2015-03-15 1722 瀏覽
之前十月睇到報紙推薦,已經去左試食,印象都幾好。前幾日,約左朋友一齊黎食野,舊地重遊,今次門口擺左一本餐牌俾人望,第一眼望落去發現冇左我之前食的大蜆拉麵,反而推出左6款全新的拉麵;九州拉麵,赤拉麵,黑拉麵,野菜拉麵,元氣之源拉麵,豬骨湯擔擔麵。等左5分鐘左右就有位,入到去店員就推薦用黑蒜油做的黑拉麵同用日本辣醬做的赤拉麵,店員特別推薦赤拉麵,即使唔食開辣都OK的,唔食辣的我決定試食赤拉麵。今次拉麵可以選擇味道濃度,油份濃度,蒜蓉,麵的軟硬度,赤拉麵湯底係豬骨湯底,配料有蔥,芽菜,木耳同豚肉。拉麵同芽菜的配搭一流,麵質爽加上芽菜更加爽口。辣度OK,對於我唔食辣的都可以接受到。朋友就食壽司定食,賣相都可以,有三文魚沙律,五件壽司,價錢都OK的,如果多多一兩件壽司就正。店員驚我唔食得辣,特登俾左杯冰水我,以防萬一。
赤拉麵
壽司定位食
之前十月睇到報紙推薦,已經去左試食,印象都幾好。

店員驚我唔食得辣,特登俾左杯冰水我,以防萬一。
2015-03-11
赤拉麵