2024-04-06 220 瀏覽
今日朋友帶我嚟到粉嶺呢間泰國餐廳 滿屋定食 估唔到有驚喜🤩 入去坐低睇睇餐牌 除咗泰國菜之外 仲有好多唔同國家嘅菜式 超多選擇 諗咗都一段時間終於揀好食咩🤣諗好就用QR code落單 好方便~ 先嚟兩杯跟餐飲品 草莓番石榴乳酸梳打首先見到飲品類有番石榴已經好想試🤩 杯飲品一嚟到顏色好靚 本身仲以為會好酸 士多啤梨同埋番石榴又好夾 加埋乳酸梳打 飲落酸酸甜甜好開胃😋 凍青檸梳打食泰國嘢必飲嘅青檸梳打 飲落好清新 好適合依家已經開始熱嘅天氣😇 汁燒澳洲Prime Grade安格斯牛小排飯 $106呢個真係大推👍🏻 淨係一上枱嘅時候見到啲牛已經心心眼😍 油脂分布平均 食落有牛味 燒得啱啱好 完全唔會柴 再加埋佢獨有嘅燒汁 真係好夾好好味😋 重點係有好多塊 同埋食食吓發現中間原來收埋咗一隻溫泉蛋🫢 撈埋一齊食真係冇得彈👍🏻 套餐仲可以選配小食 咁就揀左冬蔭功湯 酸酸辣辣單骨雞翼 係香茅味 炸得酥脆甘香 好滋味日式炸帶子 炸得香脆唔油膩 冬蔭功海鮮蜆金邊粉 $100金邊粉配冬陰功湯底已經覺得好出色 一上枱勁香 即刻飲咗兩啖湯 好好味😋 海鮮方面有青口、鮮蝦、仲有好多隻蜆 全部都啖啖肉 特別一提
今日朋友帶我嚟到粉嶺呢間泰國餐廳 滿屋定食 估唔到有驚喜🤩

諗好就用QR code落單 好方便~

先嚟兩杯跟餐飲品

單骨雞翼 係香茅味 炸得酥脆甘香 好滋味
日式炸帶子 炸得香脆唔油膩

汁燒澳洲Prime Grade安格斯牛小排飯

冬蔭功海鮮蜆金邊粉 $100
金邊粉配冬陰功湯底已經覺得好出色 一上枱勁香 即刻飲咗兩啖湯 好好味😋 海鮮方面有青口、鮮蝦、仲有好多隻蜆 全部都啖啖肉 特別一提 鮮蝦爽口彈牙 好出色👍🏻

呢個餐加配嘅小食 就揀咗
蟹籽沙律 青瓜蟹棒蟹籽沙律 好清新
泰國炸蝦餅 滿滿蝦肉 炸得彈牙唔油膩
牛乳炸脆奶 甜甜嘅牛奶好食😋
冬蔭功海鮮蜆金邊粉

整體嚟講 呢間 滿屋定食 環境舒適 店員服務態度好 食物質素不錯 估唔到粉嶺都有咁高質嘅牛 一定會再嚟食😇
汁燒澳洲Prime Grade安格斯牛小排飯
冬蔭功海鮮蜆金邊粉