2022-11-23 1013 瀏覽
位於中環利源大廈< 𝐑𝐨𝐲𝐚𝐥 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 >, 一間隱秘印度餐廳, 位置不太起眼, 幸好大廈外面放有易拉架, 方便客人找到。ɢᴏᴅꜰᴀᴛʜᴇʀ ᴘɪᴢᴢᴀ ¹⁰" $¹²⁰神父披薩很足料, 面層放有水牛芝士、洋蔥、辣雞、墨西哥辣椒、火腿及青椒, 味道鹹鹹辣辣, 很惹味呢。ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ ᴍᴀꜱᴀʟᴀ $⁹⁵香料烤雞咖哩, 雞件份量十足, 而且香氣濃郁, 再帶點辣香味道。ꜱᴀꜰꜰʀᴏɴ ᴘᴜʟᴀᴏ $³⁵番紅花黃飯呈金黃色, 粒粒分明, 帶有嚼勁。Royal Italian (中環)📍中環利源西街5-7號利源大廈1

ɢᴏᴅꜰᴀᴛʜᴇʀ ᴘɪᴢᴢᴀ ¹⁰" $¹²⁰

ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛɪᴋᴋᴀ ᴍᴀꜱᴀʟᴀ $⁹⁵

ꜱᴀꜰꜰʀᴏɴ ᴘᴜʟᴀᴏ $³⁵
番紅花黃飯呈金黃色, 粒粒分明, 帶有嚼勁。

Royal Italian (中環)
📍中環利源西街5-7號利源大廈1
2022-11-21
2022-11-18 610 瀏覽
係中環返工食野,想平靚正真係一個幾頭痕既問題,上openrice search下,見到呢一間有幾有特色既義大利美食。Royal Italia Pizza即叫即製,熱辣辣上檯,從外表一睇,用料非常充足,芝士呈現拉絲效果,食到停唔到口,一個10寸pizza適合2-3人食用都得!Butter Chicken (with Naan & Rice)友人嗌咗一份印度特色美食,奶油雞,咖喱清甜,辣度合適,唔食得辣既朋友要考慮下~配搭鬆脆烤餅,個人認為非常惹味!🤤Mango Lassi一個比較濃郁的似yoghurt既飲品,鍾意芒果的朋友可以一試,奶味同芒果粒十分配搭,如果跟set嗌可以平小小😋

Royal Italia Pizza

Mango Lassi
  • Royal  Italia  Pizza
2022-11-13 499 瀏覽
Openrice受到好多人讚嘆呢間店嘅pizza做得好出色,於是就決定一探究竟。店舖嘅位置確實唔起眼,好容易會走漏眼,不過大廈出面放左個易拉架,方便大家搵到佢哋。大廈環境真係如網上所講比較舊,見到個lift,諗一諗都係行一層樓梯吧!剛到一樓,好快就見到餐廳嘅人,疑似係老闆,出來帶我地埋位,斟水,同教我地用qr code 落單,比人感覺佢係好熱情同好nice 。餐廳環境都係好整潔企利,仲左掛好多幅幾靚嘅油畫,令人賞心悅目。Roral ltalia pizza $120極推薦!新鮮出爐 熱辣辣 巳經聞到到好濃厚嘅芝士味 ,佢嘅pizza 真係好食過好多間連鎖店嘅pizza ,薄餅底係薄批 ,批邊超級香脆 餡料好足 ,材料有馬蘇里拉奶酪、紅洋蔥、甜椒、墨西哥胡椒、火腿、意大利辣香腸、 大蒜,羅勒。價錢又抵 ,真係冇得彈,不愧係招牌菜,相當高質。其實pizza種類都算多,有機會都好想試下其他款式。Butter chicken $90好鐘意嘅一個印度菜,間間印度餐廳都會有自己嘅特色同風格,呢間做得冇咁杰身,味道方面,佢係辣辣地,香料味冇咁重,雞肉較乾,份量好多,佢同Naan真係絕配。值得一試!

