今晚又去咗📍石門搵野食🧏🏻‍♀️睇中間呢搞餃鎮✨由年輕人開設既餃子店,晚飯時間超多人,提供多款創新口味餃子🥟🥟亦有傳統口味,仲有小食、自家製飲品等,超多選擇🤟🏻重點係價錢相宜,性價比十足🥳🔹經典系列👉🏻泡椒酸菜豆角豬肉餃用上泡椒、酸菜等調味,再加入爽脆豆角,泡椒味清新突出,內餡鮮香脆爽,別有一番風味!👉🏻白菜豬肉餃鮮嫩多汁、口感滑嫩既內餡超飽滿,選用半肥瘦豬肉完全唔會鞋口!🔹養生三拼👉🏻紫菜粟米豬肉餃鮮香濃郁既紫菜配以香甜金黃粟米粒、JUICY豬肉餡,一啖咬落去爆哂汁~👉🏻帆立貝萵苣鮮蝦餃第一次食餃子內餡係有帆立貝,夠哂創新!原粒帆立貝夠綿軟,仲有爽口萵苣、彈牙鮮蝦,層次感豐富~👉🏻准山野菌雞肉餃足料野菌菇味濃,配以健脾准山、爆汁雞肉,配搭新鮮又健康~🔹風味三拼👉🏻莞茜馬蹄豬肉餃餡料加入大量芫茜,茜味十足!仲有爽脆馬蹄、爽滑豬肉餡,大大隻餃子超飽滿!👉🏻黑松露蟹籽鮮蝦餃好有食緊點心既感覺~味道獨特又彈牙,蟹籽同鮮蝦都好有口感,特別加入黑松露,香氣十足!👉🏻芝士粟米鮮蝦餃拉絲芝士配鮮甜粟米+爽滑鮮蝦,啖啖香甜濃郁夠哂滋味~🔹手拍青瓜醬汁酸酸甜甜帶點微辣,食落超級開胃!青瓜爽口入味,做前菜一

🔹經典系列

👉🏻泡椒酸菜豆角豬肉餃

👉🏻白菜豬肉餃

🔹養生三拼

👉🏻紫菜粟米豬肉餃

👉🏻帆立貝萵苣鮮蝦餃

👉🏻准山野菌雞肉餃
足料野菌菇味濃,配以健脾准山、爆汁雞肉,配搭新鮮又健康~

🔹風味三拼

👉🏻莞茜馬蹄豬肉餃

👉🏻黑松露蟹籽鮮蝦餃

👉🏻芝士粟米鮮蝦餃
拉絲芝士配鮮甜粟米+爽滑鮮蝦,啖啖香甜濃郁夠哂滋味~

🔹手拍青瓜
醬汁酸酸甜甜帶點微辣,食落超級開胃!青瓜爽口入味,做前菜一流!

🔹飲品
自家製飲品超受歡迎,黎到已經賣哂~最後揀咗無糖白豆漿、黑豆漿、凍檸樂,夠冰凍,飲落透心涼!

搞餃鎮✨
📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖
2024-05-15
2024-05-15 183 瀏覽
大半年沒來到石門找美食,才發現這裡的食肆數量跟種類都變多了!很多都還未到訪很想試試看,這次就先來吃餃子吧養生系列餃子 $56/6隻 $66/8隻【新品推出】抹茶芝士蝦堡餃羅漢果茶 $5老規矩,吃得都是湯餃啊!湯頭是店家每天用上煎香的魚再加入淮山和豆腐熬製,奶白色的湯頭有魚香,是健康清淡的味道,除了豆腐以外最特別是每碗湯都加入魚子增加風味~ 今天來吃的是養生餃子系列,6款餃子味道拼配各有特色,而且每隻餃子都超爆飽滿!超大隻的比乒乓球還要大,非常佛心!正常食量的朋友吃6隻不用配麵食都已經夠飽肚了!再配自家製羅漢果茶,味道甘甜,完全足料美味!要包裹這樣豐富內餡的餃子,餃子皮不能太薄,比北方的餃子皮薄一半左右啦!每隻都是當天新鮮包好,咬開內有完整且非常多又爽口的鮮蝦,芝士粟米鮮蝦餃內有甜甜的粟米跟可以拉絲的芝士,徹頭徹尾是孩童口味~ 松茸蟹籽鮮蝦餃跟黒松露鮮蟹籽蝦餃都是味道偏重的口味,裡頭有大量菇菌令口感變得爽脆,黑松露跟松茸的香味很香濃!帆立貝蒿筍鮮蝦餃有驚喜,加入蒿筍令口感更豐富,原粒帆立貝令鮮味更濃厚,這個很好吃啊~ 至於黑椒漢堡餃口感會較為扎實,吃起來有很重的胡椒香;淮山野菌雞肉餃是比
養生系列餃子 $56/6隻 $66/8隻
【新品推出】抹茶芝士蝦堡餃
羅漢果茶 $5

