2022-10-24 124 瀏覽
原來紅磡都有得食omakase 而黃埔一向多日本人住哩度嘅日本菜 水準都有返咁上下鮨竜有幾款omakase 價錢由$480-$1880 豐儉由人今次我食嘅係🌀風 - $1280有前菜、刺身、煮物、壽司、湯、甜品非常滿足~~~我飽到連最後嘅迷你丼都食唔落了😂💜蟹肉茶碗蒸純菜💜土佐醋水雲、腐皮伴烏魚子粉、小松菜💜北海道石恒貝💜牛油煎封鱈魚白子💜右口魚(松川鰈)💜清酒蒸岩手縣鮑魚 肝醬 💜松葉蟹肉、根室海膽、三文魚子漬💜燒白金鯛、松本茸💜帆立貝南瓜饅頭💜箸休:酸橘啫喱💜鮮帆立貝壽司💜秋刀魚壽司💜長崎中拖羅壽司💜赤身 💜伊根大拖羅 💜蝦頭赤麵豉湯💜迷你丼💜秋月梨、福岡🍓蛋糕每款菜式都好正,而當中有幾款係令我最驚喜!『🔸牛油煎白子』第一次熱食白子經過慢煮再用牛油煎香 超級香!內裡嫩滑! 好好食!.『🔸清酒蒸鮑魚』肉質好鮮嫩彈牙有清酒、醬油香味,味道剛剛好,唔會蓋咗鮑魚嘅鮮味。鮑魚肝醬好甘香,想濃味d就可以點嚟食。.『🔸赤身醬油漬』師傅用咗特別嘅處理手法,令魚肉好滑身、又冇鐵鏽味,令本身唔太愛赤身嘅我都喜歡上。.『🔸松葉蟹肉、根室海膽、三文魚子漬』鮮味、甘香、咸香,一啖食晒三種食材,鮮味在口腔中大
原來紅磡都有得食omakase
而黃埔一向多日本人住
哩度嘅日本菜 水準都有返咁上下
鮨竜有幾款omakase
價錢由$480-$1880 豐儉由人
今次我食嘅係🌀風 - $1280
有前菜、刺身、煮物、壽司、湯、甜品
非常滿足~~~
我飽到連最後嘅迷你丼都食唔落了😂

💜蟹肉茶碗蒸純菜
💜土佐醋水雲、腐皮伴烏魚子粉、小松菜
💜北海道石恒貝
💜牛油煎封鱈魚白子
💜右口魚(松川鰈)
💜清酒蒸岩手縣鮑魚 肝醬
💜松葉蟹肉、根室海膽、三文魚子漬
💜燒白金鯛、松本茸
💜赤身
💜伊根大拖羅
💜蝦頭赤麵豉湯
💜迷你丼
💜秋月梨、福岡🍓蛋糕

每款菜式都好正,而當中有幾款係令我最驚喜!
『🔸牛油煎白子』第一次熱食白子
經過慢煮再用牛油煎香 超級香!內裡嫩滑! 好好食!
『🔸松葉蟹肉、根室海膽、三文魚子漬』鮮味、甘香、咸香,一啖食晒三種食材,鮮味在口腔中大爆發,太幸福了!
『🔸帆立貝壽司』非常大件又厚身,味道超級鮮甜,好滿足!