2012-09-17 82 瀏覽
平時係APM或 iSquare 經過Italian Tomato門口都見到好多款蛋糕,真係款款都好靚仔,大大件都只需$30以下一件,好似好抵食咁噃!尤其我咁鍾意咖啡味同綠茶味嘅野食,見到有呢兩款味道嘅蛋糕,的確會特別吸引想去品嘗一下。因為有次去開Sogo Food Court食Dinner見到原來呢邊都有間Italian Tomato喎,一於搵朝去買返幾件先。- 綠茶蛋糕 Green Tea Cake ($29 piece)分別有3層軟綿綿的綠茶蛋糕夾住2層有紅豆的Cream,頂層有一堆Cream和半粒好甜且冇粟子味的糖粟子,但蛋糕本身就唔會太甜,一粒粒的紅豆唔腍有咬口呢樣幾好;白色Cream都幾Creamy,好滑;可惜綠茶蛋糕味道偏淡只有好少綠茶味,若可濃郁D就Perfect喇。- 特濃牛奶朱古力條 ($14)質地實的的有D似芝士蛋糕質感,中間的牛奶朱古力幾滑奶味唔重又唔會好甜,底層深黑色朱古力唔苦幾濃郁,呢條OK喎!- 咖啡蛋糕 Renoir ($26 piece)與綠茶蛋糕一樣,有3層蛋糕同2層Cream分隔,同樣大大件幾靚仔。咖啡蛋糕層軟綿綿,只帶著微微咖啡味,太淡了,可能我鍾
綠茶蛋糕+特濃牛奶朱古力條

- 特濃牛奶朱古力條 ($14)

特濃牛奶朱古力條 ($14)

- 咖啡蛋糕 Renoir ($26 piece)

咖啡蛋糕層軟綿綿,只帶著微微咖啡味,太淡了,可能我鍾意飲Espresso,所以覺得冇乜味,朋友就覺得咖啡味唔錯喎。
面層有半粒合桃、牛奶朱古力同咖啡Mousse,牛奶朱古力都幾甜,Mousse好滑,略嫌咖啡味不夠,合桃普通。
2012-09-16
1 分鐘 (外賣自取)
綠茶蛋糕+特濃牛奶朱古力條
特濃牛奶朱古力條 ($14)
  • 特濃牛奶朱古力
  • 綠茶蛋糕