2023-11-15 670 瀏覽
通常去日本都一定食一兩餐蟹料理,咁當然唔係成日飛過去啦,啱啱10月老婆生日,佢又super 鍾意食蟹,所以就食銅鑼灣利園依間…一入門口已經被水池嘅蟹氣勢吸引,毛蟹帝王蟹長腳蟹齊唒. 但印象中唔知係咪若干年前灣仔譚臣道嗰間蟹X,因為當時嗰間都係咁嘅裝修設計.入到去職員之服務,內裡之裝修都毋庸置疑….餐廳環境正傾偈都理想的. 我們是日食下午,坐定後我同我老婆揀選左一個7百幾蚊嘅蟹set. 雪場蟹餐雖然佢冇日本蟹道樂將一隻蟹多元化地做成不同之料理,但亦做得很新鮮好味,務求將蟹嘅特質發揮出來,其實都係刺身、燒蟹腳等等料理,到最後是一個蟹膏嘅米粥,正⋯⋯啱啱好飽肚,last 有個薑嘅雪糕食埋之後大滿足…當然佢每一個set價錢就反映到滿足度下次都想試吓四百幾蚊嗰隻下午set, 同埋夜晚食嘅set一定係貴過下午,所以大家要留意.

⋯⋯啱啱好飽肚,last 有個薑嘅雪糕食埋之後大滿足…

當然佢每一個set價錢就反映到滿足度

門口水池