2024-04-22 19 瀏覽
今日係銅鑼灣食左間好高質既居酒屋, 餐廳係登龍街, 需要上樓~呢間餐廳都唔少款式既野食, 除左平時居酒屋既傳統日本野食之外, 仲有炸串同埋和風料理首先黎到日本餐廳, 冇理由唔叫刺身壽司食既, 我地叫左油甘魚刺身同埋鰻魚卷, 油甘魚好新鮮, 而且好肥美, 好食, 鰻魚卷都OK另外前菜我地仲叫左芥辣八爪魚同埋雙色魚生冷豆腐, 八爪魚好新鮮, 口感好爽脆, 芥辣味都足夠豆腐就好滑, 加埋魚生一齊食個味道昇華左, 冇就咁食咁淡味, 都值得推薦之後就係主食啦, 我地叫左個炎之丼, 其實就係火炙刺身, 主要有蝦, 白身魚同埋吞拿魚蓉岩岩上個陣仲有少少熱熱地, 刺身都好新鮮, 有魚味, 而且燒完之後半生半熟咁好有口感, 飯既份量都多, 夠曬抵食我地另一個小食叫左個蕃茄咖喱牛肉烏冬, 比較特別既係好少會有蕃茄同埋咖哩既配搭不過食落都有驚喜, 有蕃茄粒既口感, 酸酸地加埋辣辣地既咖哩, 又意想唔到咁夾, 不過我就覺得蕃茄味可以再濃少少我地另外仲叫左個鐵板魷魚, 有薯條跟, 鐵板魷魚好彈牙, 仲有海量芝士係面, 好邪惡!薯條就新鮮炸起, 熱辣辣又脆! 超級推薦呢個菜黎到最後我地叫左個蘋果雪葩做甜品, 估唔
薯條就新鮮炸起, 熱辣辣又脆! 超級推薦呢個菜
黎到最後我地叫左個蘋果雪葩做甜品, 估唔到佢個雪葩係用個真蘋果裝, 好特別同埋好有驚喜
食落好香蘋果味, 好好食
埋單個陣同待應傾計, 原來佢地仲有第2間分店係炮台山, 如果有大班朋友聚會,仲可以book VIP房, 下次可以黎呢到再食過玩過

2024-04-11
紀念日