2024-04-15 22 瀏覽
太古 | 秋嵐日本料理今日介紹一間喺太古嘅隱世小店~大家記得之前黑雨港島有個被淹沒、損失慘重嘅地下商場嗎?就係今日要去嘅地方,東匯坊啦!東匯坊已經重新裝修完成啦。秋嵐日本料理係一間日本菜爐端燒居酒屋,細細間不過當日都見幾多人捧場。好多上班族收工黎飲酒食串燒~我地食咗❁極味厚切牛舌牛小排定食 $188 ❤呢個要推介~連我呢個非常嘴刁嘅朋友都話好味牛舌同牛小扒鮮嫩多汁,不過佢話太好味,同埋肉嘅分量好多,食曬啲飯都未食曬啲肉~好想添飯呀!定食包括沙律、茶碗蒸、味增湯、珍珠米飯及甜品~❁牛肉壽喜鍋御膳 $128超大分量嘅牛肉壽喜燒!入面真係好多肉、好多菜、好多菇、啲肉全部都係超多油脂嘅肥牛!而御膳一樣包括沙律、茶碗蒸、味增湯、珍珠米飯及甜品~不過味道就比較普通,啲牛都有啲太肥❁焦糖燒菠蘿 $32/串 ❤見到我最愛嘅焦糖燒菠蘿忍唔住叫咗黎做飯後甜品~ 呢度即刻叫即刻燒,上台都係熱架~ 同我預計嘅冰凍脆焦糖唔一樣,焦糖係融化喺熱菠蘿面嘅,不過都係好鮮甜想去嘅記得bookmark條片啦~ 路線係咪好簡單呢@go.neverland
太古 | 秋嵐日本料理

❁極味厚切牛舌牛小排定食 $188 ❤
呢個要推介~連我呢個非常嘴刁嘅朋友都話好味
定食包括沙律、茶碗蒸、味增湯、珍珠米飯及甜品~

❁牛肉壽喜鍋御膳 $128

❁焦糖燒菠蘿 $32/串 ❤