2015-08-15 1334 瀏覽
是日同honey 落銅鑼灣行街,行到攰攰地諗住食少少野,最後我地去左試burgeroom。可能唔係繁忙時間,好快就有位,好好彩仲係坐入面添!我地決定嗌一個burger同一個小食—鵝肝軟殼蟹漢堡及芝士扭扭薯條加杯peach fruit tea。呢度環境幾好,暗暗黃黃既燈光,令人好relax,可以慢慢享受美食。好快就有野食啦!先試少少鵝肝,鵝肝剛熟,外香內軟;而軟殻蟹脆卜卜,非常足料,成個burger有成隻蟹添!呢度好貼心,有埋刀叉,可以慢慢切黎食,事關我試過擘到個口太大整傷口角,又唔會食到跌到周圍都係。芝士扭扭薯條係用勁幼身薯條,炸到勁脆,加埋啲芝士,簡直係食到停唔到口啊!反而個peach fruit tea味道較淡口,但有飲到果肉,都ok啦!

鵝肝軟殼蟹漢堡
芝士扭扭薯條