要包裹這樣豐富內餡的餃子,餃子皮不能太薄,比北方的餃子皮薄一半左右啦!每隻都是當天新鮮包好,咬開內有完整且非常多又爽口的鮮蝦,芝士粟米鮮蝦餃內有甜甜的粟米跟可以拉絲的芝士,徹頭徹尾是孩童口味~ 松茸蟹籽鮮蝦餃跟黒松露鮮蟹籽蝦餃都是味道偏重的口味,裡頭有大量菇菌令口感變得爽脆,黑松露跟松茸的香味很香濃!帆立貝蒿筍鮮蝦餃有驚喜,加入蒿筍令口感更豐富,原粒帆立貝令鮮味更濃厚,這個很好吃啊~ 至於黑椒漢堡餃口感會較為扎實,吃起來有很重的胡椒香;淮山野菌雞肉餃是比較少見的類別,啖啖肉的感覺加上原粒淮山跟野菌,是比較清爽的一款!
最特別的莫過於店家新推出的抹茶芝士蝦堡餃!應該算是首次品嚐以抹茶粉跟芝士一同入饌到鹹食中,是我非常期待的一款哦!餃子size同樣飽滿,吃一口即嚐抹茶的甘澀味還有芝士香,要形容的話可以說像抹茶芝士甜點的蝦子的感覺!甜鹹的組合意料之外地匹配啊!喜歡新鮮感的朋友絕對不能錯過~
店家是由一班年青人開設的小店,裝潢走現代中國風,座位不算少,在距離地鐵站只有一分鐘路程的地面鋪,非常便捷!短短一頓飯的時間完全感受到店家不斷追求進步的心,為求帶給客人新鮮感不時推出限定口味,而且還是比較少見的食材組合也不停收集客人意見微調口味~ 正中喜愛追求新鮮感的香港人!加上餃子款式夠多選擇,還有一系列小食跟食品拼盤,價格親民有超高性價比,喜歡嚐新或餃子控的朋友可以來試!
2024-05-08
2024-05-14 117 瀏覽
🍽️2-3人餐$132🥢椰菜豬肉餃 咖喱淮山羊肉餃 各三隻🥢帆立貝蒿筍鮮蝦餃 松茸蟹籽鮮蝦餃 各三隻🥢配飲品兩杯呢間石門餃子店我成日都會幫襯 佢哋啲餃子D餃真係好大粒,而且粒粒都好足料 好飽滿 佢一隻餃子個size 等如 出面普通餃子嘅size 而且每款可以選擇六至九隻食完飲埋啖湯,真係好飽 而呢個二人餐就最抵食啦 餃子可配麵底或菜底🥟椰菜豬肉餃用新鮮豬肉做嘅餡 鮮甜多汁 豬肉應該係用咗半肥瘦食落豬肉彈牙,而且有豬油嘅香味再加上新鮮嘅椰菜呢個配搭真係好經典🥟咖喱淮山羊肉餃羊肉新鮮,而且有震震嘅羊臊味 啱晒鍾意食羊嘅朋友 而咖喱嘅味道恰到好處唔會搶走晒羊嘅味道,佢亦都係大小小嘅辣,加上淮山粒增加成個餃子食落去嘅口感而估唔到 淮山 咖喱 羊肉 呢個配搭係咁夾🥟帆立貝萵筍鮮蝦餃萵筍切粒 有咬口 鮮蝦彈牙 爽滑 而每一隻餃子𥚃面都有原粒帆立貝 配搭新鮮 正呀🥟煎松茸蟹籽鮮蝦松茸蟹籽鮮蝦呢個配搭估唔到咁夾 鮮蝦彈牙 食落有好香濃嘅松茸味道加上鮮蝦嘅鮮味同蟹籽嘅粒粒卜卜脆 真係會食上癮 我最愛🏆🥟煎韭菜豬肉餃煎餃同樣都係大大粒 煎嘅時間啱啱好同煎嘅技巧亦都好有水準 餃子皮煎到金黃香脆 裏面嘅
🍽️2-3人餐$132

