️魚肉燒賣 $5 5粒口口感咁似上面魚肉既?但呢粒好食好多 落咗少少辣椒油👍🏻有魚香 👍🏻夠軟熟 4分.⭐️極品麻辣雞腳$12 (3隻)係冰凍嘅 夏天食到凍野 會好開心聞起黎 好香 泡椒辣味👍🏻一入口 第一啖 雞皮口感 好爽彈高分🥵但過左2秒 fk 中辣 媽呀 好辣堅持唔嘥嘢嘅我 食晒三隻🥵越食越辣 變咗孖膶腸 嘴唇紅晒🥵最後大概 大辣至大大辣之間呢個時候有少少頭痛🔥淨係想講 水呀!比水我呀!完(呢個辣味唔太享受到)(歡迎鍾意辣既朋友去挑戰).可能有人會問 咁招牌豬油渣麵 好唔好食呢?🤦🏻‍♀️對唔住 我戰死左 所以我冇試到😂(題外話:同日深夜 菊花開咗). #春潤堂 (深水埗)垛
⭐️生菜魚肉 $20
即叫即整 相比幾年前 加咗價好多
👌🏻魚肉口感 好軟熟 晶凝通透 (呢個形容好似怪左小小)
👎🏻但唔係我想像中嘅魚肉feel 🤔似加咗粉漿
👎🏻亦都因為咁 可能魚肉比例原因 魚味只有小小
👌🏻湯底好香 胡椒粉 同麻油 但底湯偏味精
評價唔高2.5分啦
⭐️魚肉燒賣 $5 5粒
口口感咁似上面魚肉既?
但呢粒好食好多 落咗少少辣椒油
👍🏻有魚香 👍🏻夠軟熟 4分
⭐️極品麻辣雞腳$12 (3隻)
係冰凍嘅 夏天食到凍野 會好開心
🥵越食越辣 變咗孖膶腸 嘴唇紅晒
🥵最後大概 大辣至大大辣之間
呢個時候有少少頭痛
🔥淨係想講 水呀!比水我呀!完
(呢個辣味唔太享受到)
(歡迎鍾意辣既朋友去挑戰)
可能有人會問 咁招牌豬油渣麵 好唔好食呢?
🤦🏻‍♀️對唔住 我戰死左 所以我冇試到😂
(題外話:同日深夜 菊花開咗)
#春潤堂 (深水埗)
垛址:深水埗大埔道14-16號華都大廈2號舖
⭐️評分: