餐廳: 元気寿司
資訊:

行過呢條街,總有一間小店總係人頭湧湧,今次決定去探下底。一入到去,嗅到一股撲鼻嘅香氣,真係即刻食指大動!喺呢家店點咗經典嘅煲仔飯同埋一啲小吃。先講吓煲仔飯啦,飯粒夠哂彈性,啲米香散發出嚟,撈嗰刻真係夠晒香滑。🍚 而啲排骨嘅咬感,真係「嘩」嘅一聲,外層煎得啱啱好,唔會太乾,入口即溶,好過癮!轉吓頭,試咗啲小吃,啲魚蛋啊,啲皮蛋瘦肉粥啊,一啲都唔馬虎!魚蛋彈牙又鮮甜,皮蛋粥入面嘅皮蛋同瘦肉比例拿捏得非常好,一啖粥,一啖滿足!😋當然啦,最後對於呢一頓飯嘅評價,就係啲菜式係真心嘅街坊味!你食嘅時候嗰啲味道揮之不去,真係諗起都想念,餓咗個肚都值得!香港嘅小店就係有呢種魅力,質素高,味道正,又唔需要花大錢。要我點樣形容? 就係「正」!下次嚟,一定要再試下其他嘢,光諗都覺得呢度嘅菜單仲有好多驚喜等緊我哋去發掘!👍🏻