平時嘅post好少會用到”隱世”呢兩隻字,但係呢一間位於銅鑼灣嘅Ramen Nagi絕對稱得上係隱世,要從希慎出面一路沿渣甸坊行入去,行到差唔到盡頭先搵到呢間拉麵店,如果唔係喺朋友推介,我哋一定唔會行入呢條巷,唔會發現原來條街收埋咁多餐廳😂 今次我哋就一人嗌咗一碗拉麵再加多一個店員親自推介嘅日式豚餃。拉麵凪嘅拉麵係唔包玉子,所以想食嘅話就要另外追加玉子喇,可惜我哋去嗰陣咁啱日本有禽流感,餐廳冇蛋供應 ,試唔到佢嘅玉子🥹 黑骨($96) & 赤骨($96) 🍜不論係黑骨定係赤骨,佢哋個湯底都係用豬骨熬製,分別在於加黑蒜定辣椒油。拉麵上一球嘅嘢其實係肉碎嚟嘅,店員提醒我哋撈勻啲肉碎落個湯底度再去飲啲湯會更加濃郁。整體嚟講個湯底好濃郁,黑蒜味唔會話太over。赤骨我地就揀咗大廚推介,所有野都等大廚決定,出到嚟都幾好食,但個湯底都有啲辣,唔食得太辣嘅都係自己揀返辣度比較好。拉麵嘅軟硬度亦都有得自己揀,黑骨我地揀咗普通軟硬度,但個麵出到嚟其實都偏軟多啲啲,如果你鍾意食淋身少少嘅話就啱晒。配菜方面,雖然冇咗隻蛋🫠🫠,不過叉燒肥瘦適中,黑木耳同埋椰菜絲增加咗拉麵嘅口感! 凪日式豚餃 🥟小食方面,餃子

黑骨($96) & 赤骨($96) 🍜

凪日式豚餃 🥟
小食方面,餃子煎得幾脆,食到肉嘅甜味,自家製嘅蘿蔔醋別有一番風味,值得一試!

特別要稱讚店員嘅服務態度,上菜嘅時候會同我哋講解應該點樣食。最後,溫馨提示大家,佢哋嘅拉麵係極度限量供應,如果遲過7:30嘅話基本上可以第日再嚟過,因為真係太受歡迎好早就會賣晒,我都摸過一次門釘先真正食到🥲🥲