🥟咖喱淮山羊肉餃

🥟帆立貝萵筍鮮蝦餃

🥟煎松茸蟹籽鮮蝦

🥟煎韭菜豬肉餃
煎餃同樣都係大大粒 煎嘅時間啱啱好同煎嘅技巧亦都好有水準 餃子皮煎到金黃香脆 裏面嘅餡亦都新鮮多汁 咬落去餡嘅汁飛晒出嚟 真係好爽

📍搞餃鎮 (沙田)
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖
2024-06-03 0 瀏覽
食過搞餃鎮都好幾次,今次就寫下,印象佢嘅餃子大大隻,好味足料選擇多!餃子製作好有誠意,佢哋有唔少創新味道嘅餃子,分為三個系列(經典、風味、養生)。據知湯底會每隔一段時間轉一轉款,我之前試過佢哋嘅雞湯、魚湯,最近就轉咗做蘿蔔粟米豬骨湯底。今次同朋友試咗養生三拼,可以揀湯餃或者煎餃,我哋揀咗湯餃,「三拼」可以一次過食三款唔同嘅餃,養生三拼包括:紫菜粟米豬肉餃、帆立貝萵荀鮮蝦餃、准山野菌雞肉餃,三款都好大隻好鮮味!個人特別鍾意准山野菌款,准山味鮮甜。另外叫咗煎餃:帆立貝萵荀鮮蝦餃,熱辣辣,裡面有原粒帆立貝,好正!仲嗌咗風味小食,麻辣皮蛋,同黑、白豆漿各一支,大滿足!

仲嗌咗風味小食,麻辣皮蛋,同黑、白豆漿各一支,大滿足!
2024-06-01 0 瀏覽
聽過朋友提及石門有唔少餃子店,而佢就推介非常足料嘅搞餃鎮!難得👦🏻👧🏻入開石門就緊係要拜訪一下,餃子足料之外仲要口味相當創新,估唔到連餃子都有抹茶味,只係可惜當日就冇提供呢個選擇😭。難怪由午市直到下午茶時間都全埸爆滿!🌟蝦餃三拼(湯)餐廳提供嘅湯底有3款,包括:蘿蔔粟米豬骨湯、酸辣湯同番茄肉碎湯。今次👦🏻👧🏻就叫左住家湯 - 蘿蔔粟米豬骨湯,入口相當清甜足料,飲完又唔會口渴。餃子Size有成個拳頭咁大,所以夠曬飽肚!而蝦餃三拼就有齊帆立貝萵荀鮮蝦餃、黑松露鮮蟹籽蝦餃、松茸蟹籽鮮蝦餃。帆立貝萵荀鮮蝦餃平時可能喺食酸菜魚時食到萵筍,估唔到萵筍腍得嚟又有啲咬口係可以同餃子咁融合!加上帆立貝、蝦肉爽口嘅口感、鮮甜味道相當有對比,連👦🏻唔太鐘意萵荀都會愛上呢款餃子!黑松露鮮蟹籽蝦餃同松茸蟹籽鮮蝦餃,呢兩款菇菌類嘅餃子表現得相當不錯。黑松露餃一如預期嘅有唔少黑松露,黑松露fans必食!松茸蟹籽鮮蝦餃嘅菇菌味超級濃郁,配上爽脆鮮甜嘅蟹籽。🌟風味三拼(煎)風味三拼就有芝士粟米鮮蝦餃、黑松露鮮蟹籽蝦餃、芫茜馬蹄豬肉餃,餃子隻隻煎得香脆金黃,碟底亦唔會有多餘嘅油👍🏻。芝士粟米鮮蝦餃果然充滿咸香,芝士汁🧀配

