2022-04-06 2478 瀏覽
仲未恢復晚市堂食真係少咗好多選擇🤥去steakhouse都預咗晏就一定會少好多嘢食揀同埋質素無咁好,不過呢到食完感覺都唔錯⋆⸜ ⚘ ⸝⋆一入到去餐廳空間感好大,坐邊個位置都睇到海景,果日我地就好好彩有得坐窗邊位💗呢到lunch set成日轉,當然仲可以叫set以外嘅,但價錢會貴少少。上菜前當然有餐包啦,去親西餐廳我都好期待佢地嘅餐包😂每間口感、味道都唔同,不過呢間有啲失望,口感偏硬而且唔重麥香,搽咗鹹牛油都好普通~<Appetiser>▫️Bang Bang Chicken Salad平時我好憎食西餐啲沙律,成日都覺得有陣澀味同好大陣草青味,但呢到落咗甘荀同花生醬,加埋雞肉一齊食好清新易入口,有少少酸味仲好開胃👍不過雞肉分量得幾條有啲少😂▫️Crab Cake睇落細細份,但好足料食落好滿足!呢到蟹餅偏鹹味重,再配埋他他醬平衡咗個鹹味,側邊啲沙律菜仲有提子乾我好鍾意😋▫️Steak Tartare|$215另外叫咗生牛肉(♥ω♥*)配埋佢個鯷魚醬餅乾好好食,不過隻醬好大陣酸味,唔係個個接受到。<Main Course>▫️Creamy Mushroom Pasta

<Appetiser>
▫️Steak Tartare|$215

<Main Course>
Creamy Mushroom Pasta
▫️Creamy Mushroom Pasta|$148
cream sauce做得好濃厚,意粉煮得啱啱好口感煙韌😚不過比想像中Mushroom味無咁重,反而parmesan cheese味重好多,驚喜嘅係頂層擺咗堆蘑菇蓉,陣蘑菇味好濃好香口(º﹃º)
Grilled Tenderloin
▫️Grilled Tenderloin|$178
唔知點解果日無講明塊牛柳係邊到嚟,但嚟得steakhouse緊係要叫😋分量好足夠,肉質係煮得嫩滑唔腥,配埋面層嘅爽脆紫洋蔥同埋紅酒汁真係好滿足,一定要講嘅話覺得牛味可以再重啲,但lunch set嚟講我係接受到嘅。

<Dessert>
Mango Mousse
▫️Mango Mousse|+$35
主菜分量睇落唔大,但其實已經食到好飽!都唔太食得落個甜品,好彩細細個而且芒果味重得嚟唔膩,配埋passionfruit sauce同coconut cream啱啱好♡

靚景服務好性價比唔錯,有啲配菜醬汁仲有啲東南亞風味幾有驚喜,用嚟慶生dinner絕對係一個好好嘅選擇,咦突然醒起佢漏咗碗湯⋯🤣🤣希望下次嚟可以試佢嘅洋蔥湯同dinner set~同埋唔會漏湯。
2022-03-26
紀念日