2024-01-23
近期厚福街都開咗好多飲品店,今日就唔係特別想飲檸檬茶,所以就諗住試吓其他!...呢間舖頭係非常之特別,見到佢係門口隔離有一個木架,係賣緊唔同產品嘅特別corner位,好多小items,有矽膠飲管同其他嘢賣,特別值得一提嘅係,竟然有義賣口罩套!真係細心睇先會發現!...我同朋友諗住買完去西九行下散步,所以叫咗兩杯嘢飲外賣拎走飲!朋友叫左一杯大杯葡萄柚四季春!葡萄柚飲落去會有啲果肉,四季春嘅茶底係非常之香,而且呢個價錢已經飲到大大杯!...我叫左一杯鮮檸蜂蜜綠茶,我最怕飲到假檸檬味!但呢杯真係飲得出係新鮮檸檬,絕對唔係一陣香精檸檬味!我就揀左半糖半冰,飲落去真係少左甜,但岩岩好!...因為今日唔係太想飲珍珠奶茶,所以就冇試到佢個招牌小黑糖系列,感覺應該會幾好飲,同埋見到佢個白鬍子芝士奶蓋都係招牌嚟,下次試試佢!