🌟蝦餃三拼(湯)
帆立貝萵荀鮮蝦餃、黑松露鮮蟹籽蝦餃、松茸蟹籽鮮蝦餃。

帆立貝萵荀鮮蝦餃

🌟風味三拼(煎)

芝士粟米鮮蝦餃果然充滿咸香,芝士汁🧀配上上甜美嘅粟米🌽,係穩陣嘅選擇。

而芫茜Fans🌿就一定要試吓佢地嘅芫茜馬蹄豬肉餃!芫茜落得好重手,而切得細細粒嘅馬蹄帶嚟爽脆口感,令豬肉餃子🥟嘅層次變得更豐富。

🌟麻辣秋葵/皮蛋
👧🏻👦🏻就叫咗兩款小食,麻辣醬相當惹味,唔好輕看佢嘅辣度。配上白烚秋葵、份量頗多嘅皮蛋,惹味得不知不覺就輕鬆食曬所有小食!
[ #石門美食 #caloriefoodie石門 ] • 搞 餃 鎮 •🐿-身為沙田友時不時都會走到石門覓食‼️雖然石門都有幾間賣餃子嘅店舖🥟但卡路卡里都覺得搞餃鎮係最足料同好食👑最主要係餃子款式比較新穎 感覺上有新意啲而且湯餃嘅湯仲有住家湯嘅感覺添🏡​-🥟 煎/湯餃 💰$46-56 (6隻) ; 💰$52-66 (8隻) 湯底有新出嘅粟米蘿蔔豬骨湯🐷同蕃茄肉碎湯🍅豬骨湯比上一款魚湯更清甜 有住家湯嘅感覺鐘意食香口嘢就推薦你揀煎餃啦因為店家嘅餃子都比較大隻 通常6隻已經夠飽🤰🏻當然怕唔夠 仲可以加麵底或者生菜底 +💰$10-以下係食咗幾次之後推薦嘅口味 (排名不分先後🤣)🦐 : 所有鮮蝦餃都包住一隻蝦 超足料🌟 咖哩淮山羊肉餃 🐏羊肉味羶羶地 呢款配煎幾惹味🌟 黑松露鮮蟹籽蝦餃 🦐仲有啲野菇 黑松露味幾香 🌟 帆立貝蒿荀鮮蝦餃 🦐蒿荀增添咗餃子嘅口感真係有原粒帆立貝係入面‼️🌟 芝士粟米鮮蝦餃 🧀熱融芝士超正🌟 黑椒漢堡餃 🍔呢款一定要配煎餃 好重口味!!上次試過唔小心叫咗湯餃 顯得勁奇怪😹-餐廳不定期都會推出期間限定餃子✨就好似之前就有出過紫薯口味 夠晒創新今期就係 🌟抹茶芝士鮮蝦餃🍵不
[ #石門美食 #caloriefoodie石門 ]

豬骨湯比上一款魚湯更清甜 有住家湯嘅感覺
鐘意食香口嘢就推薦你揀煎餃啦
因為店家嘅餃子都比較大隻 通常6隻已經夠飽🤰🏻

當然怕唔夠 仲可以加麵底或者生菜底 +💰$10
以下係食咗幾次之後推薦嘅口味 (排名不分先後🤣)
🦐 : 所有鮮蝦餃都包住一隻蝦 超足料
真係有原粒帆立貝係入面‼️
🌟 芝士粟米鮮蝦餃 🧀
熱融芝士超正
🌟 黑椒漢堡餃 🍔
呢款一定要配煎餃 好重口味!!
上次試過唔小心叫咗湯餃 顯得勁奇怪😹

