2021-12-16 229 瀏覽
之前呢度新開就已經黎過一次,好欣賞佢地以茶入饌既創新菜式🤩最近換左新menu,我地就再黎試下!上次其實已經有驚喜,但今次又更加驚喜,仲維持到新鮮感!看似三文魚,其實佢係叉燒味鱈魚😎估佢唔到咁滑嫩爆汁!超級新鮮既藍龍蝦🦞神奇地配左本土既酸菜同鮮刨黑松露😯個味道好獨特。隻蛋一睇色水就知濃郁啦🤤隻蛋同黑松露共處一樽72小時,經過薰陶,香氣零舍不同🤣重點係個白色芝士泡沫汁,鹹中帶甜好好味😋又係諗都諗唔到既配搭!上面既鵪鶉蛋用八珍甜醋浸過,下面係黑魚子同蟹肉,成件事原來好match!燒棉花糖配鵝肝😱本身鵝肝入口即溶已經夠正,加埋半溶棉花糖又有甜味同焦香可以中和返個油膩感!一定睇唔出,係蟶子!但係配左辣朱古力😜我平時好憎辣朱古力既味,覺得好唔夾🙁但呢個又唔會喎!食落反而似係辣蟶子配朱古力,佢哋用既係dark chocolate,所以鮮中帶甘👍🏻其實成個menu係有9道菜🤰🏻有埋tea pairing🫖可以試到好多出面飲唔到既茶😌真係一定食到捧住肚滿足走!

上次其實已經有驚喜,但今次又更加驚喜,仲維持到新鮮感!

看似三文魚,其實佢係叉燒味鱈魚😎估佢唔到咁滑嫩爆汁!