2024-04-15 86 瀏覽
長沙灣難得有一間放題打邊爐+燒肉餐廳,而且又一個人都食得,所以搵咗日無飯開嘅日子去試吓。餐廳面積都幾大,燒肉同打邊爐分開咗兩邊,上到去店員會問你想打邊爐定燒肉再安排入座。我就揀咗90分鐘放題任飲任食打邊爐。放題有四個套餐可以揀,我就揀咗個中價位$198 牛胸腹肉日本豚肉,入面包咗三款肉,分別係嚴選牛肉、美國牛胸腹肉、北海道夢之大地豚肉。火鍋係一人一個小窩,所以可以揀自己鍾意嘅湯底唔使同人夾😆湯底都有六款選擇,我就揀咗山椒味噌鍋,呢個比較少食,所以想試吓,食落就辣辣地,同埋比較重口味。湯底入邊有油揚豆皮,索哂湯底精華非常入味好食。牛肉要用QR code落單,落完之後已經好快送到上黎,唔洗等好耐。美國牛胸腹肉,油花比較重,食落就夠香口。嚴選牛肉脂肪較少,肉味較濃。北海道豚肉肥瘦均勻。自助區有熟食關東煮、天婦羅,火鍋配料選擇都幾多,有丸、腸仔、小雲吞、蟹柳、豆皮福袋、八爪魚、韓國生蠔、烏冬。另一邊蔬菜櫃,有唔同蔬菜、菇菌、芋絲等等。飲品有汽水、紙包茶飲品多達17種選擇。甜品方面,雪條都有5款選擇,另外亦有泡芙、黑糖蕨餅。📍 東京の味 (長沙灣)長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓

📍 東京の味 (長沙灣)
長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