🥭 百香果紅茶 💰$8

📍 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖
#caloriefoodie
2024-05-27 0 瀏覽
放假出咗去石門食lunch,見到呢間餃子店好多人食😍 2-3人套餐好豐富不僅可自選2款6隻餃子,仲有2杯飲品,2個麵底👍🏻👍🏻 首先必須大讚的是他們的手工餃子。我們選擇了黑松露鮮蟹籽蝦餃和帆立貝萵筍鮮蝦餃,都選了煎餃,皮脆肉厚,煎得好靚!餡料飽滿,好大粒口感鮮美多汁。其中,黑松露鮮蟹籽蝦餃更是特別好吃😍 另一款黑椒漢堡餃也仿似真係漢堡的味道,很特別很好吃! 除了餃子還有2主食,米線和上海麵,湯底好清甜,是蘿蔔粟米湯。再點了兩份小食,手拍青瓜和麻辣秋葵,清脆爽口,好開胃🤤雖然當日冷氣壞了,有點熱,但依然生意好好,可見呢間小店嘅人氣有幾旺!

2024-05-26 14 瀏覽
搞餃鎮是一家以餃子為主打的餐廳,我和朋友點了兩個主食及一個前菜。首先是麻辣皮蛋,香蒜和醬汁的組合讓皮蛋的風味突出,而且醬汁惹味十足,醋的微鹹微酸與香蒜和醬汁相互配搭,使得整體口感更加豐富。接下來是雙拼餃子粟米豬肉餃和芹菜豬肉餃搭配湯麵。湯底豬骨湯,清甜無味精,蘿蔔的清甜和粟米的養生味道更加突出。這裡的餃子粒粒飽滿,皮薄餡實,非常滿足。蝦餃三拼是另一個主食,包括黑松露蟹籽鮮蝦餃、帆立貝萵筍鮮蝦餃和松茸蟹籽鮮蝦餃。帆立貝的香濃,萵筍的鮮味以及松茸的菌味使得這道菜品十分豐富。餃子的外皮酥脆內軟,松茸的數量也很多讓味道擠滿口腔。而黑松露的味道逐漸散出,不會是一進口便重口味蓋過其他配料的味道,仍能夠吃到原本蝦餃的鮮味。最後,黑豆漿和凍檸茶是兩款適合搭配餐點的飲品。黑豆漿的豆味微香,味道濃郁,而凍檸茶的茶底則是以紅茶為主與檸檬的清新相互融合。

2024-05-26
2024-05-23 11 瀏覽
朋友介紹我黎食呢間餃子店,因為佢口味多,而且有D仲係獨家口味。最吸引我既一定係蝦餃系列,叫左雙拼湯餃再加上海面。個湯底係粟米蘿蔔豬骨湯,好清甜,而且唔會有味精好咸既味,似屋企靚湯味! 好飲到最後單叫多碗淨湯! 帆立貝萵荀鮮蝦餃入面竟然有原粒帆立貝,好足料。咬落口有陣陣既蒜香味,配埋彈牙既蝦粒。平時我本人都好鐘意食蝦餃,呢款真係有種好似點心口味既餃子!! 黑松露鮮蟹籽蝦餃呢個係我最推介既一款,黑松露好突出,鮮蝦又蝦牙,入面仲有好多菇去做配搭,所以食落唔會好dry! 去得餃子店,一定要試埋煎餃。煎餃好大粒,外皮好香脆! 黑椒漢堡餃呢款都好好食,黑椒帶微辣,原來咁樣配搭都咁夾! 香蔥辣豬肉餃辣得惹味!如果台上有埋餃子汁/辣椒醬比客人自己落就更好啦!!其實仲有好多款餃子都想試,下次再經呢邊,一定會再食!

最吸引我既一定係蝦餃系列,叫左雙拼湯餃再加上海面。

帆立貝萵荀鮮蝦餃

黑松露鮮蟹籽蝦餃

去得餃子店,一定要試埋煎餃。煎餃好大粒,外皮好香脆!

黑椒漢堡餃
呢款都好好食,黑椒帶微辣,原來咁樣配搭都咁夾!

