2016-01-03 747 瀏覽
除夕午餐聚會,公司安排到會,以為都係一般 party food,估唔到有驚喜!食土耳其菜!首先送餐唻嘅係兩位好搞笑好nice 的外籍人士,佢怕我地唔識點食,都有細心講解。再睇睇d 食物,好靚好得意呢!有原隻紅黃椒、炸物、沙律、仲有好多隻燒雞!平時食開的炸物不外乎係炸魚、薯條,今次有炸餃子、炸乳酪芝士!好味呀!最搞笑係燒雞!我地三十個人有七隻雞!似乎多咗d 初初個個都懶,冇人想去切開隻雞,後來team lead 親自操剪刀剪埋我地食 好滑好juicy!入面仲有釀飯!有心思!讚!除咗肉食之外,食素嘅同事都照顧到,有green salad、檸汁泡雜菜、西椒釀飯食!個釀飯好有誠意,𥚃面係香草炒飯加提子乾,甜甜地好好味。最得意係d 甜品:土耳其開心果千層酥同土耳其龍鬚糖!兩個都好味!我鍾意龍鬚糖多d!有少少花生醬味,少少脆,同埋食到成口係好有趣!份量好夠!淨番一隻燒雞、兩個紅黃椒,同一盤 green salad, 都有同事認領帶走

最搞笑係燒雞!我地三十個人有七隻雞!似乎多咗d
好滑好juicy!入面仲有釀飯!有心思!讚!

土耳其龍鬚糖、土耳其開心果千層酥、
土耳其到會(30人份量)
2015-12-31
外賣送餐