2022-11-07 663 瀏覽
Royal Italian - 超級神秘嘅高質PIZZA!🪀📍中環利源西街5-7號利源大廈1樓夜晚晚行到樓下真係有少少驚嚇,但見不少食評都話雖然店面麻麻但PIZZA超級高質素就壯膽試下。不過架LIFT體落都幾舊下…好彩都係搭一層就到!一出LIFT好彩墻面有安心出行提醒我地已經到,真係摸五太到門口,好快已經有個Staff問我地有無預約再斟水比我地~🤣而呢到係SCAN QRCODE自助落單,見都幾多網上外賣平台送貨員上門取貨,應該主要都係做外賣生意,價格都真係幾平!見到個個都大推Pizza當然要試試!尤其Salmone Pizza真係其他地方幾少有~Salmone PizzaMarghetita with Smoked Salmon $110煙熏三文魚切成細細塊上面再加上滿滿嘅Cheese~~~!餅底薄身但食落又幾有咬口,雖然望落表面有少少油,但出奇地入口不會太油膩(*^_^*)特別批邊係超級香脆,而煙三文魚加埋芝士的組合其實味道都啱啱好,又不會太鹹要瘋狂飲水~$110真係抵食到爆,仲可以+$20再加大~但就甘都夠兩個人食!😚Chicken Tikka Pasta🥳Penne Pasta

📍中環利源西街5-7號利源大廈1樓

不過架LIFT體落都幾舊下…好彩都係搭一層就到!
問我地有無預約再斟水比我地~🤣

Salmone Pizza

煙熏三文魚切成細細塊上面再加上滿滿嘅Cheese~~~!

Chicken Tikka Pasta🥳

Penne Pasta Cooked with Sizzling Chicken Tikka, Olives and Tomato Sauce $90
好神奇呢🤣印度風味嘅PASTA🤣
食落會有種熟悉的印度香料味但又不會濃鬱到蓋曬其他味~
長通粉配上印度咖哩雞肉比想象中好食呢!同埋超超大碗~一個女仔一定食五曬!

📝 推推!~雖然環境唔靚但食物質素真係超曬班!中環200蚊可以又食到PIZZA同埋PASTA真係得呢間先有,我覺得好值得大家黎瓹窿瓹罅尋寶!野食真係好好味!😚
2022-11-04
  • Salmone Pizza