Roral ltalia pizza

Roral ltalia pizza $120
極推薦!新鮮出爐 熱辣辣 巳經聞到到好濃厚
Butter chicken

Butter chicken $90
Butter Naan

Butter Naan $22
每次去印度餐廳必點之一 佢係我食過之中最鬆軟嘅 佢好厚身 好肚飽 雖然就冇咩牛油香 但係都係好食嘅 !
Mango lassi

Mango lassi $25
飲得出好香嘅芒果味,加埋酸奶,酸甜度控制得岩岩好。

總結:環境必然唔及打卡餐廳靚,位置亦係開係小巷嘅樓上鋪,但絕對唔影響佢係一間出色優秀嘅餐廳。無論係食物味道同價錢上,我覺得都冇咩好挑剔,幾乎做到面面俱全。老闆亦好關心客人意見,會主動問客人滿唔滿意食物嘅味道。
見到佢嘅午市真係勁抵食,有時老闆仲會好好人比折扣個客,絕對絕對要支持下。希望可以愈來愈多人發現呢間咁好嘅餐廳!
2022-11-08
Roral ltalia pizza
Butter chicken
Butter Naan
Mango lassi
2022-11-07 663 瀏覽
Royal Italian - 超級神秘嘅高質PIZZA!🪀📍中環利源西街5-7號利源大廈1樓夜晚晚行到樓下真係有少少驚嚇,但見不少食評都話雖然店面麻麻但PIZZA超級高質素就壯膽試下。不過架LIFT體落都幾舊下…好彩都係搭一層就到!一出LIFT好彩墻面有安心出行提醒我地已經到,真係摸五太到門口,好快已經有個Staff問我地有無預約再斟水比我地~🤣而呢到係SCAN QRCODE自助落單,見都幾多網上外賣平台送貨員上門取貨,應該主要都係做外賣生意,價格都真係幾平!見到個個都大推Pizza當然要試試!尤其Salmone Pizza真係其他地方幾少有~Salmone PizzaMarghetita with Smoked Salmon $110煙熏三文魚切成細細塊上面再加上滿滿嘅Cheese~~~!餅底薄身但食落又幾有咬口,雖然望落表面有少少油,但出奇地入口不會太油膩(*^_^*)特別批邊係超級香脆,而煙三文魚加埋芝士的組合其實味道都啱啱好,又不會太鹹要瘋狂飲水~$110真係抵食到爆,仲可以+$20再加大~但就甘都夠兩個人食!😚Chicken Tikka Pasta🥳Penne Pasta

📍中環利源西街5-7號利源大廈1樓

不過架LIFT體落都幾舊下…好彩都係搭一層就到!
問我地有無預約再斟水比我地~🤣

Salmone Pizza

煙熏三文魚切成細細塊上面再加上滿滿嘅Cheese~~~!

Chicken Tikka Pasta🥳

Penne Pasta Cooked with Sizzling Chicken Tikka, Olives and Tomato Sauce $90
好神奇呢🤣印度風味嘅PASTA🤣
食落會有種熟悉的印度香料味但又不會濃鬱到蓋曬其他味~
長通粉配上印度咖哩雞肉比想象中好食呢!同埋超超大碗~一個女仔一定食五曬!

📝 推推!~雖然環境唔靚但食物質素真係超曬班!中環200蚊可以又食到PIZZA同埋PASTA真係得呢間先有,我覺得好值得大家黎瓹窿瓹罅尋寶!野食真係好好味!😚
2022-11-04
  • Salmone Pizza
2022-07-14 772 瀏覽
中環中午特別難臨時搵地方,而且仲要味道OK。今日一試確實還可以,Pizza皮彈牙唔硬,新鮮出爐,份量超大。老闆自己負責整Pizza,應該係家族經營,皮係新鮮製作,好過不少貴價餐廳。確實門面差D,上到去環境尚可,值得一試!
Pepperoni  Pizza
2022-07-14
Pepperoni  Pizza
2022-05-27 671 瀏覽
純粹在openrice filter 中環、< $100 、可訂坐,就見到呢間。睇食評見到裝修普通、喺舊樓,但見價錢唔貴,就抱住一試無妨既心態去。去到個大廈,部lift 真係好舊,鋪頭真係完全無裝修😂 我12:45pm 去到都有兩枱客,佢地好似係熟客仔咁。用QR code scan 落單,兩個lunch set1. Chicken Pasta 好大份,好多長通粉,好熱,係即刻煮既。2. Butter Chicken with rice & nann又有飯又有nann, 真係食唔哂下次可以叫一個set lunch + 一個小食 for 2 就夠野飲要另外加錢,我加左$15 飲mango lassi 好味Openrice book 位仲有九折$136 埋得,真係平。

