招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2015-01-04 457 瀏覽
有一日,在公司突然想食米線,終是捱到放工,一條友走左去沙田。在沙田,計計下,都有成3/4間譚仔。偉華個間就食得多啦,見呢間成日都有人排隊就試下啦個時自己一個加上去到都是8點幾,所以唔使等位。我叫開雞肉麻辣3小辣走9。碗面一到,一飲湯,個湯好濃,好入味。要知道食辣既人如果唔夠辣係幾禁唔開心。但呢間既辣恰到好處,而且米線軟硬適中,雞肉既數量剛剛好,我最中意食既芽菜又幾多,因為試過去另一間譚仔,一碗面得幾條芽菜,火都黎。加上杯凍檸茶又夠味,你知當你口渴就想飲一杯又夠凍又茶味濃的檸茶,呢間既凍檸茶唔會令你太失望,心諗有下次。1月1號同朋友去食,都係8點幾,但都好多人,等左5分鐘先入得。入到去我叫生菜雞肉麻辣3小辣走9,朋友就叫雞肉墨魚丸麻辣2小辣走9,仲叫左細土匪雞翼,2杯檸檬茶。點知一黎到,碗面既湯無上次禁濃,白色一片,唔夠辣。有可能今次叫左生菜,湯入面有生菜味。但生菜我就覺得唔夠淋。烚得唔夠耐。而朋友個碗雖然係2小辣,不過都係唔夠辣,而且墨丸都比較硬,唔夠彈牙。杯凍檸茶亦都無上次禁濃。土匪雞翼比較細隻,但好入味,雞骨無甩,令人回味無窮。有可能在公眾假期,人太多,所以都比較馬虎,但整體來說,

在沙田,計計下,都有成3/4間譚仔。

偉華個間就食得多啦,見呢間成日都有人排隊就試下啦

個時自己一個加上去到都是8點幾,所以唔使等位。

我叫開雞肉麻辣3小辣走9。

碗面一到,一飲湯,個湯好濃,好入味。

要知道食辣既人如果唔夠辣係幾禁唔開心。

但呢間既辣恰到好處,而且米線軟硬適中,

雞肉既數量剛剛好,我最中意食既芽菜又幾多,

因為試過去另一間譚仔,一碗面得幾條芽菜,火都黎。

呢間既凍檸茶唔會令你太失望,心諗有下次。

入到去我叫生菜雞肉麻辣3小辣走9,

朋友就叫雞肉墨魚丸麻辣2小辣走9,

仲叫左細土匪雞翼,2杯檸檬茶。

點知一黎到,碗面既湯無上次禁濃,白色一片,唔夠辣。
有可能今次叫左生菜,湯入面有生菜味。

但生菜我就覺得唔夠淋。烚得唔夠耐。

而朋友個碗雖然係2小辣,不過都係唔夠辣,

而且墨丸都比較硬,唔夠彈牙。

杯凍檸茶亦都無上次禁濃。

土匪雞翼比較細隻,但好入味,雞骨無甩,令人回味無窮。
有可能在公眾假期,人太多,所以都比較馬虎,但整體來說,這間米線也是不錯。

三個字,有下次!!!
2015-01-01