2023-02-21
今日跟舅父車去元朗食,原本去對面食,不過要等位,所以行下~~2個仔一睇到架跑車就話想食呢到🤣咁啱有佢哋鐘意嘅意粉同pizza賽車手pizza 呢個係幾好食嘅!超拉絲芝士💕係超薄底,但唔係脆嘅,軟pizza底肉醬意粉一上枱🤣我就同舅父講,唔夠再嗌😅因為好大個碟,好細個窿🤣不過我哋2大2細,叫咗2個lunch set,加一個side dish ,再黎個甜品,其實好飽。講返個意粉,佢係用幼少少意粉,我覺得好好食呀,肉醬嘅份量夠撈均成個意粉麥拿侖朱古力跟餐加$20,其實係俾佢個名吸引,我覺得…其實可以唔加但好飲嘅..都係為咗小朋友賓利特飲即係fruit punch,個人覺得嗌黎係for打卡🤣炸魚薯條個炸魚有鹽醃過,有啲鹹味。炸得幾脆薯條要快食!因為凍咗,冧晒唔好食,會回油。個魚柳醬都好食!有啲creamy感覺南瓜湯大仔發現,用牛角包點南瓜湯係勁好食!🤣牛角包佢哋會再用焗爐焗熱,幾好!鬆、脆、軟,都食到美國yogurt cheesecake呢個我個人覺得抵食嘅!因為真係好好食!初初想嗌tiramisu ,姐姐話幫我望下仲有冇,但冇又冇同我哋講返,我食完再追問先知冇晒,問我哋轉唔轉其他,大仔話想食
賽車手pizza
呢個係幾好食嘅!超拉絲芝士💕
係超薄底,但唔係脆嘅,軟pizza底
肉醬意粉
一上枱🤣我就同舅父講,唔夠再嗌😅
因為好大個碟,好細個窿🤣
麥拿侖朱古力
跟餐加$20,其實係俾佢個名吸引,我覺得…其實可以唔加
但好飲嘅..都係為咗小朋友
賓利特飲
即係fruit punch,個人覺得嗌黎係for打卡🤣
炸魚薯條
個炸魚有鹽醃過,有啲鹹味。炸得幾脆
薯條要快食!因為凍咗,冧晒唔好食,會回油。
個魚柳醬都好食!有啲creamy感覺
南瓜湯
大仔發現,用牛角包點南瓜湯係勁好食!🤣
牛角包
佢哋會再用焗爐焗熱,幾好!鬆、脆、軟,都食到
美國yogurt cheesecake
呢個我個人覺得抵食嘅!因為真係好好食!
初初想嗌tiramisu ,姐姐話幫我望下仲有冇,但冇又冇同我哋講返,我食完再追問先知冇晒,問我哋轉唔轉其他,大仔話想食cheesecake,所以好彩都有嗌!
分2part,室內比較細,冷氣會比較凍,建議帶外套。因為較細冷氣,廚會比較熱
坐岀面應該可以多少少人坐,岀面其實都唔會好曬,不過因為今日都熱,所以坐入面。
啲櫈都係跑車櫈,可以向後挨🤣個切記要小心
其他
閒日就冇加一,星期六、日、如果假期就會加一。