1. Chicken Pasta
Chicken      Pasta

好大份,好多長通粉,好熱,係即刻煮既。

又有飯又有nann, 真係食唔哂
Butter  Chicken
Nann

野飲要另外加錢,我加左$15 飲mango lassi
好味

Openrice book 位仲有九折
$136 埋得,真係平。
2022-05-27
Chicken      Pasta
Butter  Chicken
Nann
  • mango lassi
2022-05-12 573 瀏覽
我以為我訂咗意大利餐廳去食pizza啦,點知喺地下搭𨋢已經有啲重慶大廈feel喎…大廈環境認真麻麻,有啲驚驚哋!一出lift見到餐廳嘅格局,真係以為去咗重慶森林啲印度餐廳...…好彩已經坐咗幾張枱,咁我都放心啲😌餐廳用二維碼落單,自己慢慢揀,都幾好吖,完全冇壓迫感。三個人叫咗三個set lunch,有pizza,長通粉,同埋雞飯,我哋揀嘅全部都係hot items,每個set仲包一杯飲品,我哋穩穩陣陣叫杯可樂就算啦。唔使等好耐就上菜,唔錯喎,每個set都好好食,我哋開心share,有啲食唔曬㖭。咁究竟呢間餐廳有幾古惑呢?就係個侍應同大廚應該係印度人,煮嘅嘢食都充滿印度style。好似長通粉辣辣地有啲印度香料嘅辣味。個飯係用咗印度長長尖尖嘅飯,仲有油酥餅跟餐,你話係咪根本係印度set lunch吖。你話係意大利餐廳咩,個pizza又真係好好食,完全冇印度feel喎,而且size都唔細,性價比高嗰隻,所以你話古惑唔古惑?!🤪以中環嚟講,呢個價錢真係抵食!仲要係樓上鋪,直頭係傾密偈嘅好地方👍。

2022-05-01 453 瀏覽
中環搵食之唔覺意搵到間好似多好評嘅印度野 但我一早做左research知道個橦大廈好似好恐怖咁 一於膽粗粗搵朋友陪我一齊去食啦 個度地下上去真係有d恐怖嘅 上左1樓一開門 無人嘅 係咪去錯地方呀 然後有staff係其中一度門出嚟 安排我地入去坐 Lunch時間一個客都無 包左場食私房菜咁🤣 openrice book位仲有9折 佢d lunch 大約 $60有交易 仲要唔洗加一 呢個pizza真係要比好評 大過塊面嘅royal italian pizza $6x就有啦 仲要即刻焗出嚟 又熱又多料 幾多芝士😋呢個chicken tikka pasta就唔太掂 d意粉好淋有少少想為咗個Pizza再嚟食 不過真係一班人嚟好d 無咁驚🤣

• Pizza
2022-03-30 399 瀏覽
今天在中環發現了一家很好吃的意大利披薩店,新鮮出爐,熱辣辣,芝士好多,料也超足,主要現在應為疫情外賣自取有折扣只要65元就可以有一個十吋披薩,而且還超級好吃!位置在大廈裡面,電梯壞了要爬一層樓梯才可以到達

位置在大廈裡面,電梯壞了要爬一層樓梯才可以到達
皇家意大利披薩
2022-03-25
30 分鐘 (外賣自取)
皇家意大利披薩
2022-02-10 291 瀏覽
I saw there were so many good comments on this restaurant and I want to eat pizza today. So, I gave it a try.First, let's talk about the location. This restaurant is at an old building. I tried to get the aged lift but it was stuck on the 2 nd floor. So, I need to walk upstairs at the creepy back stairs. It's lucking that I was brave enough to do so. Otherwise, I might give up my lunch.When I was there, I saw there were 2 cooks without wearing masks. I understand kitchen is a hot place and cook

When I was there, I saw there were 2 cooks without wearing masks. I understand kitchen is a hot place and cooks from other restaurants may not wear masks also. But when I saw it personally, I didn't know what to say during this pandemic. Wish me good luck. 🤞 By the way, the guy (the boss?) was nice though.

