2019-12-18 471 瀏覽
近元朗雞地一帶高樓密度低,小店老店多又有少少港島大坑感覺的地方,正是假日覓食放鬆好地方,匡樂冰室好多次想食,但間野老細唔做晚市(太誇張了吧),所以見佢餐牌都配合,集中做早餐午餐及常餐之類。一個價錢套餐,已經包括左厚豬扒、午餐肉、蛋、方包及羅宋湯牛肉通粉,自從工作離開東大街之後好耐無再食到咁好味既厚豬扒,味道同鬆軟程度接受滿分,通粉仲要附送勁多牛腩肉,加埋野飲,如果係女仔真係唔會食得曬。另外仲叫左個炸雞扒配薯條,薯條係正路茶仔質素,無咩期望,但個雞扒又大又脆又肥美,一啲都唔老,勁好味!原來牆上面有個仲抵食既餐,雞扒加紅豆冰唔使30蚊,老實講,咁既價錢同用料,唔知個老闆點搵錢。。。總之下次食lunch又多一個好地方!

豬扒牛通粉
炸雞扒薯條