2024-02-28 1151 瀏覽
講起澳牛想信香港人一定聽過佢個朵,例如點餐要一早諗定,所有野d好快,澳牛哥哥既霸氣態度等等,今次我地都黎親身體驗下首先澳牛條龍長到癲,但係如果你係單數人數,例如1,3個既話,就有機會快人一步,比澳牛哥哥由隊尾叫入去食啦食物基本上人人都係叫茶餐($52),你只需要諗湯意粉定通粉,炒蛋定煎蛋就得,佢都有其他野食既,但就冇乜見過人嗌,除左甜品既蛋香燉鮮奶或者杏汁燉雞蛋之外,呢個甜品都係佢地既出名食物佢地既枱係比較細,所以會先送上野食,後點餐茶,澳牛哥哥問完我地食咩就好快送上而精彩一刻就係我面前出現😂😂😂 我地搭枱既對面食客話要有野飲邊飲邊食先得,澳牛哥哥幫佢地點餐既時候已經講過一次會之後先幫佢點餐茶,個食客黎左野食又叫多次話要叫野飲,澳牛哥哥當場爆發,都話左冇位擺唔好叫住,食完先叫,個客話唔緊要,照落左先,澳牛哥哥就話,冇位擺呀!你要飲一係你一隻手拎住杯奶茶黎食我即刻沖比你,個客即刻聲都唔敢出,我忍笑忍得幾辛苦🤭講完故仔就講食物啦,佢個牛油方包係多士黎既,鐘意可以叫佢唔好烘,但烘成多士我覺得好食d火腿煎雙蛋我地就轉成炒滑蛋,炒蛋係呢度最好食既野,黎食既話記得改成炒滑蛋,真係夠滑又好味叉燒通粉

叉燒通粉同意粉我地每人叫左一款,意粉呢個西式野食中式煮法又幾特別,其實兩款粉都一樣整得好食

最後就係佢地既熱奶茶,沖得好正,奶茶夠濃夠滑,兩個字,出色

澳牛比我既感覺唔算差,你只跟跟住澳牛哥哥指示點餐,揀好食咩,食完唔好坐太耐,埋單走人,其實態度唔係想像中咁差,但成個食飯過程既速度就真係好快,野食我覺得係好味,想食好野就自己衡量個環境因素值唔值得一試啦