Back to the pizza, I ordered a 10" mushroom and ham pizza which is only $63. To be honest, this is a great deal in Central. The taste is good too. It should be better if I eat it right at the restaurant. It got cool down a little bit when I brought it to the office. I wish I would have an oven to reheat it and kill all the possible gems and virus. 😖

Final comment: I may try it again after the pandemic.

Mushroom ham pizza
外賣自取
Mushroom ham pizza
2021-11-08 534 瀏覽
The best pizza in my life. 唔係講笑 真係超好味性價比超高依家每個星期都要來一次黎試一次 包你一定滿意個Pizza送到上嚟仲係熱辣辣雖然價錢都係60幾蚊一大個pizza但係絕無欺場超級多芝士同材料老闆係一個外國人 超有禮貌極度推介: smoked salmon pizza and parma ham pizza
The best pizza in my life.
唔係講笑

Parma  ham  pizza
Smoked  salmon  pizza
Parma  ham  pizza
2021-11-01 371 瀏覽
今日在中環揾到间宁静,环境不错,老板又好友善的餐厅!!!個食物好吃又抵吃。pizza 很够脆。dal 的辣味刚刚好,配印度长米飯同埋印度薄饼,味道好好。下次會再帮衬。
2021-11-01
2021-10-21 357 瀏覽
老闆十分友善,每次去都會比折頭。今次食左bbq chicken pizza,個味夠濃,好岩重口味人士,而且薄邊,好香口另外食左個意粉,老闆煮得好爽,唔會有粘既感覺,但稍為有啲凍雖然比起岩岩開張貴左,但係個價都仲係合理(因為之前太平,$55包野飲)宜家升到$70,其實2個人食都岩岩好,因為都有10吋。午市無乜人,所以環境都清靜,當一個私竇咁!中環黎講實屬難得優點:好食,合理價錢,環境靜缺點:野食易凍,老闆講英文
老闆十分友善,每次去都會比折頭。
另外食左個意粉,老闆煮得好爽,唔會有粘既感覺,但稍為有啲凍
午市無乜人,所以環境都清靜,當一個私竇咁!中環黎講實屬難得
優點:好食,合理價錢,環境靜
缺點:野食易凍,老闆講英文
2021-10-19
2021-10-20 289 瀏覽
今日去咗呢間餐廳食午飯,去到樓下見到等 lift 個位差點想打退堂鼓。 上到去見到得兩台客,諗住一場嚟到都試吓啦,點左一個Pizza同埋一客印度午餐,估唔到係非常非常非常好食! 唔怕Covid 因為真係好少人。 結帳只需要$126,性價比非常高! 感覺有點可惜這麼好的食物但是沒有人知道這家餐廳。 佢其實應該自己做多少少宣傳,同埋希望樓下 lift lobby 乾淨少少就更好。 我同同事已經決定會再帶其他同事去光顧,希望佢唔會執笠啦!😅
我同同事已經決定會再帶其他同事去光顧,希望佢唔會執笠啦!😅
2021-09-15 276 瀏覽
喺中環返工 如果要搵個好質素但係平嘅地方 一定係揀呢度 坐得舒服 Pizza仲要係超好味 大約試過5種pizza 煙三文魚pizza 同parma ham pizza冇得輸 lunch set $60 如果openrice book仲要有九折 一個大大個10寸pizza 佢個餅底係簿嘅 唔好以為咁平就好少材料 佢啲芝士同埋魚係落勁多 老闆係一個意大利人 好有禮貌 會對人鞠躬雖然可能覺得樓下好污糟 入lift之前又好鬼多垃圾 餐廳裏面雖然簡陋 但係你會感覺到好乾淨 好好坐大家一定要去幫襯 冇介紹錯!
喺中環返工

入lift之前又好鬼多垃圾
餐廳裏面雖然簡陋
但係你會感覺到好乾淨
好好坐

大家一定要去幫襯 冇介紹錯!

煙三文魚pizza
煙三文魚pizza