2023-06-23 427 瀏覽
好耐未喺香港食過好高質嘅拉麵,是日出開銅鑼灣,用OpenRice搜尋一下附近嘅拉麵餐廳,撇除晒所有大集團旗下品牌之後,選定左呢一間小店嘗試一下。見佢評分都幾高,不過位置就有啲隔涉,係渣甸坊女人街側邊,店面招牌完全唔起眼,入邊亦都冇乜裝修,不過一入門口,店員就非常親切有禮貌,由打招呼到落單,都用日文,元氣十足,感受到好有誠意,真係有心做。食物唔係好多選擇,我哋揀咗黑骨同豚骨。黑骨即黑蒜同墨魚,麵質就一定係揀超硬啦,湯底揀咗超濃厚,店員強烈推薦加少少佢哋秘製辣醬,我哋都加咗。食物一到,試一啖湯頭,非常濃厚濃郁,兩個湯都好出色!豚骨好重骨膠原感!黑骨都好正!麵屬於比較幼身,有啲似一蘭果種,我鐘意!香港已經好少有咁高質嘅小店,非常值得支持!一定會再回訪!

香港已經好少有咁高質嘅小店,非常值得支持!一定會再回訪!