其實。。我真係未寫過食評,。我唔寫食評係因爲食--實在係太個人既意見,唔太需要公開分享,我鍾意唔等於你都會鍾意...但係有關其他表現就一定會講, 所以今次真係忍唔住獻我既第一次寫評語。今日星期三,個場5成滿吧,不過d staff既態度可以話係由頭差到落尾,真係無一個標準。。。I am Sorry.一帶位,坐底之後無人比茶。。。跟住揾到人加茶。。然後佢就同我地講:依家人手短缺,睇唔到咁多,你順便叫埋野啊! WHAT?好,即刻睇menu叫埋。。。 佢d態度唔太友善我以爲係呢個staff d態度特別唔同。。。結果鐵板定食來到,我地係share既,問經理可以比兩個碗嗎? 佢覆兩隻碟係咪?我話碗,佢覆:一隻碗?我話兩隻。。。WHAT? 態度真心聽得出唔友善之後烏冬來埋,我問可以要一隻羹嗎? 個staff 指住,呢度咪有lor。。。WHAT? 我話要多隻。。。態度係貫徹始終咁西。到最後, 明明隔離兩位客人都係真日本人,但係你不斷用中文機械式問個餐跟咖啡柚子茶同雪米糍,要咩。 仲要嫌人地無反應不斷每次提高8度再重覆。。。 最尾我幫手問,問左要咩又不了了知。。。
依家人手短缺,睇唔到咁多,你順便叫埋野啊!
WHAT?好,即刻睇menu叫埋。。。 佢d態度唔太友善
我以爲係呢個staff d態度特別唔同。。。結果
鐵板定食來到,我地係share既,問經理可以比兩個碗嗎?
佢覆兩隻碟係咪?
我話碗,佢覆:一隻碗?我話兩隻。。。
WHAT? 態度真心聽得出唔友善
WHAT? 我話要多隻。。。態度係貫徹始終咁西。
鐵板定食 (雞加三文魚)
題外話/補充資料: 其實,我都係從事餐飲業,大家應該互相幫助,所以我係希望你可以調整一下條team既服務態度,留住d客人。如果唔係d野食幾好都好,service差d人都係唔會返來。加油。
2021-01-13
鐵板定食 (雞加三文魚)