2021-06-28 154 瀏覽
今日因為陪媽媽去銅鑼灣買些禮物送給朋友作生日禮物,突然下起一場大雨,所以就隨便找一間餐廳吃一個Lunch等待雨勢減弱再去shopping。於是就到恩平道一間樓上餐廳午餐,一上去餐廳裡面坐滿了客人,還好等了一會就可以入坐,我同媽媽就各自點了一份set lunch,有香煎鱸魚同香烤西班牙豬肩肉,店員好快為我上咗是日餐湯同餐前沙律,餐湯係忌廉湯,但裡面有一啲三色椒,入口帶有少少辣味,但飲完比較開胃。餐前沙律既沙律菜都好新鮮,再配上餐廳自家調製既醬汁感覺好開胃好健康,過一陣終於上我同媽媽既主菜,賣相好靚,一望馬上胃口大增,媽媽既香煎鱸魚肉質十分鮮嫩,而且魚味充足,沒有一點腥味,鱸魚既皮都煎得十分脆,再配上新鮮嘅配菜,媽媽食得好滿意。而我既香烤西班牙豬肩肉烤得時間剛剛好,肉質彈口,而且豬嘅味道比較濃烈,估唔到係繁忙嘅銅鑼灣都有一啲咁價廉物美既午餐,而且坐既環境都好舒適,所以都專登同各位分享,店員服務態度都好好,俾到客人貼心嘅感覺,難得同媽媽外出午餐,媽媽都對呢間餐廳讚不絕口

但裡面有一啲三色椒,入口帶有少少辣味,但飲完比較開胃。

餐前沙律既沙律菜都好新鮮,

而我既香烤西班牙豬肩肉烤得時間剛剛好,