2019-06-26 214 瀏覽
1月生日嘅我,朋友到 6 月先得閒請我食飯 🤣🤣 無乜所謂啦,志在見面傾計啫 💖訂咗星期五晚 7 點,去到先話我哋知由於星期五,如果有客等位我哋得個半至 2 小時用餐,即時灰咗,點解訂檯時唔講呢,咁我哋可以揾過第 2 間嘛!由於我放工早,午餐又食得飽,所以喺土瓜灣行去太子,行到去可以想像有幾熱,我已經出動埋手提風扇都好熱。 。 。坐底都未安頓好朋友又未到,佢就想我叫嘢 😡朋友到侍應就即刻嚟介紹食物,好似好想我哋快啲食完快啲走咁,介紹我哋食生蠔,又強調陣間有張大檯,可能會無架啦… 我哋都叫咗 4 隻,起晒肉好好味,但其實無都可以叫其他食物嘛!另外叫咗脆脆豬,原來係豬皮上面放啲西班牙火腿,其實塊豬皮無乜味 😓炸魷魚配青檸辣椒,份量小,魷魚都係無乜味,好似炸粉點泰式汁。薯仔奄列正常返啲,但我記得食過係啲薯仔切到一片片,佢好似唔係。到最後佢哋都唔需要我哋早交檯,前後坐咗 3 個鐘 😄佢哋啲餐具有啲其怪,係比隻夾同匙羹,攪到我哋無义用 🤣🤣

到最後佢哋都唔需要我哋早交檯,前後坐咗 3 個鐘 😄

佢哋啲餐具有啲其怪,係比隻夾同匙羹,攪到我哋無义用 🤣🤣

生蠔
脆脆豬配黑松露沙律汁