香蔥辣豬肉餃辣得惹味!
2024-05-21 14 瀏覽
養生三併(紫菜粟米豬肉餃/帆立貝萵荀鮮蝦餃/淮山野菌雞肉餃)$70 🥟 可選湯餃或煎餃~每款餃子各三隻 我選了湯餃它家的是我見過最大隻的餃子🤯可能是一般餃子的double size一隻餃子要分4-5口完成餃子皮下的餡料飽滿滿溢 食完超飽肚🥟紫菜粟米豬肉餃 粟米清甜 大量紫菜和豬肉混合在一起 紫菜控很滿意🥟帆立貝萵荀鮮蝦餃這款最吸引鮮蝦爽口 帆立貝作為餃子餡料很少見👍🏻🥟淮山野菌雞肉餃 有了淮山的這款餃子口感偏粉糯 又是另一種口感湯頭是每天新鮮熬煮而成的 味道鮮而清甜 帶淡淡豆腐香 不會搶去餃子本身的味道三款餃子的材料都走養生系路線 一個套餐 可以試勻不同配搭和口感的餃子👍🏻套餐還可選無糖豆漿另外還見到其他特別的餃子口味 e.g. 抹茶芝士 有沒有人試過呢?

可選湯餃或煎餃~
每款餃子各三隻 我選了湯餃

三款餃子的材料都走養生系路線
一個套餐 可以試勻不同配搭和口感的餃子👍🏻

套餐還可選無糖豆漿
2024-05-19 17 瀏覽
石門站對出 餐廳越來越多元化餃子專門店都有幾家 今日特意挑選《搞餃鎮》🥟試下餐廳裝潢走中式風格 吸引我是餐牌上除有經典系列外 養生系列及風味系列都幾搞鬼🤪今期有款好特別口味! 《抹茶芝士蝦堡餃》 重點一提口味食落 好match! ❤️❤️抹茶味🍵 淡而不過 芝士🧀味濃稠 蝦仁大大隻 推薦成為日常口味! 當然今日我重點食養生系列款款都好吸引! 湯 & 煎煮法 2者都要上! 湯底是淮山豆腐魚膠湯 🍲⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ ▶️黑松露鮮蟹籽蝦餃▶️帆立貝蒿筍鮮蝦餃▶️芝士粟米鮮蝦餃▶️淮山野菌雞肉餃▶️松茸蟹籽鮮蝦餃▶️黑椒漢堡餃•口味很特別 餃子如拳頭般大小 足料飽滿。帆立貝萵筍鮮蝦餃內有原粒帆立貝 非常足料原隻鮮蝦、萵筍粒、紅蘿蔔粒、菜粒少不了整粒都很鮮甜多汁* 淮山野菌雞肉餃低卡路里選擇 餡料扎實 准山和野菌令口感豐富雞肉不會太乾 帶肉汁。黑松露蟹籽鮮蝦餃雖然黑松露味不太算濃烈但原隻鮮蝦 蟹籽增添口感亦很不錯小小提示🔔 遇上繁忙時間 出餐有點耐同會漏咗重點 辣菜脯同醬汁 所以要提醒店員 提供😂
石門站對出 餐廳越來越多元化
餃子專門店都有幾家
今日特意挑選《搞餃鎮》🥟試下
餐廳裝潢走中式風格
吸引我是餐牌上除有經典系列外
養生系列及風味系列都幾搞鬼🤪

今期有款好特別口味!
《抹茶芝士蝦堡餃》 重點一提
口味食落 好match! ❤️❤️
抹茶味🍵 淡而不過
芝士🧀味濃稠
蝦仁大大隻 推薦成為日常口味!

