餐廳: 意壽司-心意之日本料理
資訊:

2023-09-28 185 瀏覽
🖤黑白配⚪️喺荃灣行行吓街,覺得有啲肚餓,睇吓有咩好食,經過意壽司嘅時候,發覺出面都幾多人排隊等候,出於好奇,就諗住入去試吓😂試完之後覺得好驚喜!食材新鮮味道又好,仲要唔收加一!餐廳主打日式小食壽司刺身,成個裝修環境都係屬於小店街坊性質,唔係有啲咩裝修嗰啲,但係環境乾淨企理珍寶和風三文魚卷 $56個底係用咗加州卷,包住咗蟹柳、青瓜、同埋甜蛋喺裏面,表層就鋪咗三文魚籽、蛋黃醬同埋三文魚,大嚿得黎好豐富🤩🤩火炙芝味軟殼蟹卷 $38火炙咗嘅芝士🧀同埋三文魚籽鋪左喺軟殼蟹卷上面,個軟殼蟹🦀食落去好香脆,足料👍🏻👍🏻👍🏻鵝肝和牛粒石頭飯 $92個飯用石鍋上熱辣辣🍚,和牛同埋鵝肝配埋個炒飯混合埋一齊,啖啖飯香七味燒牛舌尖串 $14牛舌🐮串燒上面沾左醬油汁,食落去甜甜地 七味燒三文魚腩骨 $36食落嘅感覺有啲似雞泡魚乾,但呢個食落會硬身啲同埋魚香味重啲 🐠

珍寶和風三文魚卷 $56

火炙芝味軟殼蟹卷 $38

鵝肝和牛粒石頭飯 $92

七味燒牛舌尖串 $14
牛舌🐮串燒上面沾左醬油汁,食落去甜甜地

七味燒三文魚腩骨 $36