2024-02-08 454 瀏覽
見到呢間自家製餃子小店,已經唔洗多諗,一定要入去試下先,打開個餐牌,有好多款餃子選擇,每款餃子餡料十足,好大隻。 如果有期間限定餃子款式,亦都會寫在黑板上。檸檬薏米桂花茶-淡淡桂花香,加上檸檬既微酸,清新開胃既飲品先揀咗個養生三拼湯餃,湯餃既外皮柔軟。紫菜粟米豬肉餃- 夾雜住紫菜鮮味同粟米嘅甜味因為無帆立貝萵筍鮮蝦餃,老闆轉咗黑松露蟹子鮮蝦餃俾我-味道獨特仲有鮮蝦甜味淮山野菌雞肉餃-濃郁野菌味道,同埋口感十足。花膠淮山鮮雞湯底,雞味濃郁又鮮甜, 感覺已經好滋補,就算成碗湯飲哂都唔口渴。另外再揀咗個風味三拼煎餃,煎得金黃香脆黑松露蟹籽鮮蝦餃-香濃嘅黑松露,加上煎香嘅外皮,多咗份層次咁芝士粟米鮮蝦餃-芝士濃香加粟米鮮甜爽脆芫茜馬蹄豬肉餃-如果鍾意食芫茜嘅人會好鍾意,味道濃郁仲有大粒又爽口既馬蹄呢度既餃子可以加菜底或麵底, 餃子份量比較大, 啱曬胃口大嘅人

檸檬薏米桂花茶-淡淡桂花香,加上檸檬既微酸,清新開胃既飲品

先揀咗個養生三拼湯餃,湯餃既外皮柔軟。
紫菜粟米豬肉餃- 夾雜住紫菜鮮味同粟米嘅甜味
淮山野菌雞肉餃-濃郁野菌味道,同埋口感十足。

另外再揀咗個風味三拼煎餃,煎得金黃香脆
芝士粟米鮮蝦餃-芝士濃香加粟米鮮甜爽脆