當然今日我重點食養生系列
款款都好吸引!
湯 & 煎煮法 2者都要上!
湯底是淮山豆腐魚膠湯 🍲

•口味很特別
餃子如拳頭般大小 足料飽滿

。帆立貝萵筍鮮蝦餃
內有原粒帆立貝 非常足料
原隻鮮蝦、萵筍粒、紅蘿蔔粒、菜粒少不了
整粒都很鮮甜多汁

亦很不錯

小小提示🔔 遇上繁忙時間 出餐有點耐
同會漏咗重點 辣菜脯同醬汁
所以要提醒店員 提供😂

📍#搞餃鎮 (沙田)沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️餃子係我既真愛之一,好食既餃子店可遇不可求,仲要有特別之餘又好食🤤 勁推薦❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥 餃子味道選擇豐富,而且每隻都好大隻勁足料😛·松茸蟹籽鮮蝦餃呢款餃子名副其實就係酒樓嘅燒賣 味道同燒賣非常相似 皮薄而多餡,好有記憶點,本日MVP之一。·黑椒漢堡餃今次嘅MVP係黑椒漢堡餃,超級好食,黑椒漢堡味好突出,係小朋友都鍾意嘅口味!·芫茜馬蹄豬肉餃最Classic嘅口味 芫荽份量多,馬蹄爽脆·紫菜粟米豬肉餃紫菜味最突出,配搭粟米都不錯·咖喱准山羊肉餃咖喱味棘龍,配上羊肉,味道有少少似食緊印度卷餅,超好食!·帆立貝蒿筍鮮蝦餃帆立貝大粒,鮮蝦口感彈牙,非常新鮮!·芝士粟米鮮蝦餃芝士配粟米都係冇得輸嘅配搭 配上彈牙鮮蝦,好食▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#搞餃鎮 (沙田)
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

·松茸蟹籽鮮蝦餃

·黑椒漢堡餃

·芫茜馬蹄豬肉餃
最Classic嘅口味 芫荽份量多,馬蹄爽脆

·紫菜粟米豬肉餃
紫菜味最突出,配搭粟米都不錯

·咖喱准山羊肉餃
咖喱味棘龍,配上羊肉,味道有少少似食緊印度卷餅,超好食!

·帆立貝蒿筍鮮蝦餃
帆立貝大粒,鮮蝦口感彈牙,非常新鮮!

·芝士粟米鮮蝦餃
芝士配粟米都係冇得輸嘅配搭 配上彈牙鮮蝦,好食

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-05-10 63 瀏覽
特登入石門,就係為咗食搞餃鎮,之前假期期間佢都閂咗門,今次終於唔使摸門釘。(其實可以自己去social media睇佢有冇開,哈哈)黑松露蟹籽鮮蝦餃首先,一上枱就見到佢勁大粒,一個人食都勁飽!然後第一啖一定係飲湯,佢個湯係淮山豆腐魚膠湯,豆腐味好香,,加上魚湯底本身就好香濃,煲出嚟一啲都唔油,魚味加豆腐味,好清好健康,完全能夠配搭餃子中嘅肉餡。餃子一咬開黑松露味都好香,但又唔會蓋過咗餃子嘅蝦味,蝦肉都好彈牙。咬完一啖,再浸返落湯,等佢出完湯再食,好好味。下次會繼續嚟試其他味道嘅餃!

黑松露蟹籽鮮蝦餃
首先,一上枱就見到佢勁大粒,一個人食都勁飽!
咬完一啖,再浸返落湯,等佢出完湯再食,好好味。
下次會繼續嚟試其他味道嘅餃!
2024-04-08 295 瀏覽
舖頭話收10點,但9:15分職員已經抹枱抹地收凳。有部分熱門餃子沽清,係好理解的。個米線一來到,份量好少,ok的,因為啲餃巨大,但啲魚湯係好似水溝落去咁,水味多過魚味好多,好難得職員仲解釋係魚湯煲出嚟。啲餃子非常大隻,但係都係淡而無味,就係得個大字。最好味係佢嘅辣蘿蔔仔配菜,令淡口的食物加多一點點口感。雖然$132二人餐都唔好有咩投訴,但如果細隻返啲餃子,個成本轉去煲個靚啲湯底,應該會做得好啲啦。

魚湯米線

啲餃子非常大隻,但係都係淡而無味,就係得個大字。
煎餃

最好味係佢嘅辣蘿蔔仔配菜,令淡口的食物加多一點點口感。

2024-04-07
2024-02-20 542 瀏覽
一向好中意食餃子, 見有新店試下叫外賣,收到外賣後, 簡直未食先反胃,唔好同我講唔識做外賣,成碗野浸左唔知幾耐先送比個客, 打開餃子爛哂,見到都唔想食,皮爆料散,仲要碗野有怪味,我即時成盒掉左佢。 簡直未見過那麼恐怖既餃子。我建議該店,無論客人有冇要求分湯定唔分湯(仲要冇得比客人揀又屈個客冇揀)好心做生意就主動搵辦法確保自己的食物係有質素先, 質素都保證唔到, 點有回頭客。 我真係投降,一定唔會再幫襯。
外賣送餐