2024-02-22 54 瀏覽
難得入到嚟 #大埔,梗係要搵啲好嘢食慰勞吓自己😙 加上呢排成日頭仔暈暈,又係時候補一補😄 仲記得幾年前喺 #大榮里 幫襯過一間專係食蛇🐍嘅小店,難得比我仲搵到,一於「返尋味」🤤小店似乎落咗唔少本大裝修,雖然唔可以讚佢有設計,不過整體上真係乾淨咗好多!佢哋餐單上有各式各樣嘅 #蛇羹餐,豐儉由人!我就嗌咗碗細蛇羹,再配一個 #糯米飯 做午餐。老闆娘好好,先送上一個 #蛇湯(跟餐送嘅)俾我漱漱口,而主角之一嘅 #蛇羹 亦隨即送到😙 蛇羹材料非常豐富,蛇肉、肉絲滿滿,加上熱辣辣,口感非常豐富🤤 一向眼闊肚窄嘅我,好快就比碗蛇羹同蛇湯打爆咗😙 唔想浪費,唯有將碗糯米飯打包返屋企孝敬爸爸媽媽食啦☺️📍 蛇王海 (大埔)大榮里41號美發大廈地舖

📍 蛇王海 (大埔)大榮里41號美發大廈地舖
2024-02-22