📍Prosit Bar and Restaurant (尖沙咀)🐷德國香脆咸豬手(半份)配烚薯 ($118)個皮整得好脆,肉唔偏太咸,味道適中,而且唔韌,有咬口,食食下覺得滯嘅時候仲可以配埋酸椰菜咁食,味道就會中和開胃,或者可以加埋芥末醬,少少芥未味又可以帶出咸豬手嘅香,另外都欣賞烚薯,真係冇咩調味,因為咸豬手已經係重味,要配返淡淡地嘅烚薯先夾,而份量算多&扺食,我同朋友兩個人都食唔哂😆🍳農夫奄列 ($172)賣相睇落真係好有農村、傳統、田園嘅感覺!呢個奄列岩哂中意食蛋同芝士嘅朋友仔,奄列非常厚實,好似一個pizza咁,入面主要有菇、薯仔、芝士、橄欖、洋蔥、煙肉等材料,一啖咬落就feel到大陣芝士香,加埋唔同材料融合哂一齊,好厚實飽滿,份量又係大大個,都係食唔哂🤣🍹Shirley Temple呢杯飲品係一杯沒有酒精的雞尾酒,石榴糖漿為主,再加埋碳酸水,所以飲落清清地好解膩,有啲似飲soda嘅感覺~🥃Cloud 9呢杯飲品係一杯有酒精的雞尾酒,飲哂都少重酒精嘅味道,然後慢慢就會有薄荷嘅清香味,加埋杯邊嘅糖,成杯感覺唔錯~

🐷德國香脆咸豬手(半份)配烚薯 ($118)

🍳農夫奄列 ($172)

🍹Shirley Temple

🥃Cloud 9