究極丼 推介丼飯上擺滿左赤蝦,三文魚,帶子,三文魚子,海膽同埋油甘魚。刺身非常新鮮,海膽好甜。仲附上一個蛋黃海帶絲撈飯用。 雙色魚生冷豆腐呢道菜睇落好精緻,充滿了色彩和層次感。魚生的鮮味和冷豆腐的柔滑口感相互融合,帶來了一種清新的味道。清酒煮蜆 用清酒為基底煮熟的蜆,除咗有濃郁嘅清酒味,佢仲爆咗啲日本大蔥,成個湯底好鮮甜。它的酒香和蜆肉的嫩滑簡直絕配。 梅花爛漫入口好香,又唔係好濃郁嘅梅酒。 食日本菜成日都會想飲清酒梅酒呢一啲,呢一間嘅選擇都好多。 京姬柚子檸檬酒這款柚子檸檬洒帶有清新的柚子香氣和微酸的檸檬味道,非常適合作為餐前或餐後的一杯酒。侍應有介紹呢一杯係偏酸,朋友飲落覺得都幾開胃,中和左酒嘅濃味。濃湯番茄咖哩生肉鳥冬濃湯以番茄和咖哩為基底,味道酸酸辣辣,加入生肉本身牛味好重,成個湯底好惹味。紫蘇梅醬軟骨雞肉好似出邊食嘅軟骨雞肉棒,不過佢嘅軟骨比較大粒,更加有口感 。軟骨雞肉的口感嫩滑,搭配梅醬的酸甜味道,成個Combo配合得好好。避風塘炒枝豆一上菜已經聞到避風塘嘅味,非常香。 食落去有牛油嘅香味亦有避風塘嘅惹味。 係一個非常適合送酒嘅菜。
究極丼 推介

雙色魚生冷豆腐