2023-12-04 32 瀏覽
係佐敦同朋友慶祝生日🎈,搵左呢間近地鐵站出口嘅日式串燒店。果然冇揀錯,地方寬敞,坐得又舒服😚。叫左個omakase set同幾串串燒,有賣相有質素👏。🔸紅酒蕎頭,芥辣八爪魚先上兩碟前菜,蕎頭酸酸地好開胃:芥辣八爪魚小小辣,幾醒神🤤.🔸一口豚配咖哩木魚醬豚肉炸得好香脆,驚喜嘅位係入面仲鎖住到肉汁,配埋咖哩木魚醬食更為香口,咖哩醬唔辣仲幾惹味💯🔸日本燒蠔(瀨戶內海)鮮味十分重嘅燒蠔,飲埋煮好嘅湯汁,非常滋味😜🔸芝士酒盜日本著名嘅佐酒小食,海鮮內臟經過處理後食落口會食到有海鮮味及鹽味,口感濃郁獨特。配埋酒一齊食,食到停唔到口呀✨🔸日本豬腸豬腸爽口彈牙,仲好厚切,配埋麵豉湯底入口感覺有點似關東煮,濃濃嘅味道😍🔸日本豆腐燒豆腐外層燒得金黃鬆脆,內裡卻非常軟滑,加上柴魚絲一齊食入口感覺非常豐富👏.🔸煙肉廣島蠔卷煙肉帶有點咸香,包住蠔一齊食口感非常特別💕🔸明太子雞肉釀冬菇雞肉及冬落中間夾住明太子,一口咬落去三樣食物口感層次豐富✨.🔸牛舌牛舌係厚切,而且燒到半熟,食落好有口感仲幾彈,加埋鹽及黑椒,更覺惹味💯.🔸雞頸肉雞頸肉肉質鮮嫩,食落又香又嫩😚.🔸一骨手羽先雞翼燒得好香脆,食落仲保留到肉汁☺️🔸秘製雞

🔸紅酒蕎頭,芥辣八爪魚
先上兩碟前菜,蕎頭酸酸地好開胃:芥辣八爪魚小小辣,幾醒神🤤
🔸一口豚配咖哩木魚醬

🔸日本燒蠔(瀨戶內海)
鮮味十分重嘅燒蠔,飲埋煮好嘅湯汁,非常滋味😜

🔸芝士酒盜

🔸日本豬腸

🔸日本豆腐燒
🔸煙肉廣島蠔卷
煙肉帶有點咸香,包住蠔一齊食口感非常特別💕

🔸明太子雞肉釀冬菇
雞肉及冬落中間夾住明太子,一口咬落去三樣食物口感層次豐富✨
🔸牛舌
🔸雞頸肉
雞頸肉肉質鮮嫩,食落又香又嫩😚
🔸一骨手羽先
雞翼燒得好香脆,食落仲保留到肉汁☺️

🔸秘製雞肉棒棒
雞肉表面燒得焦焦地,配埋蘭王蛋再撈埋嚟食,又滑又有蛋香🤤

🔸雞腎
一粒一粒食食落第一口覺得嫩滑,而且仲有少少彈牙,易入口🥰
🔸雞腳筋
食落有點似雞軟骨,幾爽脆👏
🔸五花腩
五花腩腩肉及脂肪層次分明, 香濃嘅油脂味,岩晒重口味嘅朋友😜

🔸燒明太子飯團
飯團外層燒成如飯焦一樣香口,食落脆口。配埋茶漬湯仲可以當係茶漬飯食😌

2023-11-27
  • 秘製雞肉棒棒