2015-03-07 517 瀏覽
今日叫左個二人餐, 有餐湯, 蒜蓉包, 凱撒雞絲沙律, 焗田螺, 卡邦尼扁意粉, 安格斯西冷同餐飲。餐湯係蟹柳粟米忌廉湯, 冇咩特別, 較淡。蒜蓉包聞落都ok, 但食落冇咩蒜蓉味, 加上唔夠脆口, 有點失色。相反凱撒雞絲沙律一來到個賣相唔太吸引, 好似冇咩特別咁, 但食落口酸酸地, 有檸檬味, 感覺好fresh, 沙律菜亦算新鮮, 夠爽脆。再來個焗田螺都好正, 好香香草味, 個盤又靚, 的的骰骰咁到左主菜la, 卡邦尼扁意粉好creamy, 白汁夠多又香, 但洋葱唔夠多, 如果多返點洋葱應該會更加好食。安格斯西冷肉味濃, 但有點韌, 相反配菜有驚喜, 配薯菜並唔係一般薯條或焗薯塊, 係大大塊的甜蕃薯,蕃薯外層應該有用焦糖焗, 有點似拔絲個個味道但又唔會太甜。總括來講頭盤同配菜較主食出色。下次有機會會再試埋佢個pizza 先
, 沙律菜亦算新鮮, 夠爽脆。再來個焗田螺都好正
, 好香香草味, 個盤又靚, 的的骰骰咁

2015-03-07